Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ στους ΒΡΟΥΤΣΗ – ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ που το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ξεδιάντροπα κατέθεσαν (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την ΒΙΑΙΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ ένταξη του Ταμείου μας στον χρεωκοπημένο ΕΟΠΥΥ.

Με αυτήν την στάση σας, επικροτείτε και επιβραβεύετε το θνησιγενές τερατούργημα του ΛΟΒΕΡΔΟΥ και εσείς βάζετε ταφόπλακα στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται υγεία, στα Ταμεία μας και γίνεστε οι νεκροθάφτες των. Θα ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ για τις πράξεις σας για ολόκληρη την ζωή σας. Είναι δικαιολογίες και παραμύθια ότι σας βγάζει κόκκινη κάρτα η ΤΡΟΙΚΑ, ενώ εσείς δεν έχετε το θάρρος και την δύναμη να αντισταθείτε ως Έλληνες σε αυτούς τους οικονομικούς κατακτητές. Η μόνοι έντιμη πράξη σας είναι να παραιτηθείτε ειδάλλως η ΤΡΟΙΚΑ και εσείς να πάτε στον διάολο και στα τσακίδια.

Οδηγείτε όλους τους ασφαλισμένους εν ενεργεία και συνταξιούχους στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

Συνάδελφοι την Παρασκευή 19/10 αποφασίστηκε η μετατροπή των τριών Ταμείων Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ, και συγκεκριμένα των ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 14 του άρθρου 44 του Ν. 4075/2012 και τις διατάξεις των άρθρων 7 & 8 του Ν.3029/2002, μια γενναία απόφαση της ΟΤΟΕ για να διασφαλίσει τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στον κλάδο υγείας – ΤΑΥΤΕΚΩ και μετά από λίγη ώρα ήρθε η κατάθεση της (ν)τροπολογίας αυτών των κατάπτυστων κυβερνόντων που μας θυμίζουν εποχές μεσαίωνα.

Κατατέθηκε εμπρόθεσμα η αναλογιστική μελέτη η οποία αποδεικνύει την βιωσιμότητα του Ταμείου, γνωρίζουν δε πολύ καλά ότι όταν το Ταμείο μας, δεν παίρνει κανένα κρατικό πόρο και δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί περιλαμβάνει εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών οι δε υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτό και ο εξοπλισμός τους έχει δοθεί από τις Τράπεζες.

Φαίνεται όμως ότι πάνω από νόμους και αποφάσεις (που πριν λίγους μήνες οι ίδιοι ψήφησαν) τελικά υπερισχύει η λογική του πλιάτσικου και της ισοπέδωσης και της αλητείας.

Δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες παροχές με όλους τους άλλους στον ΕΟΠΥΥ ενώ καταβάλουμε μεγαλύτερες μηνιαίες εισφορές που ξεπερνούν το 10%. Μάλλον προσδοκάτε με τα χρήματα αυτά, να κλείσετε τις τρύπες του ήδη υπερχρεωμένου με 3,5 δις. ΕΟΠΥΥ έτσι όπως στήθηκε από τον ΛΟΒΕΡΔΟ.

Πλανάστε οικτρά και είστε εκτός πραγματικότητας αν πιστεύεται ότι θα χαριστούμε στους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας και πολύ περισσότερο στον ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ που με τρόπο αυθαίρετο ΑΡΠΑΞΕ 500 περίπου εκατομμύρια από τα αποθεματικά μας, τα έκανε ομόλογα και τα ΚΟΥΡΕΨΕ και μας έμειναν περίπου 130 εκατ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.

Κύριοι ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΕ και ΚΟΥΒΕΛΗ, πρέπει με δική σας πρωτοβουλία να αποσυρθεί αυτή η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ειδάλλως θα είστε και εσείς συνένοχοι και συμμέτοχοι και θα έχετε ακέραιη την ευθύνη στον στραγγαλισμό του κοινωνικού αγαθού που λέγεται ΥΓΕΙΑ. Ακόμη επισημαίνουμε και προειδοποιούμε τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της τρικομματικής Κυβέρνησης να μην ψηφίσουν τον ΘΑΝΑΤΟ των ασφαλισμένων με αυτήν την (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. Όσοι από αυτούς ψηφήσουν, θα το έχουν κρίμα στο λαιμό τους και θα τους καταγγείλουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των εκλογικών περιοχών τους για να γνωρίζουν τι είδους <<αντιπροσώπους>> έχουν στείλει στη Βουλή οι πολίτες.

Σήμερα 22/10 συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ με θέμα <<Κατάθεση τροπολογίας για την ένταξη των Ταμείων Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ – Αποφάσεις για κινητοποιήσεις>> Ο Σύλλογος σας καλεί να δώσετε ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ τον ΑΓΩΝΑ στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσει η ΟΤΟΕ. Πρέπει όλοι μαζί να πούμε ΟΧΙ σε όλα τα βάρβαρα και μεσαιωνικά μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση, να πούμε ΟΧΙ σε οποιαδήποτε εκβιασμό και τρομοκράτηση.

Λέμε ΟΧΙ σε αυτό ανοσιούργημα του ΕΟΠΥΥ που καταρρέει πνιγμένο στα χρέη και την ανυποληψία.

Καλούμε δε όλους τους συναδέλφους μέχρι 31/10 να υλοποιήσουν οτιδήποτε εξετάσεις κ.λ.π. τους αφορούν σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος Ι. Νικολαίδης Α. Μαλικούρης Κ. Αλεξόπουλος Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα