Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΡΧΟΜΟΣ 3 ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ SOCIETE GENERALE ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ 3 ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ SOCIETE GENERALE ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ και ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο κ. ΝΑΒΑΡΟ; ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ. ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ; ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ;

Την Τετάρτη ώρα 17.00, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τη διοίκηση της τράπεζας υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τιρκό και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ναβαρό, και το προεδρείο του Συλλόγου, παρουσία των νομικών συμβούλων και των δύο πλευρών, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις της Γενικής για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε περίπτωση εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο κ. Τιρκό παρείχε τη διαβεβαίωση εκ μέρους και της διοίκησης στο Παρίσι ότι η τράπεζα θα τηρεί τις εγγυήσεις που διέπουν την εργασιακή απασχόληση σύμφωνα με τους όρους που ίσχυαν πάντα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στη Γενική Τράπεζα.

Ως θετική δέσμευση παρουσίασε ο κ. Τιρκό την αναφορά του στο Ευρωπαϊκό δίκαιο που αφορά τις μεταβιβάσεις επιχειρήσεων. Είπε συγκεκριμένα ότι στους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου προσφέρονται οι εγγυήσεις για τους εργαζόμενους. Αυτές οι γενικές και αόριστες αναφορές ούτε μας πείθουν ούτε μας διασφαλίζουν για την έλλειψη κινδύνων όταν μάλιστα είναι πιθανές οι δραστικές μειώσεις των αποζημιώσεων που θα αποτελέσουν εξέλιξη την οποία θα θελήσουν οι τράπεζες να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν.

Θέσαμε ως αίτημα προτεραιότητας την άμεση τακτοποίηση όσων συναδέλφων βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο σημείο αυτό είμαστε απόλυτα ανυποχώρητοι διότι ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των συναδέλφων θα αποτελέσει ένδειξη και για τον τρόπο που η τράπεζα σκέφτεται να αντιμετωπίσει το σύνολο του προσωπικού. Εντέλει ο κ. Τυρκό ξεκαθάρισε ότι θα ενταχθούν στο τακτικό προσωπικό όλοι οι εργαζόμενοι εκτός εάν υπάρχει περίπτωση να προσλήφθηκε κάποιος μόνο για συγκεκριμένη παροδική ανάγκη όπως η αναπλήρωση εγκύου.

Συνάδελφοι, δεν επαναπαυόμαστε. Η κινητικότητα που αναπτύσσεται με συνεχείς συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Societe Generale επιβάλλει σε όλους μας την επαγρύπνηση και προπαντός την ενίσχυση της ενότητάς μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και στις δυσκολότερες συνθήκες που διαμορφώνονται στο άμεσο μέλλον οφείλουμε να διατηρούμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αλληλοενημέρωσης. Ο Σύλλογος ανταποκρίνεται σταθερά σ’ αυτή την ανάγκη. Κάθε διασπαστική και υποβολιμαία διασπορά ανεύθυνων φημολογιών πρέπει ο καθένας να την απομονώνει και να την αποκρούει. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες συμφωνίες και συνθήκες. Όσο εξαρτάται από μας είμαστε βέβαιοι ότι θα το πετύχουμε.

Ενώ κατά τις επισκέψεις μας στα πολιτικά κόμματα , λειτουργήσαμε από πλευράς μας ενωτικά παίρνοντας και τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής μαζί μας , εκείνοι με την σειρά τους πριν από δέκα ημέρες ενήργησαν μόνοι τους και ζητούσαν ξεχωριστές συναντήσεις με την Διοίκηση κινούμενοι διασπαστικά. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να το καταλάβετε αυτό συνάδελφοι. Τέτοιους συνδικαλιστές θέλετε ;

Ο τρόπος δράσης και λειτουργίας των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής , οι οποίοι παραγκωνίζουν το θεσμικό όργανο του Συλλόγου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Λειτουργούν όπως εμείς λέγαμε βάζοντας πάνω από όλα το κομματικό και πολιτικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των εργαζομένων.

Κανείς συνένοχος , όλοι συμμέτοχοι στον αγώνα.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα