Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.ΛΕΚΚΑΚΟ & ΟΤΟΕ

        Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Πειραιώς κ. Σ. Λεκκάκο για το θέμα των δημοσιευμάτων του τύπου όπου αναφέρονται σε ανασχηματισμό της  Γενικής Τράπεζας ζητώντας άμεσες απαντήσεις και παράλληλα την επιστολή που αποστείλαμε στην ΟΤΟΕ για το θέμα αυτό.   

                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                          Αθήνα, 9/8/2013
                                                                                                                                         Α.Π. 54

Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Πειραιώς
κ. Σ. Λεκκάκο
κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
πλήθος δημοσιευμάτων τον τελευταίο καιρό αναφέρονται στο ότι ο όμιλος Πειραιώς αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της Γενικής Τράπεζας.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να σας μεταφέρουμε το μήνυμα ανησυχίας των συναδέλφων μας, οι οποίοι αναρωτιούνται για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Τράπεζάς μας.
Πρόκειται για ένα καίριο και βασικό ερώτημα και θα θέλαμε  να έχουμε πλήρη και αναλυτική απάντηση από πλευράς σας.
Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν εμείς θα στηρίξουμε αυτά που έχουν δηλωθεί από τον όμιλο Πειραιώς ως προς την αυτοδύναμη, αυτοτελή και ανεξάρτητη πορεία της Τράπεζας, διότι πιστεύουμε ότι διαθέτει τις δυνατότητες και τις ικανότητες για τούτο.
Όπως δήλωσε και ο κ. Καραμούζης ο οποίος έχει αναλάβει τον μετασχηματισμό της Γενικής Τράπεζας σε μια σύγχρονη, ανεξάρτητη και εξειδικευμένη επενδυτική και αναπτυξιακή Τράπεζα, που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πελατών, των διεθνών αγορών και της οικονομίας , θα συμβάλει στην άντληση διεθνών επενδυτικών και δανειακών κεφαλαίων για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και στην βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς, στην εξυγίανση και αναδιάρθρωση των παραγωγικών μονάδων και κλάδων της Ελληνικής οικονομίας , αλλά και στην δημιουργία ισχυρών και ανταγωνιστικών επιχειρηματικών ομίλων, στην αποτελεσματική διαχείριση της περιουσίας πελατών και στην επιστροφή της χώρας σε διατηρήσιμους θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Εμείς στηρίζουμε αυτό το ρόλο της Τράπεζας γιατί έτσι ενδυναμώνεται και ισχυροποιείται με αποτέλεσμα το όφελος όλων.
Ζητάμε όπως από εσάς να απαλλάξετε τους εργαζόμενους από το βάρος της αγωνίας του φόβου και της  ανασφάλειας ως προς το θέμα της εργασίας , που προκαλούν τα δημοσιεύματα αποκαθιστώντας όλη την πραγματική αλήθεια για την αυτοτελή, αυτόνομη , εξειδικευμένη και αναπτυξιακή πορεία της Τράπεζας και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην εγχώρια τραπεζική αγορά.
Κατά τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτών των στόχων.
Ζητάμε άμεση απάντηση διότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δημιουργούν κακή εικόνα για τον όμιλο Πειραιώς και κατά συνέπεια στην Τράπεζά μας αλλά και στους εργαζόμενους.

 

 

 

 

Αθήνα, 9/8/2013

Προς τον Πρόεδρο , Γεν. Γραμματέα και Γραμματέα εργασιακών σχέσεων ΟΤΟΕ

 κ. Σταύρο Κούκο
κ. Αχιλλέα Μυλωνόπουλο
κ. Σωτήρη Σαξώνη

συνάδελφοι,

Είναι γνωστά τα δημοσιεύματα περί της  νέας στρατηγικής  πορείας  της Γενικής Τράπεζας μετά την πρόσληψη στον όμιλο Πειραιώς του  κ.   Ν .Καραμούζη ο οποίος θα αναλάβει όλο αυτό το έργο.
Ως εκ τούτου ζητάμε  όπως παρέμβετε στην Διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς για  διευκρινήσεις και απαντήσεις από πλευράς του για το  θέμα αυτό, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε, αλλά και να καθησυχάσουμε τους εργαζόμενους, οι οποίοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον. 
Σύμφωνα άλλωστε με την τελευταία κλαδική ΣΣΕ ΟΤΟΕ Τραπεζών οι θέσεις εργασίας διασφαλίζονται και τούτο οφείλετε να το επισημάνετε στη Διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς.
Είναι γνωστή η υποστήριξη της ΟΤΟΕ στο Σύλλογό μας σε δύσκολα θέματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και κατά το παρελθόν, και αναμένουμε ότι και στην παρούσα συγκυρία θα έχουμε την ανάλογη στήριξη και συνδρομή. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και τη συνδρομή σας.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα