Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ  ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ.

Συνάδελφοι,
Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ»
Μόνο και μόνο από τα γραφόμενά  τους αποδεικνύεται ξεκάθαρα ο λόγος που δεν κυκλοφόρησαν την αναλογιστική μελέτη, ούτε προ της διαδικασίας του δημοψηφίσματος από τον  Φεβρουάριο του 2012, και την απέκρυβαν. Εμφάνιζε όπως ομολογούν μεγάλο έλλειμμα. Υπήρξε απόφαση Δ.Σ. για το προτεινόμενο σχέδιο που κυκλοφόρησε όπου σύμφωνα με την αναλογιστική  μελέτη είχε μεγάλο έλλειμμα; Άρα οδήγησαν του συναδέλφους μας να ψηφίσουν ένα προτεινόμενο σχέδιο με ελλείμματα. 
Εκείνοι όμως στις ανακοινώσεις τους ανέφεραν ότι  με αυτό εξασφαλιζόταν η βιωσιμότητα του Ταμείου και ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Εσείς τι καταλαβαίνετε;
Μόνο και μόνο από αυτό να καταλάβετε συνάδελφοι εν ενεργεία  για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι  τότε Διοικούντες του Ταμείου.
Περιμένουμε ακόμη να κυκλοφορήσουν το νέο προτεινόμενο σχέδιο για το κλάδο εφάπαξ «αν έχουν» και να μας πουν γιατί δεν το κυκλοφορούν στους εργαζόμενους.
Το απέστειλαν στον αναλογιστή, ή δεν το απέστειλαν καθόλου; Τελικά υπάρχει αναλογιστική μελέτη; Αν υπάρχει να την κυκλοφορήσουν.
Απαντήσεις και μόνο απαντήσεις θέλουμε.
Μήπως όλα τα ανωτέρω δικαιολογούν και την απουσία του αναλογιστή από την Γενική Συνέλευση της 30 Μαρτίου;
Αναφέρουν ακόμη στην ανακοίνωσή τους ότι για να υπάρξει βιωσιμότητα θα πρέπει να προχωρήσουν σε μειώσεις παροχών.
Δεν μας έχουν αναφέρει για το ποιες θα είναι αυτές οι μειώσεις, από πού θα μειώσουν και πόσο θα μειώσουν. Θα είναι  της τάξεως του 52% ,62% , 72%;
Να μας απαντήσουν συγκεκριμένα και όχι με αοριστολογίες. Οι θεωρίες τους πρέπει να λάβουν τέλος.
Δεν μας έχουν απαντήσει ακόμη, ανεξάρτητα στο αν η Τράπεζα απέρριψε τα αιτήματά τους, το ύψος του «άτοκου δανείου» που ζήτησαν, που θα το χρησιμοποιούσαν και τι θα υποθηκευόταν. Από τους εν ενεργεία συναδέλφους ή από αυτούς που είναι στην σειρά;
Απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα