Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ κ. Ε. ΚΑΣΕΛΑΚΗ

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου με την παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Φ. Τιρκό, του εντεταλμένου συμβούλου κ. Ζ.Μ. Ναβαρό του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου Πειραιώς κ. Μάνο Αλέξανδρο και της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού κας Κασελάκη Ε.

Το Προεδρείο ξεκαθάρισε την θέση του , και τόνισε ότι επιζητεί να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία ομαλά χωρίς κλυδωνισμούς, που θα αποβεί προς όφελος των εργαζομένων της Γενικής αλλά και της Τράπεζας.

Παράλληλα επισημάναμε όλες τις αδυναμίες και τα λάθη της τωρινής Διοίκησης , δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του προσωπικού της Γενικής, τονίζοντας ότι είναι το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό σε σύγκριση με των άλλων Τραπεζών, και το οποίο οι πολιτικές των προηγούμενων κομματικών Διοικήσεων και της Societe, δεν αξιοποίησε όπως θα έπρεπε.

Ζητήσαμε την πλήρη αξιοκρατία αυτών, επιζητώντας την, χωρίς να φοβόμαστε, γιατί εμπιστευόμαστε τους συναδέλφους μας.

Επισημάναμε δε και τα τρία βασικά ζητήματα που μας απασχολούν όπως την διασφάλιση της απασχόλησης , την διασφάλιση των εισφορών για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας και την διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων , τονίζοντας και επιμένοντας επίσης για την μονιμοποίηση των συναδέλφων οι οποίοι έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου αλλά και για όσους εργάζονται με άλλες συμβάσεις στην Γενική Τράπεζα και με σταδιακό τρόπο να επιστρέψουν οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει μετατιθέμενοι στον τόπο κατοικίας τους και έως τότε να τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά και το ενοίκιο και να ενταχθούν στους κανονισμούς συγκεκριμένων τμημάτων η διευθύνσεων (πχ πληροφορική κ.α.) όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί στο πλαίσιο της ισότητας. Επίσης έχουν υπάρξει αδικίες στα πειθαρχικά και πρέπει να βρεθεί φόρμουλα επανεξέτασης.

Ο κ. Μάνος και η κα. Κασελάκη , μας απάντησαν ότι θα ενημερωθούν, ώστε να έχουν ξεκαθαρισμένη και δική τους άποψη για αυτά τα θέματα και η βούληση και πρόθεση του ομίλου, όπως το έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια που έγιναν συγχωνεύσεις άλλων τραπεζών στον όμιλο Πειραιώς, δεν είναι οι απολύσεις.

Αναφέρθηκαν από τον όμιλο Πειραιώς ότι με πολλές πράξεις και ενέργειες έχουν βοηθήσει το προσωπικό, και ότι το ίδιο θα πράξουν και με τους υπαλλήλους της Γενικής. Έχουν βάλει πάνω από όλα ως επίκεντρο της πολιτικής τους τον άνθρωπο.

Αναφερθήκαμε σε ζητήματα τα οποία αφορούν την όλη δομή και πως θα προχωρήσει η όλη διαδικασία της πώλησης και της ένταξης και ότι θα υπάρξει ένα χρονικό διάστημα για την υλοποίηση της συγχώνευσης.

Ο κ. Μάνος δήλωσε ότι παρευρίσκεται στην συνάντηση άτυπα αλλά λαμβάνει υπόψη του όλα τα θέματα που τέθηκαν και ότι με την οριστικοποίηση της πώλησης θα συζητηθούν επί της ουσίας, διότι υπάρχει ακόμη χρόνος όπως υλοποιηθεί η διαδικασία ανακεφαλοποίησης των Τραπεζών , γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, και η έγκριση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και της επιτροπής ανταγωνισμού.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου της Πειραιώς με την στάση τους έδειξαν ότι θέλουν να επικρατήσει ηρεμία και να υπάρξει ομαλοποίηση, χωρίς να φοβούνται οι εργαζόμενοι. Το Προεδρείο είπε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν όλα διότι διαχέεται ανασφάλεια και αβεβαιότητα των εργαζομένων στο χώρο μας, και ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι . Παράλληλα το Προεδρείο έθεσε ότι πέραν των συναντήσεων που πραγματοποιήσατε με τα στελέχη της Τράπεζας, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με όλο το προσωπικό σε όλοι την χώρα. Είναι αναγκαίο και απαραίτητο

Ο κ. Μάνος είπε ότι είναι στις σκέψεις του και ότι θα το πράξει όταν εκείνος θα αναλάβει την Διοίκηση της Τράπεζας και να μην φοβόμαστε.

Συνάδελφοι ,

Διαπιστώσαμε έστω και άτυπα, ότι θα υπάρχει μια θετική εξέλιξη για τα θέματα που μας απασχολούν , εμείς βέβαια δεν εφησυχάζουμε , θα είμαστε σε εγρήγορση και θα σας κρατούμε ενήμερους για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

Ενεργούμε με συνέχεια στην συνέπεια για να υπάρχουν αποτελέσματα που θα είναι προς όφελός μας.

Οι επαναστατικές κορώνες και γυμναστικές, όπως και οι απεργίες όπως τις ονειρεύονται κάποιοι για πολιτικούς λόγους, και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους εργαζόμενους, τις απορρίπτουμε.

Μόνο θύματα θα προκαλέσουν αλλά αυτό επιδιώκουν ώστε οι ίδιοι να έχουν λόγο ύπαρξης χωρίς να σκέπτονται πραγματικά τους εργαζόμενους. Εμείς μαζί με την ΟΤΟΕ και την ΓΣΕΕ θα αγωνιστούμε για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Όταν και όποτε χρειαστεί θα αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Σας ρωτάμε και σας κοιτάμε ευθέως στα μάτια συνάδελφοι, και να μας απαντήσετε ειλικρινά. Αν αποφασίζαμε είτε 24ωρη απεργία είτε 48ωρη όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πώληση της Τράπεζας, ποιο θα ήταν το αίτημα μας; να μην πουληθεί η τράπεζα; Ας το πουν ξεκάθαρα κάποιοι, ή το αίτημα κάποιων ότι φεύγουν οι κακοί Γάλλοι και έρχονται οι καλοί Έλληνες ή αυτό που ανέφερε ο Γουριούκος στην συνάντηση των 30 ατόμων στα γραφεία του Συλλόγου, λέγοντας ότι σε 20 μέρες τελειώνουν όλα και πρέπει να αγωνιστούμε. Αυτό θα το κρίνετε εσείς, ποια είναι η πολιτική αυτών των συνδικαλιστών.

Εμείς συνάδελφοι επιδιώκουμε να μην είστε εσείς τα θύματα, ώστε να έχουμε λόγο ύπαρξης εμείς.

Εμείς δίνουμε την μάχη και τον αγώνα με τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα επιχειρήματα, ώστε όλοι οι οικογένεια της Γενικής να είμαστε όλοι μαζί εκεί που θα πάμε.

Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την αλήθεια την υπευθυνότητα την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία, απέναντι στην δημαγωγία στο λαϊκισμό και στην ανευθυνότητα.

Όπως εμείς σας εμπιστευόμαστε, επιστεφτείτε μας

Ο αγώνας που δίνουμε θα έχει αποτελέσματα

Ο Σύλλογος σας είναι η δύναμη σας

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα