Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Σ. ΛΕΚΚΑΚΟ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΣΩΦΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Σ. ΛΕΚΚΑΚΟ ΕΘΕΣΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Ο κ. ΛΕΚΚΑΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΗΓΝΥΑΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ , ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ.

ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Όπως το είχε ζητήσει ο Σύλλογος και με την απόφαση της ΟΤΟΕ , εχθές 30/10/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Διοίκησης του ομίλου Πειραιώς με τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σ. Λεκκάκο όπου παρόντες ήταν ο κ. Γεωργίου Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού , και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κασελάκη

Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκε το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, κ. Σ. Κούκος, Α. Μυλωνόπουλος, Κωσταντινόπουλος Γ, Δ. Καλόγηρος, Λαζαρίδης Π, Σαξώνης Σ , Δ. Φωτόπουλος, και Ζ. Πεππές.

Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Σταύρος Κούκος ξεκαθάρισε την θέση της ομοσπονδίας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας με την αγορά της Γενικής από την Πειραιώς , ότι θέλει ειλικρινή απάντηση , και σε όποιες ενέργειες που θα είναι εις βάρος της Γενικής η ΟΤΟΕ θα αντιδράσει δυναμικά και αποφασιστικά.

Στην συνέχεια πήρα το λόγο ως μέλος του Προεδρείου της ΟΤΟΕ αλλά και ως Πρόεδρος του Συλλόγου ,και είπα ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να προχωρήσει ομαλά και να πάψει η οποιαδήποτε ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους και οι αποφάσεις να είναι πάντοτε προς το όφελος των εργαζομένων αλλά και του ομίλου.

Τόνισα ότι πέραν τις διασφάλισης των θέσεων εργασίας , και άλλα σημαντικά θέματα όπως ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του το θέμα των εισφορών στο κλάδου εφάπαξ , και την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων , τυγχάνοντας παράλληλα όλα τα ευεργετήματα του ομίλου Πειραιώς.

Τέθηκε με επιμονή από πλευράς μου το θέμα μονιμοποίησης μιας ομάδας συναδέλφων οι οποίοι έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, όπως και για την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό της Τράπεζας αυτών που έχουν άλλη μορφή σύμβαση.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκα σε εκκρεμή θέματα τα οποία είχα συζητήσει με τον κ. Μάνο και την κ. Κασελάκη και ότι θα πρέπει να είναι σε άμεση προτεραιότητα όταν η Διοίκηση έρθει στα χέρια της Πειραιώς .

Απαντώντας ο κ. Λεκκάκος στον Πρόεδρο της ΟΤΟΕ και στα μέλη του , είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απόλυσης και ότι ότι ακούγεται είναι ανάξιο λόγου, και για όλα τα άλλα θέματα θα τα συζητήσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο που θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων όταν αναλάβουμε την Διοίκηση. Ως προς τα εκκρεμή θέματα μας είπε ότι θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα και ζήτησε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους να καθησυχάσουν και ότι δεν υφίσταται καμία απόλυση.

Ο όμιλος της Πειραιώς έχει στην ατζέντα του πολύ ψηλά το θέμα του προσωπικού και το έχει αποδείξει με προηγούμενες αγορές και συγχωνεύσεις της Πειραιώς πχ. Xiosbank, Μακεδονίας – Θράκης, όπου κανείς δεν απολύθηκε.

Είπε επίσης ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα λόγω της επιτροπής ανταγωνισμού, της Τρόικας, της επιτροπής κεφαλαιαγοράς , ως προς την έγκριση, όπου μετά από αυτή θα εγκατασταθούν δύο – τέσσερα άτομα στην Διοίκηση για μια σωστή διαδικασία της μεταβίβασης και ολοκλήρωσης της πώλησης,

Η Γενική Τράπεζα συνεχίζοντας ο κ. Λεκκάκος είπε ότι μπορεί έως και 3 χρόνια να πάει αυτοδύναμα και αυτόνομα, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι στην πορεία η απορρόφηση να γίνει νωρίτερα, και δεν θα ισχύει η ταμπέλα ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Ότι θα προχωρήσει σε λειτουργική ενοποίηση και ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση οι Διευθύνσεις που είναι στην Γενική θα αναφέρονται στις αντίστοιχες Διευθύνσεις της Πειραιώς.

Ξεκαθάρισε ότι την Γενική Τράπεζα την αγόρασαν μόνο για ένα λόγο , για να βάλει χρήματα η societe τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλοποίηση .

Συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ , Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ .

Ο Αναπληρωτής Ταμίας του Προεδρείου της ΟΤΟΕ και Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ.


.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα