Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΤΟΕ – ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2013

OTOE

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΤΟΕ – ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ  ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

 

 

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων τραπεζοϋπαλλήλων (εργαζόμενων, συνταξιούχων και των οικογενειών τους) μετά την ένταξη του Τομέα Υγείας ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, το Προεδρείο της ΟΤΟΕ συνάντησε σήμερα Παρασκευή 4/10/2013 τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, και ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός.

Στη συνάντηση η ΟΤΟΕ επανέφερε την πρότασή της για τη λειτουργία ειδικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας του ΕΟΠΥΥ που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους στις τράπεζες. Πρόκειται για πρόταση την οποία η ΟΤΟΕ έχει καταθέσει από τις 4/2/2013. Παρ’ όλα  εκκρεμεί ως και σήμερα η σχετική νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, με συνέπεια να παρατείνεται η ταλαιπωρία 82.000 ασφαλισμένων, καθώς καθυστερούν για πάρα πολλούς μήνες οι πληρωμές των εξόδων που έχουν καταβάλει για παροχές υγείας.
Η πρόταση της ΟΤΟΕ για λειτουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας ΕΟΠΥΥ Τραπεζών στηρίζεται στα παρακάτω δεδομένα:

1. Τα τρία Ταμεία Υγείας των Τραπεζών που προέρχονται από το ΤΑΥΤΕΚΩ και εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (πρόκειται για τα ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ και ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) διαθέτουν, το κάθε ένα, ιδιόκτητο ακίνητο, το οποίο μαζί με την υλικοτεχνική του υποδομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων τραπεζοϋπαλλήλων του συγκεκριμένου Ταμείου.

2. Το προσωπικό που απασχολείται μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες των συγκεκριμένων Ταμείων ανήκει στις Τράπεζες (δηλ. είναι τραπεζοϋπάλληλοι) και οι Τράπεζες έχουν συναινέσει (με σχετικά έγγραφα που απέστειλαν στην ΟΤΟΕ) στη συνέχιση της διάθεσης του συγκεκριμένου προσωπικού για τη στελέχωση των Ταμείων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων τους.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνης Γεωργιάδης, αφού άκουσε τα επιχειρήματα της ΟΤΟΕ αποδέχτηκε την πρότασή της ως την καλύτερη δυνατή, καθώς δεν επιβαρύνει τον ΕΟΠΥΥ αλλά αντίθετα τον απαλλάσσει από την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων των τριών Ταμείων Τραπεζοϋπαλλήλων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από το ΤΑΥΤΕΚΩ, και δεσμεύθηκε να κατατεθεί άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας ΕΟΠΥΥ που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους τραπεζοϋπαλλήλους των τριών αυτών Ταμείων.

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα