Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΤΑΠΓΤΕ αναφέρουν ότι ο σημερινός Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ  δεν συμμετείχε στις προηγούμενες  εκλογικές διαδικασίες, αλλά ούτε και το 2010 – 2012. Αυτό δεν είναι αλήθεια συνάδελφοι. Η παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου δεν συμμετείχε διότι τον Απρίλιο του 2010  ο Πρόεδρος Δημήτρης Καλόγηρος τόσο στην Γενική Συνέλευση, όσο και με ανακοινώσεις του Προεδρείου  είχαν  προτείνει να υπάρξει κοινή κάθοδος με  Ενωτικό  ψηφοδέλτιο στις εκλογές αποτελούμενο από  τους εξής:
2 εκπρόσωποι από την παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου, 2 εκπρόσωποι από την παράταξη της πρώην ΠΑΣΚΕ νυν Ενωμένοι Εργαζόμενοι, 2 εκπρόσωποι από την παράταξη της Ανανεωτικής, 2 εκπρόσωποι των συνταξιούχων, με Πρόεδρο τον Φ. Ταυρή , προτείνοντας παράλληλα και τα αναπληρωματικά μέλη. Αρνήθηκαν επιμόνως όλοι τους και έχουν σήμερα το θράσος να ομιλούν;
Το 2012  δε επανήλθε πάλι με  πρόταση το Προεδρείο ως  εξής:
Ενιαίο ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από τις παρατάξεις – Ενωτικός Σύλλογος, Ενωμένοι Εργαζόμενοι, Ανανεωτική  με τρεις υποψηφιότητες, η παράταξη της Αναγέννησης με ένα ή δύο υποψηφιότητες και να υπάρξει ανοιχτό προσκλητήριο σε όποιον συνάδελφο έχει την θέληση και την διάθεση να προσφέρει και εκείνος.
Είναι γνωστό ότι αρνήθηκαν  αυτή την πρόταση  η παράταξη της Ανανεωτικής και της Αναγέννησης. Αυτή είναι η αλήθεια.  Τα ψέματα τελείωσαν.
Αναφέρουν δε ότι τα τρία μέλη του Προεδρείου αποσύρθηκαν και δεν συμμετείχαν  στις επιτροπές
Ας σταματήσουν να λένε τέτοια πράγματα. Τα τρία μέλη της Επιτροπής από πλευράς Προεδρείου  με επιστολές τους, τους ζήτησαν  να μας παραδώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους ώστε να τις μελετήσουμε με το ενδεχόμενο να συμφωνούσαμε σε κάποιες  και σε τρεις με τέσσερεις ημέρες  θα καταθέταμε και εμείς τις προτάσεις μας. Ποτέ δεν μας τις παρέδωσαν διότι δεν είχαν ούτε θέσεις, ούτε και προτάσεις.
Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και στα πρακτικά των συνεδριάσεων, αλλά και σε ανακοινώσεις.  Για το λόγο του αληθές γιατί δεν κυκλοφορούν τα πρακτικά όλων αυτών των συνεδριάσεων στα διοικητικά κέντρα και στα καταστήματα ώστε να λάμψει η αλήθεια. Τι φοβούνται;
Μια τροποποίηση δεν αποφασίζεται από Γενική Συνέλευση όπως γράφουν αλλά μόνο από δημοψήφισμα.
Είμαστε ξεκάθαροι και για το λόγο αυτό προσφύγαμε μαζί με 450 συναδέλφους στα Δικαστήρια με σκοπό  το πάγωμα της καταβολής εφάπαξ σε όσους είναι στην σειρά έως ότου βγει απόφαση, προτείνοντας παράλληλα να  τους καταβάλλετε ένα μικρό ποσό ως έναντι  και σε αυτό επιμένουμε.
Ασφαλώς  από τις εισφορές  των εν ενεργεία συναδέλφων καταβάλλετε εφάπαξ σε όσους είναι στην σειρά.
Να μας πείτε σε ποια ανακοίνωση αναφέρουμε να πάμε σε νέες εκλογικές διαδικασίες; Το μόνο που αναφέρουμε είναι να πάμε σε κοινή ενωτική κατεύθυνση για το θέμα της τροποποίησης και τίποτε άλλο.
Ακόμη δεν μας έχετε πει (δεν θέλουμε ονόματα) για τις υποθέσεις των αγωγών κατά του Ταμείου. Κατέθεσαν εν ενεργεία συνάδελφοι, συνταξιούχοι; Τι ζητούσαν; Ποιοι παραστάθηκαν ως μάρτυρες, μέλη του Δ.Σ ΤΑΠΓΤΕ ή υπηρεσιακός παράγοντας και γιατί;
Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι δεν υποστηρίξαμε τα αιτήματα που κατέθεσαν στην Διοίκηση.
Συνάδελφοι, αποφάσισαν μόνοι τους για τις προτάσεις  τους χωρίς να μας ρωτήσουν και άκουσον – άκουσον, ενώ το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις 13.00 μ.μ. μας ενημέρωσαν στις 12.30 για το  αν θέλουμε να παρευρεθούμε ως παρατηρητές,    χωρίς να ξέρουμε το περιεχόμενο της συζητητής, αν συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε.
Ας μην μας αναφέρουν για το παρελθόν, όταν ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που με τις ακατάσχετες παροχολογίες  και με το παίξιμο στο χρηματιστήριο έφτασαν το Ταμείο στην σημερινή του κατάσταση.
Είναι δε γνωστό ότι τόσο  ο Πρόεδρος Δημήτρης Καλόγηρος , ο Καραγεώργος και ο Ταυρής  (μέλη του τότε Δ.Σ.) είχαν καταγγείλει την όλη διαδικασία και παραιτήθηκαν στις 8/1/1999 για να προχωρήσουν σε εκλογές ώστε να αλλάξει το τοπίο. Δυστυχώς όμως  συγκροτήθηκε πάλι Προεδρείο από συγκεκριμένα μέλη της τότε ΠΑΣΚΕ με τον Τυχάλα. Τα σχόλια περιττεύουν.   Η  παράταξη της Ανανεωτικής σιωπούσε ένοχα  εκείνη την εποχή. 
Αναφέρουν γιατί ο Σύλλογος δεν κάλυψε τα οδοιπορικά έξοδα συναδέλφων της επαρχίας για την προσέλευσή τους στην Γενική Συνέλευση.  Είναι γνωστό ότι  υπάρχουν και 350 εν ενεργεία συνάδελφοι οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο,  αλλά υπάρχει και νομική γνωμάτευση για το θέμα αυτό, η οποία έχει κυκλοφορήσει με ανακοίνωση   και  αναφέρει ρητά ότι ο Σύλλογος δεν νομιμοποιείται για μια τέτοια ενέργεια και ο  σκοπός του Συλλόγου βάσει καταστατικού είναι άλλος.
Ρωτούμε γιατί το Ταμείο δεν κάλυψε αυτά τα οδοιπορικά έξοδα όταν κάλυπτε μέλος του ΔΣ ΤΑΠΓΤΕ (συνταξιούχο) ο οποίος ερχόταν από Θεσσαλονίκη για Αθήνα,  και καλύπτει και άλλα μέλη του Δ.Σ.  από Πάτρα – Αθήνα, ή από Καβάλα – Αθήνα, ή από Ηράκλειο Κρήτης – Αθήνα;
Θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι το Προεδρείο έχει ενιαία γραμμή και αποφασίζει ενιαία.
Πήλιοι  Γούσηδες και εφιάλτες δεν θα ξαναυπάρξουν.
Κανείς μα κανείς δεν μπορεί σε μια ευνοούμενη   δημοκρατία να φιμώσει τις θέσεις και απόψεις του Προεδρείου. Για αυτό υπάρχει και ο αντίλογος από την άλλη πλευρά αρκεί όλοι μας να μην συκοφαντούμε, να μην δυσφημούμε και να μην θίγουμε την τιμή και υπόληψη κανενός. Αυτοί που κρίνουν είναι μόνο οι συνάδελφοι και επαφιόμαστε στη δική τους κρίση.
Δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση από τους Διοικούντες του Ταμείου για το  ποιες είναι οι μηνιαίες εισφορές των εργαζομένων  και αν έδωσαν στον αναλογιστή την αντικειμενική αξία των ακινήτων η την εμπορική.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα