Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΟΤΟΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ/ΕΟΠΥΥ

ΟΤΟΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ/ΕΟΠΥΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
ALPHA BANK-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ,
ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ, MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑΣ, PROTON,
PROBANK, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της ΟΤΟΕ, πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Παπαγεωργόπουλο Λευτέρη στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΟΠΥΥ με θέμα τη δημιουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ/Τραπεζών.

Η ΟΤΟΕ κατέθεσε συγκεκριμένο σχέδιο-πρόταση για τη λειτουργία της περιφερειακής Διεύθυνσης που θα συγκροτηθεί από τους τρεις τομείς υγείας ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΤΑΠ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΤΑΠ-ΕΤΒΑ και θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις των τριών τομέων υγείας (μετά από την σύμφωνη γνώμη των Τραπεζών για την παραμονή των εργαζόμενων σ’ αυτούς), με στόχο τη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την ένταξη των Ταμείων Υγείας στον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, επεσήμανε, ότι εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη (όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις των Ταμείων Υγείας) και οι οποίες θα παραμείνουν ως έχουν για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων εκεί, θα οργανωθεί και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιφέρειας από την Περιφερειακή Διεύθυνση του Τομέα ΕΟΠΥΥ/Τραπεζών.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έκαναν αποδεκτή την πρόταση της ΟΤΟΕ στο σύνολό της και τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί σχετική Διϋπουργική Απόφαση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ/ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ έκανε αποδεκτά τα αιτήματα της ΟΤΟΕ για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προς τους ασφαλισμένους (που υπάρχουν στα ταμεία μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2012), ενώ έγιναν αποδεκτές όλες οι προεγκρίσεις που είχαν δοθεί από τα Ταμεία Υγείας για διάφορες μακροχρόνιες θεραπείες πριν από την συγκεκριμένη ημερομηνία (28/11/12).

Η ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποί της των Τομέων Υγείας, θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις που αφορούν στην υλοποίηση όλων των παραπάνω που συμφωνήθηκαν, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, θα αντιμετωπιστούν σύντομα και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα