Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΛΑΧΑΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

 

Προς
την Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης
κ. Λ. Λαχάνου

Α.Π. 65
Αθήνα, 26 Αυγούστου 2013

κυρία Διευθύντρια,
πέρα των θεμάτων που εκκρεμούν πρέπει παράλληλα να συζητηθούν και κάποια νέα θέματα που έχουν προκύψει σύμφωνα με σχετικές επιστολές που σας έχουμε στείλει προς επίλυση όλων αυτών.
1.    Που βρίσκεται το θέμα των υπερωριών στο τμήμα της πληροφορικής; Και όπως  έχουμε ξαναπεί, εάν υπάρχουν παρατυπίες και δεν γνωρίζουμε από ποιους έγιναν, δεν θα τις υιοθετήσουμε ούτε και εμείς. Αλλά όμως όταν αποδεδειγμένα οι συνάδελφοί μας έχουν εργαστεί επί 3 μήνες (Φεβ-Μαρ-Απρ) υπερωριακά τότε πρέπει και επιβάλλεται να αποδοθούν τα δεδουλευμένα. Εκκρεμεί η συνάντηση μας για το ζήτημα αυτό του τμήματος πληροφορικής αλλά και σε όποιο άλλο τμήμα έχουν γίνει νόμιμες, εγκεκριμένες υπερωρίες, θα πρέπει να καταβληθούν τα χρήματα.

2.    Τι γίνεται με το θέμα των βαρδιών για τα διοικητικά κέντρα ώστε να εκλείψουν οι λεγόμενες υπερωρίες; γιατί εάν υπάρξουν παραβιάσεις του ωραρίου θα ενεργήσουμε προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση.

3.    Θα πρέπει να δοθεί και στους επικεφαλείς του B.Ο. CENTER η διαφορά του επιδόματος περιποίησης πελατείας. Δεν γίνεται να αποτελέσουν εξαίρεση γιατί προσφέρουν και αυτοί σε αυτό το κομμάτι.

4.    Σας στείλαμε επιστολή για να συγκληθεί η Επιτροπή Κρίσεως Κανονισμού Μηχανογράφησης, όπου αδικαιολόγητα έχει καθυστερήσει, ζητώντας παράλληλα να εξεταστεί το θέμα των συναδέλφων που πραγματοποιούν την ίδια εργασία και που δεν είναι ενταγμένοι σε αυτόν τον κανονισμό, ώστε και αυτοί να ενταχθούν.

5.    Θα πρέπει να βρεθεί λύση για τα 4-5 άτομα, των οποίων η σύμβαση ανανεώθηκε μέχρι τον Οκτώβριο, όπου είναι ικανότατοι και άξιοι και οι περισσότεροι είναι στον τομέα της Πληροφορικής. Και επειδή σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε με την   εθελουσία θα υπάρξουν αποχωρήσεις, η πρότασή μας ήταν και είναι πάγια και αμετάβλητη, να γίνουν αορίστου χρόνου και μόνιμοι. Και αν υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις σε 1-2 καταστήματα να ενταχθούν και αυτοί στο μόνιμο προσωπικό.

6.    Υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε ώστε να υπάρξουν και εκεί προσφορές για τους υπαλλήλους της Γενικής Τράπεζας όπως:

α)   εμβάσματα,
β)  προνομιακό λογαριασμό μισθοδοσίας,
γ)   θυρίδες,
δ)   επενδυτικά προϊόντα (προθεσμιακές καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια),
στ) αποταμιευτικό πρόγραμμα,
ε)  τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα και ότι άλλο δίδεται στους υπαλλήλους του     Ομίλου Πειραιώς.

7.    Επανερχόμεθα στην πρόταση μας να βρεθεί λύση στα προσωπικά δάνεια. Καλή η μείωση του επιτοκίου, καλή και η επιμήκυνση του χρόνου αλλά πρέπει  να βρεθεί ο τρόπος και η διαδικασία της χορήγησης των προσωπικών δανείων. Προτείνουμε όσοι συνάδελφοι καταθέτουν αίτηση για χορήγηση προσωπικού δανείου, να λαμβάνεται υπόψη το 40% επί του μισθού τους και όχι το 25% που ισχύει έως και σήμερα, το οποίο δεν έχουμε αποδεχθεί.

8.    Να μην λαμβάνεται υπόψη εξ ολοκλήρου το ποσό των πιστωτικών καρτών έστω και αν είναι ανενεργές, αλλά να βρεθεί συγκεκριμένο ποσοστό επί της διαδικασίας.

9.     Να μην λαμβάνεται υπόψη η δόση στεγαστικού δανείου.

10.     Εάν ο συνάδελφος καταθέτει και άλλα οικογενειακά εισοδήματα, ενοίκια κλπ, να μην  μένουν στενά στη μισθοδοσία του, αλλά να εξετάζεται και αυτή η περίπτωση.

11.     Όποιος συνάδελφος καταθέτει αίτηση δανείου για αποπληρωμή είτε δανείου είτε άλλων οφειλών της Γενικής Τράπεζας, να του χορηγείται δάνειο ή κάρτα για την κάλυψη των ως άνω, όπου  θα πραγματοποιείται απευθείας από την αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας.

12.     Να εξετάζεται κάθε περίπτωση συναδέλφου ξεχωριστά όπου και εκεί να αποφασίζει η επιτροπή μέσα σε ένα  πλαίσιο αντικειμενικότητας.

Αναμένουμε την απάντησή σας.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα