Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΤΟ «ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ!

ΤΟ «ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ!

Συνάδελφοι,

Ακόμη και ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ βιβλίο για το νέο προτεινόμενο σχέδιο τυπώθηκε από το Ταμείο , λες και τα χρήματα τρέχουν από τα μπατζάκια τους . Σαν δεν ντρέπονται!
ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ με ψεύτικες και φρούδες ελπίδες, ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ χωρίς καμία προοπτική, ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ χωρίς δέσμευση περί της βιωσιμότητας του Ταμείου, και χωρίς να σου εγγυηθούν συνάδελφε εν ενεργεία αν θα λάβεις και εσύ δεκάρα τσακιστή, έστω και με το δικό τους προτεινόμενο σχέδιο.
Τους ρωτάμε τα εξής:
Να μας πουν, αυτό το προτεινόμενο σχέδιο είναι ένα σχέδιο που αποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ και σε ποια συνεδρίαση; Για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι;
Είναι ένα προτεινόμενο σχέδιο που συμφωνήθηκε από τις παρατάξεις της πρώην ΠΑΣΚΕ νυν Ενωμένοι Εργαζόμενοι και της Ανανεωτικής;
Γιατί δεν δόθηκε στον αναλογιστή η συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη και η μόνη ελπιδοφόρα πρόταση του Προεδρείου; Γιατί; δεν καταβάλλουμε εμείς εισφορές στο Ταμείο. Σας καθιστούμε υπεύθυνους και το εννοούμε.
Αυτό το προτεινόμενο σχέδιο είναι το ίδιο με αυτό που είχατε προτείνει τον Οκτώβριο του 2011 και το οποίο απορρίφθηκε από το 61% των ασφαλισμένων, ή έχετε προχωρήσει σε αλλαγές; Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; και γιατί έγιναν τώρα; Πότε είσαστε σωστοί και πότε λάθος, τότε ή τώρα; γι’ αυτές τις αλλαγές χρειάστηκαν οκτώ μήνες για υλοποίηση; Πότε ήταν βιώσιμο το Ταμείο τότε ή τώρα; Πότε κάνατε λάθος; Τότε ή τώρα;
Αναφέρετε ότι αυτό το προτεινόμενο σχέδιο βασίστηκε σε επικαιροποιημένη Αναλογιστική Μελέτη και σε πολλά εναλλακτικά σενάρια επαλήθευσης.
Απαιτούμε να κυκλοφορήσουν αυτά τα εναλλακτικά σενάρια επαλήθευσης και η αναλογιστική μελέτη με την ενυπόγραφη εγγύηση του αναλογιστή ότι και ο τελευταίος ασφαλισμένος που έχει προσληφθεί έως το 2005 θα λάβει έστω και αυτό που προτείνετε εσείς.
Μας κινεί την περιέργεια γιατί τώρα εν όψει των διαδικασιών της πώλησης της Τράπεζας, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα – ενάμιση μήνα καταθέτετε νέο προτεινόμενο σχέδιο.
Εξασφαλίσατε τα πάντα ή θέλετε να χτίσετε ελπίδες και προσδοκίες στην άμμο;
Έχει υπολογίσει ο αναλογιστής τι επίπτωση θα έχει στην αναλογιστική μελέτη που θα είναι εις βάρος των εν ενεργεία συναδέλφων, αν ο νέος εργοδότης προβεί σε εθελούσια έξοδο για 150 άτομα; Αλλάζει ή δεν αλλάζει η φιλοσοφία αυτού του απαράδεκτου κατ εμάς καταστατικού σας; Απαιτούμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.
Έχουν υπολογιστεί όλες οι συγκεκριμένες μειώσεις που έχουν γίνει, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τα μνημόνια; Ναι ή όχι; Και εδώ απαιτούμε επιβεβαίωση. Συνάδελφοι του Δ.Σ. του Ταμείου, εκπρόσωποι της παράταξης της Ανανεωτικής Γιουρούκο Δ, Αδαμόπουλο Α, και εκπρόσωποι της παράταξης Ενωμένοι Εργαζόμενοι Πολύζο Φ, Ευθυμίου Γ, ζητάμε και απαιτούμε και εσείς ενυπόγραφα να δεσμευτείτε υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι με αυτό το απαράδεκτο κατ εμάς προτεινόμενο σχέδιο, και ο τελευταίος προσλαμβανόμενος έως το 2005 που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου θα λάβει τα χρήματα που του αναλογούν με το δικό σας προτεινόμενο σχέδιο, ειδάλλως σας το λέμε ότι είναι μια νέα φούσκα.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος , Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα