Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΜΠΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΜΠΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ , ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ.

ΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ , ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΩ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Συνάδελφοι,

Έχω προταθεί από το Προεδρείο για Πρόεδρος Γενικών Συνελεύσεων του ΤΑΠΓΤΕ . Παρά ταύτα κάνω τελευταία έκκληση προς τους Διοικούντες του ΤΑΠΓΤΕ να αποσύρουν και να ανακαλέσουν το απαράδεκτο προτεινόμενο σχέδιο , και παρακάμπτοντας την παρατυπία και την παρανομία της Γενικής Συνέλευσης, να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ σε ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο στην κρίσιμη αυτή στιγμή που βιώνει το Ταμείο σήμερα και το οποίο διαχειρίζεται τα χρήματα των ασφαλισμένων , από τις παρατάξεις Ενωτικός Σύλλογος, Ενωμένοι Εργαζόμενοι, Ανανεωτική με τρεις υποψηφιότητες , να συμμετάσχουν με ένα έως δύο υποψήφιοι από τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, με την επωνυμία

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ»

Θέτω τον εαυτό μου ξεκάθαρα σε αυτή την προσπάθεια (μαζί με τα κορυφαία στελέχη του Προεδρείου) να συμμετάσχω στο ενιαίο ψηφοδέλτιο υπό την ιδιότητα του απλού μέλους ή του Προέδρου.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω ακόμα και την θέση του Προέδρου στο Ταμείο σε αυτή την δύσκολη καμπή του, και μετά τις εκλογές άμεσα να υπάρξει νέα πρόταση (εντός ενός μηνός )για τροποποίηση του καταστατικού ώστε και οι εναπομείναντες εν ενεργεία συνάδελφοι να λάβουν τουλάχιστον αυτά που έχουν προσφέρει σε εισφορές με ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο. Παράλληλα δε εξετάζοντας την ευρωστία του Ταμείου να λάβουν και ένα μέρος των εισφορών του εργοδότη.

Τα Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ και ΣΥΓΤΕ να είναι έτοιμα να διεκδικήσουν και κάτι παραπάνω για το Ταμείο από το νέο εργοδότη δυναμικά και αποφασιστικά.

Είναι η τελευταία πρόταση που καταθέτω για το καλό όλων των ασφαλισμένων και ο βασικός άξονας που θα πρέπει να κινηθούμε είναι ότι και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου θα λάβει και αυτός τις παροχές .

Να ενωθούμε όλοι μαζί για την τροποποίηση του καταστατικού διότι δεν υπάρχουν περιθώρια . Ας το σκεφτούν όλοι πολύ καλά και πάνω από οτιδήποτε άλλο να βάλουμε το συμφέρον των εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω προς κάθε νόμιμη αρχή για να διαφυλάξω τα συμφέροντα των ασφαλισμένων στο Ταμείο.

Η ισχύς εν τι ενώσει για το πολύπαθο Ταμείο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα