Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΘΕΣΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Συνάδελφοι,
Με επιστολή που είχα αποστείλει στις  12 Αυγούστου 2013 με ΑΠ 55 στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό, είχα επισημάνει ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ως προς την εξόφληση των εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να επεκτείνεται η ταλαιπωρία και η ψυχολογική κόπωση αυτών. Παράλληλα είχα τονίσει ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα το ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλών του Ταμείου λόγω της πυρκαγιάς στο κτίριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία του (ΤΑΠΤΓΑΕ).

Δεν  νοείται σε μια πολιτισμένη χώρα να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα και στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση να μην διευκολύνουμε τους ασφαλισμένους, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως ζαχαροδιαβήτη, νευροπαθή, καρδιοπαθή).
Μετά τη συγκεκριμένη μου επιστολή επικοινώνησα με τον κ. Δ. Κοντό, με τον οποίο έχω μακρόχρονη γνωριμία, επισημαίνοντας αυτό το σοβαρό ζήτημα. Μου απάντησε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα.

Ήδη χθες λάβαμε την επιστολή – απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ, την οποία σας παραθέτουμε παρακάτω. Έτσι δίνω ένα μήνυμα ότι δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων. Αυτό είναι το μοναδικό μου μέλημα. Γιατί έχω καθήκον και υποχρέωση στους συναδέλφους οι οποίοι με εμπιστεύονται επί 30 χρόνια.
Αυτά είναι τα ουσιαστικά προβλήματα. Σε αυτά θα πρέπει να επικεντρώσουμε όλη την συνδικαλιστική μας δράση.

Συνάδελφοι, εγώ θα επιμένω ώστε το φλέγον αυτό ζήτημα να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα