Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. Ν. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

συνάδελφοι,
σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή που απέστειλα στον κ. Ν.  Καραμούζη θέτοντάς του ερωτήματα ώστε να ενημερωθείτε για την νέα πορεία και το μετασχηματισμό της Γενικής Τράπεζας.

 

Αθήνα, 30/9/2013

Προς τον κ. Ν. Καραμούζη
κύριε Καραμούζη,

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας, είχε ανακοινώσει πριν από καιρό την πρόσληψή σας στην Γενική Τράπεζα για να ηγηθείτε τον μετασχηματισμό αυτής.
Εμείς θέλουμε να σας μεταφέρουμε το μήνυμα ανησυχίας των συναδέλφων, οι οποίοι αναρωτιούνται για τα επόμενα βήματα της Τράπεζας.
Πρόκειται για ένα καίριο και μείζονος σημασίας ερώτημα και θα θέλαμε από εσάς  να μας απαντήσετε και συγκεκριμένα στο  το αν η Τράπεζα θα συνεχίσει να βαδίζει ως  αυτοδύναμη, αυτοτελής και με ανεξάρτητη  πορεία  πιστεύοντας από πλευράς μας ότι διαθέτει τόσο τις δυνατότητες, όσο και τις ικανότητες.
Παράλληλα θα θέλαμε να μας πείτε αν  στα σχέδιά σας προσβλέπετε:
Σε  μια Γενική Τράπεζα με εξειδικευμένη επενδυτική, αναπτυξιακή πορεία που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πελατών  και των διεθνών αγορών της οικονομίας.
Αν θα συμβάλει στην άντληση διεθνών επενδυτικών και δανειακών κεφαλαίων για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και την βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς,
Αν θα εξυγιάνει και αναδιαρθρώσει ισχυρούς και ανταγωνιστικούς Ομίλους
Αν θα έχει αποτελεσματική διαχείριση της περιουσίας πελατών και την επιστροφή της χώρας σε διατηρήσιμους θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. 
Ζητάμε από εσάς  να απαλλάξετε τους εργαζόμενους από το βάρος της αγωνίας του φόβου και της ανασφάλειας ως προς το θέμα της εργασίας, που προκαλούν τα δημοσιεύματα αποκαθιστώντας όλη την πραγματική αλήθεια για την αυτοτελή, αυτόνομη, εξειδικευμένη και αναπτυξιακή πορεία της Τράπεζας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια τραπεζική αγορά.

Ζητάμε άμεση απάντηση διότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα για τον μετασχηματισμό και την νέα πορεία της Τράπεζάς μας  δημιουργούν ερωτήματα όπως :

•    Μετά τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης θα  δημιουργήσετε τμήμα Private Banking ;
•    Θα υπάρξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ;
•    με πόσα χρήματα;
•    Θα έρθουν επενδυτές από το εξωτερικό;
•    Θα συμμετάσχουν στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και με τι ποσό ;
•    Τι ποσοστό θα έχει ο Όμιλος Πειραιώς;
•    Ποιος θα έχει το management;
•    Έχετε αποστείλει προς την τράπεζα Ελλάδος ή και αλλού το νέο επιχειρησιακό πλάνο της Τράπεζας;
•    Πότε πιστεύετε ότι θα υπάρξει η σχετική έγκριση;

Ζητάμε όπως μας δώσετε απαντήσεις σε όλα τα ως άνω ερωτήματα. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Γενικής δίνουν το μήνυμα όπως το έχουν πράξει κατ επανάληψη ότι είναι  έτοιμοι να προσφέρουν για την προοπτική ανάπτυξη της τράπεζας  και την  ισχυροποίησή της στην πορεία της αυτοτέλειας και της ανεξαρτησίας της. Θέλουν δε και την  πλήρη διαβεβαίωση από εσάς ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ ΣΥΓΤΕ

Δημήτρης Καλόγηρος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα