Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ

Συνάδελφε Γιουρούκο και Αδαμόπουλε, έχουμε κάθε δικαίωμα με όλη την δύναμη και το θάρρος , επειδή στην τελευταία σας ανακοίνωση ψεύδεστε ασύστολα , να σας αποκαλέσουμε ψεύτες. Και σας προκαλούμε εδώ και τώρα όπου και όποτε θέλετε σε αντιπαράθεση. Απέκρυψες από τους συναδέλφους που έχουν δικαίωμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας να κάνουν ότι θέλουν και υπέγραψαν για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης χωρίς να τους γνωστοποιήσεις ότι την ημερομηνία που ζητούσες να πραγματοποιηθεί δηλ. 13/10 δεν γινόταν διότι έτσι θα παραβιάζαμε το καταστατικό περί γενικών συνελεύσεων , πράγμα που πολύ καλά γνωρίζεις συνάδελφε.

Μετά έρχεσαι με ανακοίνωση και λες να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση στις 20/10/2012. Αυτό συνάδει με τις υπογραφές των συναδέλφων ή πήρες την πρωτοβουλία χωρίς να τους ρωτήσεις, όταν πάλι δεν γινόταν διότι και πάλι θα παραβιάζαμε το καταστατικό του Συλλόγου ;

Εμείς πράξαμε αυτό που ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου και σας το παραθέτουμε αυτούσια το κείμενο του καταστατικού άρθρο 17 «τις τακτικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο με προσκλήσεις , τοιχοκολλημένες στα γραφεία του Συλλόγου και στους πίνακες των Καταστημάτων, καθώς και με ανακοίνωση που διανέμεται στα μέλη 8 ημέρες πριν την σύγκλιση και αναφέρονται σ΄αυτήν υποχρεωτικά ο χρόνος και ο τόπος σύγκλισης , καθώς και τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης»

Δηλαδή για να είμαστε νόμιμοι έπρεπε 8 ημέρες πριν να κυκλοφορήσουμε ανακοίνωση στους εργαζόμενους . Δυστυχώς έτσι κινούνται οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι συνάδελφοι.

Εάν βέβαια συνεργούσαμε και παίρναμε απόφαση για Γενική Συνέλευση στις 20/10 , και πάλι κατηγορούμενοι θα ήμασταν για την μη τήρηση του καταστατικού.

Τι έχεις να μας πεις συνάδελφε Γιουρούκο που περιδιάβαινες την Διοίκηση με την συνδ Μπαλλού , η οποία είναι εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ; Είπατε στους εργαζόμενους τι θα προτείνετε στην Γενική Συνέλευση; Θα προτείνετε απεργία; Γιατί το αποκρύψατε από τους εργαζόμενους; Και αυτό που έχετε ως κείμενο, τι αποφάσεις μπορούμε να πάρουμε;

Έρχεστε σε άλλη ανακοίνωση και λέτε να ξεσηκωθούμε για αγώνες , ενώ στους εργαζόμενους λέγατε ότι θα μαζευτούμε να συζητήσουμε. Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι .

Σας το έχουμε ξαναπεί ότι το Κ.Κ.Ε. και το ΠΑΜΕ εδώ δεν θα περάσει.

Σας προκαλούμε εδώ και τώρα να βγείτε και να πείτε εντός 2 ημερών στους εργαζόμενους τι θα προτείνετε στην Γενική Συνέλευση. Να το γνωρίζουν ειδικά αυτοί που υπέγραψαν την πραγματοποίηση αυτής.

Ρωτάμε η επαναστατική γυμναστική σας θεωρείτε ότι θα σταματούσε την οποιαδήποτε πώληση; Λες και εμείς διαλέγουμε τον αγοραστή. Εμείς εκείνο που διαλέγουμε είναι να δώσουμε τον αγώνα για

• Την διασφάλιση απασχόλησης όλων των εργαζομένων στην Γενική

• Την διασφάλιση των εισφορών για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

• Την διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Να σου υπενθυμίσουμε τι έγινε Στην Χαλυβουργία με το αγώνα που ξεκίνησε το ΠΑΜΕ; Να σας θυμίσουμε ότι το 1999 , 21/2 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση όπου την επομένη ήταν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ; Εντάξει να φάμε τις ελιές , τη φασολάδα και τη λαγάνα. Τότε όμως ήταν σε εκείνο το απαράδεκτο Προεδρείο ο Λιονουδάκης και δεν σε έπαιρνε να μιλήσεις. Τσιμουδιά .

Ως προς την διασφάλιση των θέσεων εργασίας , μην πιπιλίζετε την ίδια καραμέλα ξανά και ξανά, όταν είναι γνωστό ότι η ίδια η ΟΤΟΕ έχει ζητήσει σε όλες τις ανακοινώσεις της όπου σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της 12/10 « να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση της ΟΤΟΕ για τα συνολικά σχέδιά τους , αναφορικά με τις συγχωνεύεις Τραπεζών , που έχουν δρομολογηθεί με τις τράπεζες αυτές , καθώς και όσες άλλες ακολουθήσουν» . Εφόσον λοιπόν είχε υπογράψει ο Σύλλογος της Εμπορικής γιατί αγωνιούν για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Έχουμε απέναντί μας τον απαράδεκτο νόμο του Βενιζέλου ο οποίος όπου καταργεί τα πάντα. Ρωτούμε όμως γιατί όταν παίρναμε απόφαση για προσφυγή μας στο Συμβούλιο Επικρατείας για τον απαράδεκτο αυτό νόμο εσείς συνάδελφοι Γιουρούκο και Αδαμόπουλε δεν το ψηφίσατε ; Θα έπρεπε να ντρέπεστε .

Ως προς τα γραφόμενα σας ότι «το πωλητήριο θα έχει ολοκληρωθεί» αν δεν πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση , λες και θα ανέτρεπε την πώληση , αυτό μόνο ως γελοιότητα και ανοησία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές προσπαθείτε να διασπάσετε την ενότητα για ψήφους και ακολουθείτε την γραμμή του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Ε όχι αυτά εδώ δεν θα περάσουν.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης, Ι. Νικολαΐδης , Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα