Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΛΑΧΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ κ. ΛΑΧΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟΝ κ. ΜΑΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 1264 ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΣΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΤΙ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΝΗΡΓΗΣΕ  ΕΓΚΑΙΡΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ.

Αθήνα, 14/8/2013

Α.Π. 56

Προς 
την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης
κ. Λ. Λαχάνου   

κυρία Διευθύντρια,
Πραγματοποιήθηκε μετά την συμφωνία Διοίκησης και ΟΤΟΕ συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου με εσάς για το θέμα που προέκυψε με τις καθαρίστριες. Την Τρίτη 6/8/2013 προσήλθα στο γραφείο σας με μοναδικό σκοπό την εύρεση λύσης η οποία θα ήταν προς το όφελος όλων.
Σας ξεκαθάρισα ότι τόσο η θέση του Συλλόγου, όσο και της ΟΤΟΕ είναι και θα είναι ότι καμία απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει ως προς τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες.
Σας ζήτησα να με ενημερώσετε για το ποιες εξ αυτών είναι πλησίον της συνταξιοδότησης,  ώστε να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει ως προς το ύψος της αποζημίωσής τους με βάση την εθελουσία έξοδο.
Μου απαντήσατε ότι δεν μπορείτε να με ενημερώσετε ως προς την αποζημίωσή τους για λόγους προσωπικών δεδομένων και ότι σε επαφή σας με τον όμιλο ενημερωθήκατε ότι η αποζημίωση θα υπολογιστεί βάσει των ρυθμίσεων για το βοηθητικό προσωπικό. Σας ζήτησα να χορηγηθεί και σε αυτές τις υπαλλήλους  οι οποίες είναι κοντά στην σύνταξη και έχουν την θέληση και την διάθεση να αποχωρήσουν , η αποζημίωση που προβλέπεται για το κύριο προσωπικό και παράλληλα η μία εξ αυτών να έρθει να εργαστεί στο Σύλλογο αντί του συνεργείου σύμφωνα με την υπογραφή της  Επιχειρησιακής  Σύμβασης που έχουμε συνάψει με την Τράπεζα και οι άλλες να παραμείνουν ως έχει. Αυτές ήταν οι θέσεις των εκπροσώπων της ΟΤΟΕ οι οποίες κατατέθηκαν και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Α. Μάνο. Μου είπατε να κάνω αίτημα στον όμιλο Πειραιώς για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώντας ότι δεν υπήρχε λόγος συνέχισης της συνάντησής μας εφόσον η συζήτησή μας δεν προχωρούσε θετικά αποχώρησα από την συνάντησή μας  ενημερώνοντας παράλληλα για το θέμα αυτό και την ΟΤΟΕ .

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα