Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Συνάδελφοι,
Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή που απέστειλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Πειραιώς κ. Σταύρο Λεκκάκο με κοινοποίηση στον κ. Α. Μάνο και την κα. Ε. Κασελλάκη για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της Γενικής Τράπεζας.

Αθήνα,   19/11/2012

ΑΠ  1

Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Πειραιώς
κ.  Σ. Λεκκάκο
κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, 

είναι γνωστό ότι τόσο ο κ. Α. Μάνος, όσο και η κυρία Ε. Κασελλάκη  ενημερώθηκαν εφ΄όλης  της ύλης  κατά την συνάντηση που πραγματοποιήσαμε ως Προεδρείο  μαζί τους. Παράλληλα τόσο και εσείς ενημερωθήκατε  από το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, στο οποίο συμμετείχα ως μέλος αυτού με την ιδιότητα του αναπληρωτή Ταμία , για τα  τρία βασικά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της Γενικής Τράπεζας όπως:
α) την διασφάλιση απασχόλησης όλων των εργαζομένων στην Γενική
β) την διασφάλιση των εισφορών για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας
γ) και την διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων
Πέραν των βασικών  τριών θεμάτων που έθεσε η ΟΤΟΕ όσο και εγώ σας τέθηκαν  και άλλα θέματα που τρέχουν και σας τα επισημαίνουμε
Ως εκ τούτου όμως επειδή σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία θα σας τα αναφέρω παρακάτω ,  η Γαλλική Διοίκηση αδιαφόρησε και δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία ζητώ από εσάς να μεριμνήσετε για:
1.άμεση προτεραιότητα να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι ανεξάρτητα της διάρκειας της σύμβασής  τους,
2.να επιστρέψουν στα καταστήματα από τα οποία είχαν μετατεθεί  οι ελάχιστοι εναπομείναντες συνάδελφοι, οι οποίοι είναι  αρκετά χρόνια μετατιθέμενοι μακριά από τα σπίτια τους και πολλοί από αυτούς δεν  λαμβάνουν επίδομα ενοικίου και οδοιπορικά στην δύσκολη σημερινή οικονομική  συγκυρία.
Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα  των εργαζομένων τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν  και να δοθούν  άμεσες λύσεις όπως ενδεικτικά:
1.διενέργεια προαγωγών
2. εφαρμογή των αποφάσεων του τριτοβαθμίου για τα πειθαρχικά από την Τράπεζα
3. μετά την λήξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου  για τις παροχές υγείας που λήγει 31/12/2012, την άμεση ένταξη των ασφαλισμένων μας στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των υπαλλήλων του ομίλου  Πειραιώς
4. άρση των αδικιών που έχουν γίνει εις βάρος  συναδέλφων,
5.Ένταξη όλων των υπαλλήλων του τμήματος μηχανογράφησης στον κανονισμό μηχανογράφησης,
6.ρύθμιση δανείων και μείωση των επιτοκίων σε όλο το φάσμα
7.καλύτερες παροχές σε εκπτωτικά προϊόντα,
9.καταβολή εξόδων περιποίησης πελατείας σε υπαλλήλους που εκτελούν χρέη Διευθυντή
8. αξιολόγηση των υπαλλήλων της Γενικής με αντικειμενικά κριτήρια βάσει των ικανοτήτων τους που ακράδαντα πιστεύουμε ότι διαθέτουν, και άλλα που θα συζητήσουμε.

Αναμένω τις δικές σας πρωτοβουλίες με την πεποίθηση ότι πρωταρχική σας μέριμνα θα αποτελέσει η εδραίωση κλίματος εργασιακής ειρήνης και εργασιακής ασφάλειας, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση των συμφερόντων της Τράπεζας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Κοινοποίηση: Α. Μάνο

Ε. Κασελλάκη

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα