Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ.

Συνεχίζετε ακόμα μια φορά να ρίχνετε λάσπη εις βάρος μου πιστεύοντας ότι θα με θίξετε. Οικτρά πλάνη. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Επανέρχομαι και σας λέω την Τρίτη 20 Αυγούστου στις 12:50μμ απέστειλα την πρόσκληση και την απέστειλα 3 μέρες πιο μπροστά σε όλα τα διοριζόμενα μέλη για να γίνει σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ είχα το δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό, την πρόσκληση να τη στείλω την Παρασκευή, 23 Αυγούστου γιατί είναι σαφέστατο στο καταστατικό ότι έχω τη δυνατότητα να την αποστείλω 48 ώρες πριν της σύγκλησης του Δ.Σ. Τελεία και παύλα.  Αφήστε όλα τα άλλα. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Από τη μια λέτε ότι δεν συγκαλώ συμβούλιο και από την άλλη όταν συγκαλώ και 3 μέρες νωρίτερα, μετά βρίσκετε κάτι άλλο να πείτε. Αλλά αυτή είναι η πρακτική και η τακτική του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ. νομίζοντας ότι έτσι θα είστε στο προσκήνιο. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί; Εδώ άλλα είναι τα προβλήματα των εργαζομένων και αυτά πρέπει να αφουγκραζόμαστε και να δίνουμε τη μάχη και τον αγώνα δυναμικά και αποφασιστικά, άλλα προς επίλυση και άλλα που είναι εις βάρος των εργαζομένων να τα αποκρούουμε με ενότητα.

Δεν θα μου  υποδείξετε, ειδικά εσείς, ούτε θα γίνετε εισαγγελείς και δικαστές, για το τι θα γράψω εγώ στην πρόσκληση. Τηρώ αυτά τα οποία πρέπει να τηρώ και την νομιμότητα. Εάν έχετε δει κάποια παρατυπία προχωρήστε όπου θέλετε. Σας προκαλώ.

Ποιοι είστε εσείς και δεν βάζετε την υπογραφή σας ή τα ονόματά σας; Σας ρωτώ γιατί; γιατί δεν έχετε στελέχη ενεργά που να υπογράψουν. Κι εσείς που τα γράφετε μήπως είστε συνταξιούχοι; Βγείτε και πείτε το ανοιχτά. Ως εδώ και μη παρέκει.

Συνάδελφοι, στην πρόσκληση,  για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και παρελκυστικές τακτικές, επισήμανα ότι όσοι έχουν κάνει αίτηση για την εθελουσία έξοδο, ότι καλό θα ήταν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους για να προχωρήσουμε στη  διαδικασία που θα είναι τέλη Οκτωβρίου. Για να μην έρθουν κάποια μέλη την ημέρα της συνεδρίασης και πούνε παραιτούμαστε. Ή μήπως αυτό επιδιώκετε; Για να μην γίνει συγκρότηση και να μην προχωρήσουμε σε προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης;

Μήπως θέλετε με αυτή τη διαδικασία να καλύψετε την δικιά σας μη υπευθυνότητα των 5 μηνών; Και ειδικά εσείς στην ανανεωτική που είχατε και τον πρόεδρο;

Τα δύο μέλη του προεδρείου που ήταν διοριζόμενοι, Ι. Νικολαϊδης και Τ. Μαλικούρης,  υπέβαλαν ήδη την παραίτησή τους. Έντιμα και καθαρά. Να διευκολύνουν την όλη διαδικασία. Απλά αν κάποιο μέλος μπει στο προεδρείο και είναι στην εθελουσία και βγει πρώτο, τότε θα παραιτηθεί και θα συγκαλέσουμε ξανά για να έρθει ο επόμενος; Αυτή είναι η υπευθυνότητά σας; ή με αυτά το γράφετε έχετε κάτι άλλο νου σας; θα φανεί στην πορεία. Σιμά κοντά τα Γιάννενα.

Εγώ προσωπικά δεν κάνω νουθεσίες. Και αφήστε τις υποδείξεις να τα κάνω στα μέλη του προεδρείου. Το προεδρείο ενεργεί υπεύθυνα, συλλογικά,  κάτι το οποίο εσείς δεν το θέλατε ποτέ, αλλά δεν σας βγήκε «Πήλιδες Γούσιδες». Πήλιδες Γούσιδες δεν θα ξανά υπάρξουν. Έτσι μόνο θα μπορούσατε να επιπλεύσετε.  Απλώς εκφράζω την άποψή μου και έχω το δικαίωμα να την εκφράζω, κατά δημοκρατικό τρόπο και ανοιχτά, γιατί έχω δημοκρατικά ιδεώδη και δεν έχω πρότυπο τα ιδεώδη του σταλινισμού, που δεν μπορούσε να μιλήσεις γιατί αν μιλούσες θα σε έτρωγε η μαρμάγκα. Τελεία και παύλα.

Ήδη το αναφέρω, ότι είναι ευθύνη του καθενός και της κάθε παράταξης που ανήκει. Και είμαι ξεκάθαρος. Γιατί εγώ έχω μάθει από τις αρχές και αξίες της παράταξής μου, να ακούω και να αφουγκράζομαι τις απόψεις, τις θέσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων και μόνο. Και βάζω πάνω από όλα αυτούς και όχι την πολιτική παράταξη που μπορεί να ανήκω. Εσείς σας ρωτάμε, βάζετε πάνω από όλα τους εργαζόμενους ή το ΠΑΜΕ και το πολιτικό σας φορέα; Για να σας το αποδείξουμε καταγγείλτε το ΚΚΕ τους, που πούλησαν τον 902 και καταγγείλτε το ΚΚΕ και απέλυσαν 50 άτομα συν 20 άτομα πιο μπροστά από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.  Και μετά από όλα αυτά έρχεστε και μιλάτε περί προστασίας και διασφάλισης των θέσεων εργασίας;  Ούτε μία αράδα δεν έχετε γράψει γι’ αυτά τα θέματα. Ούτε μία.

Εγώ και η παράταξή μου δεν παίρνουμε καμία εντολή από κανένα κόμμα. Την εντολή τη δίνουν σε εμάς οι εργαζόμενοι και αυτήν ακολουθούμε.

Αφήστε τις σοφιστείες. Μέχρι στιγμής ενώ προσπαθήσατε να αναδείξετε το θέμα «σκάνδαλο μαμούθ» στο ΤΑΥΤΕΚΩ, δεν μας είπατε τελικά αν προσπαθήσατε να βρείτε τι είναι και ποιοι φταίνε. Γιατί άλλα περιμένατε… αλλά ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακες.  Μήπως εσείς ξέρετε περισσότερα από εμένα, όπως ξέρατε και για το σκάνδαλο μαμούθ του ταμείου; Αν ξέρετε γιατί δεν το ανακοινώνετε;

Εγώ έχω διαβάσει πολύ καλά την προκήρυξη για την εθελουσία. Δεν ήξερα ούτε ξέρω απολύτως τίποτα. Μήπως ξέρετε πολλά περισσότερα εσείς και το θέτετε ως ερώτημα; Τότε ενημερώστε μας.

Ποιοι είναι οι ευσεβείς πόθοι και για ποιο λόγο; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε; Μπορείτε να μας το αναλύσετε; Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και δεν φοβόμαστε κανέναν. Είτε παραμείνει είτε όχι κάποιο μέλος, αρκεί να είναι μέχρι το τέλος στο Δ.Σ. που θα γίνουν εκλογές. Εκτός αν τα γραφόμενά σας κρύβουν άλλα πράγματα. Και τότε εφαρμόσετε το «στρίβειν διά του αρραβώνος». Πείτε αλήθειες και μόνο στους εργαζόμενους. Σε τι αποσκοπεί όλο αυτό που ανεβάσατε σήμερα;

Εγώ είμαι εδώ παρόν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου και δεν θα σας αφήσουμε να παραπληροφορείτε τους συναδέλφους, να δημαγωγείτε και να υπάρχει η αναλήθεια και η ανακρίβεια. Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν μπορούν να περάσουν οι σοφιστείες του υπαρκτού σοσιαλισμού που έχει καταρρεύσει. Οι εργαζόμενοι σας έχουν ήδη καταλάβει και σας έχουν βάλει στην άκρη. Ο Πρόεδρος σας κάλεσε να πάτε περιοδείες στα μεγάλα κέντρα και να κάνετε δημοκρατικό διάλογο για όλα τα ζητήματα και το αρνηθήκατε. Και προσπαθείτε με κομουνιστικές σοφιστείες να δημιουργήσετε πρόβλημα.


Ο πλειοψηφών σύμβουλος

Χρήστος Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα