Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΚΕΓΚΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφοι,
Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις τόσο του Προέδρου του Συλλόγου όσο και του Προεδρείου προς την Τράπεζα για θέματα που άπτονται ως προς τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων ,  ο επικεφαλής αρμοδίων θεμάτων απάντησε με σχετική επιστολή την οποία και σας παραθέτουμε.
Αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμα μια φορά  ότι ο Πρόεδρος και το Προεδρείο του Συλλόγου  ενεργούν άμεσα για όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους φέροντας πάντα θετικά αποτελέσματα.


Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

25/09/2013
Αγαπητέ κ Καλόγηρε,
Θα ήθελα με τα παρακάτω να επιβεβαιώσω κι αυτά που συζητήσαμε προφορικά  για  όλα τα θέματα  που απασχόλησαν το Σύλλογο των εργαζομένων τους τελευταίους 2 μήνες.
Επιβεβαιώνω δε ότι σε όλες τις περιπτώσεις , το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας ήταν ήδη ενήμερο για τα συμβάντα και προσπαθούσε να βρει την πιο σωστή και ασφαλή επίλυση του θέματος με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και την πρακτική και  καλή λειτουργία της τράπεζας.
1.    Μικρή διαρροή αερίου FM200 από το μανόμετρο της φιάλης κατάσβεσης στο χώρο του 2ου ορόφου, για ελάχιστο χρονικό διάστημα: το συγκεκριμένο αέριο που είναι αποδεκτό και πιστοποιημένο από την πυροσβεστική χρησιμοποιείται σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων μέσα στο χώρο. Είναι ασφαλές για επαφή με τον άνθρωπο και είναι το στάνταρντ της αγοράς γι αυτή την εφαρμογή.  Επίσης η συγκέντρωση και πυκνότητα του αερίου στο χώρο ήταν συγκριτικά πάρα πολύ μικρή και δεν τίθεται θέμα προβληματικής εισπνοής από τους εργαζόμενους κατά το συμβάν.
2.    Οι εργασίες που άρχισαν στα Σπάτα στον χώρο του ιδιοκτήτη χωρία καμία ενημέρωση προς την τράπεζα σταμάτησαν ακαριαίως μετά από παρέμβαση του Συλλόγου και της Τράπεζας προς την Πολεοδομία και τον Δήμο Σπάτων. Η τράπεζα ζήτησε από εξωτερικό ειδικευμένο μηχανικό να διερευνήσει τη ασφάλεια της στατικότητας του κτιρίου αφού οι εργασίες σταμάτησαν και η γνωμάτευση ήταν θετική για τη στατικότητα και περαιτέρω χρήση του κτιρίου από την τράπεζα. Συνάμα η τράπεζα απέστειλε 2 εξώδικες επιστολές προς την Πολεοδομία απαιτώντας τη δική τους γνωμάτευση για τις εργασίες, όπως και το ίδιο στον ιδιοκτήτη να προχωρήσει με την έκδοση των σωστής οικονομικής άδειας πριν γίνει οποιαδήποτε άλλη οικοδομική παρέμβαση στο κτίριο. Η πολεοδομία άρχισε την αυτοψία της την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και αναμένουμε και τη γνωμάτευση της η οποία δεν αναμένουμε ότι θα είναι διαφορετική του ειδικού μηχανικού που ενέταξε η τράπεζα τον Ιούλιο.            
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η μεταφορά μερικών μονάδων  προς τη διοίκηση έχει ήδη αρχίσει (το τμήμα collaterals είναι ήδη στη Μεσογείων) και  το τμήμα της κ Βαβαρούτσου θα βρίσκεται στα Ιλίσια στις αρχές Οκτωβρίου. Συνεχίζουμε και βρίσκουμε χώρους στα κτίρια διοίκησης για την διευκόλυνση της μετακίνησης  των συναδέλφων.
3.    Όλα τα πάγια στοιχεία της Τράπεζας  έχουν καταμετρηθεί από τη space hellas, έχουν βρεθεί οι σωστοί φύλακες αυτών  σε κάθε τμήμα,  με μεγάλη βοήθεια από την GASS και το DPO της τράπεζας, και ο απολογισμός βρίσκεται ήδη στο ERP της τράπεζας.                      
4.    Οι ώρες καθαρισμού των καταστημάτων από την εξωτερική εταιρεία καθαρισμών έχουν αλλάξει και προσαρμοστεί ύστερα από τη σχετική μας συνεννόηση και συμφωνία.  
5.    Το θέμα των δοχείων απορριμμάτων με καλύμματα έχει ταχτοποιηθεί σε όλο το κτίριο της διοίκησης

¨Όπως έχει αποδειχτεί και από τα παραπάνω, η συνεργασία της διοίκησης της τράπεζας όπως και της GASS με τα θέματα του Συλλόγου και των εργαζομένων είναι σε απόλυτη σύμπνοια και ευελπιστώ ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον ώστε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί στην δύσκολη τραπεζική αγορά .
…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Με εκτίμηση,

Αλέξιος Γκέγκιος
Deputy COO
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ                                                                                                               

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα