Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΚΑΙ 6 ΤΟΥ ν. 4046/2012 ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.

Με τις διατάξεις της ΠΥΣ 6/28-2-2012, η οποία εξεδόθη βάσει της διάταξης του άρθρου 1 § 6 του Ν. 4046/2012, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν 1) τα νόμιμα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων και την αμοιβή των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, 2) τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ΔΑ, 3) την Διαιτησία, 4) την Αναστολή αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων, 5) την μετατροπή των Συμβάσεων Εργασίας που λήγουν με την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας ή με τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και την κατάργηση των όρων εκείνων που υποκρύπτουν μονιμότητα ή εμπειρία και ρήτρες μονιμότητας.

Με τη συγκεκριμένη ΠΥΣ καταργούνται θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα, ανατρέπεται το καθεστώς των ΣΣΕ και θίγεται η ισχύς σημαντικών διατάξεων των Κανονισμών Εργασίας.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατέθεσε πρόταση για την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για αίτηση ακύρωσης ως προς την ανατροπή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία διακυβεύονται τα πάντα για τους εργαζόμενους. Ψηφίστηκε μόνο από τα μέλη του Προεδρείου . Οι δε εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτικής άκουσον άκουσον δεν το ψήφισαν. Και από την άλλη μεριά έρχονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις θέσεις εργασίας. Αυτό πάει πολύ. Τους αφήνουμε στην δική σας κρίση. Ο Σύλλογος πρώτος προσέφυγε μαζί με την ΟΤΟΕ και ακολούθησαν και άλλοι 6 Σύλλογοι όπου όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2/11/2012. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

Συνάδελφοι με αίσθημα ευθύνης δίνουμε τον αγώνα μας για όλα αυτά που μας αφορούν, εκπροσωπώντας την αξιοπιστία , την αλήθεια, την φερεγγυότητα και την συνέπεια.

Μακριά από εμάς το ψέμα , η δημαγωγία , η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα