Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ν. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ κ. ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

 

κύριε Δ/ντα,

Διάβασα μετά πολλής προσοχής την επιστολή που απευθύνατε στους εργαζόμενους και την μελέτησα αναλυτικά. Θέλω να σας πω ότι πραγματικά δείχνετε ένα διαφορετικό πρόσωπο, αγκαλιάζοντας τους εργαζόμενους, εγκαινιάζοντας μια νέα πολιτική της ΓΤΕ, και δίνοντας έτσι το στίγμα για το που θα βαδίσει και πώς θα αναπτυχθεί. Μια πολιτική την οποία εγώ προσωπικά και το προεδρείο την είχαμε προτείνει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις μας. Πολιτική για  μια Τράπεζα ανεξάρτητη, αυτοτελή, η μοναδική ιδιωτική που θα υπάρχει στον χώρο των τραπεζών και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τραπεζικό χώρο μακριά από αγκυλώσεις, με κεφαλαιακή επάρκεια, ρευστότητα και χωρίς καμία εξάρτηση είτε από το ΤΧΣ είτε από την Τράπεζα Ελλάδος ,έχοντας ένα προσωπικό που μπορώ να το καυχηθώ, πάρα πολύ καλό από όλες τις πλευρές (με γνώσεις και ήθος). Μια Τράπεζα με πρωτότυπο χαρακτήρα που όπως την περιγράφετε θα απευθύνεται στους πάντες και τα πάντα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εξελίξεις τρέχουν και θα πρέπει να προηγηθούμε αυτών με ενέργειες και πράξεις που θα σηματοδοτούν μια άλλη νέα εποχή.
Έτσι παράλληλα με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι που για μας είναι το βασικό και κυρίαρχο θέμα. θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο μας έχουν δώσει αγώνες για να υπάρξει η Γενική Τράπεζα, δεν πτοήθηκαν αλλά συνέχισαν να πράττουν το καθήκον τους ακόμα και όταν τους είχαν απαξιώσει, υποβαθμίσει και περιθωριοποιήσει οι προηγούμενες Διοικήσεις, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει σεβασμός από τους εργαζόμενους στους πελάτες. Γιατί η Τράπεζα και το λέω και το εννοώ κυριολεκτικά,  επιβίωσε από την διαπροσωπική σχέση όλων των συναδέλφων με τους πελάτες. Όταν αυτά που η Τράπεζα προσέφερε υπολείπονταν σε σχέση με τις άλλες Τράπεζες.
Βεβαίως πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία  και πρωταρχικός σας σκοπός είναι να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική αξιολόγηση αποδίδοντας δικαιοσύνη για κάθε υπάλληλο. Το χρωστάει η Τράπεζα να προχωρήσει από εδώ και πέρα χωρίς καμία  διάκριση  χωρίζοντας σε Πατρικίους και Πληβείους και σε υπαλλήλους δύο ταχυτήτων. Αυτό είναι ένα μήνυμα σαφέστατο από την πλευρά μας.
Επιβάλλεται να υπάρξει άριστη συνεργασία μεταξύ των παλαιών εργαζομένων και των νέων.  Οι οποιεσδήποτε προσλήψεις, εάν γίνουν, να γίνουν με φειδώ, με ισομέρεια, ισότητα,  και εφόσον στις συγκεκριμένες θέσεις δεν υπάρχουν εξειδικεύσεις που μπορεί να χρειάζονται. Αυτές θα είναι ελάχιστες  και να δοθεί το μήνυμα ότι θα υπάρξει αντικειμενική αξιοκρατία και ισότητα για όλους.  Και σίγουρα να μην νιώσουν ακόμα μια φορά παραμελημένοι και αδικημένου οι εργαζόμενοι της Γενικής οι οποίοι έχουν και ήθος και γνώσεις και  πάνω από όλα όπως έπρατταν στο παρελθόν και τώρα βάζουν πρωταρχικό τους σκοπό και στόχο την προοπτική ανάπτυξης της Τράπεζας τιμώντας το ψωμί που έτρωγαν και συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να το τιμούν. Όσο για τους νέους που έρχονται με καλή διάθεση να βοηθήσουν στη νέα ανασυγκρότηση και αναδημιουργία της Τράπεζας, εμείς τους καλοδεχόμαστε, όμως επισημαίνουμε ότι δεν θα πρέπει να βλέπουν αφ υψηλού τους υπαλλήλους της Γενικής, να μην τους απαξιώνουν, αλλά να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία που θα βοηθήσει την Τράπεζά μας. Και είμαι σαφέστατος.
Σίγουρα αν προχωρήσουμε όλοι μαζί δυναμικά, συλλογικά, αποφασιστικά και χωρίς διακρίσεις, θα πετύχουμε. Γιατί αυτή τη φορά είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Εγώ και το προεδρείο σας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο εγχείρημα και στους εργαζόμενους να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί όλοι θέλουν αυτήν την Τράπεζα να παραμείνει ανεξάρτητη, αυτοτελής, δυναμική και αναπτυξιακή προς όφελος όλων. Σε καθετί το οποίο θα είναι και θα κινείται προς θετική κατεύθυνση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς και θα το στηρίζουμε και θα το επικροτούμε. Σε οτιδήποτε άλλο το οποίο θα έχουμε διαφορετική άποψη και θέση, τότε ευθαρσώς θα καταθέτουμε τη δική μας πρόταση, πάντα τεκμηριωμένη, και θα επισημαίνουμε όχι αντιπολιτευτικά, αλλά για να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε, ασκώντας πάντοτε καλόπιστη κριτική. Και αυτό θα είναι απόρροια των μηνυμάτων που θα παίρνουμε από τους πελάτες, τους μετόχους και τους εργαζόμενους. 
Ασφαλώς πλην της ανασυγκρότησης, αναδιοργάνωσης της Τράπεζας και της νέας δομής θα πρέπει να επιλύσετε διάφορα προβλήματα όπως έχουμε αναφέρει και σε επιστολές μας, που απασχολούν καθημερινά τους εργαζόμενους όπως : καλύτερους όρους για διάφορα προϊόντα, αλλαγή τρόπου διαδικασίας των προσωπικών δανείων, βράβευση αριστευσάντων, επιστροφή μετατεθειμένων (ενοίκια, τοποθέτηση αυτών που έχουν κάνει αίτηση για κενές θέσεις που προέκυψαν σε καταστήματα μετά την εθελουσία), νέα φύλλα αξιολόγησης, νέο πλάνο για την εκπαίδευση και η κάλυψη θέσεων στελεχών από υπαλλήλους που προέρχονται από το χώρο μας, αλλαγή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου ελαχίστων υπαλλήλων.
Καλή επιτυχία στο νέο έργο σας, ευχόμαστε να πετύχετε γιατί θα είναι προς όφελος όλων και ο θεός μαζί σας και μαζί μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

και τα Μέλη του Προεδρείου
Ι. Νικολαϊδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης. Κ. Αλεξόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα