Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Στις 17 Νοεμβρίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ελληνικός Λαός τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με τον εορτασμό της επετείου αυτής τιμούμε τους Ήρωες του Πολυτεχνείου που με τα υψηλά ιδανικά και τους αγώνες του  άνοιξαν το δρόμο προς την Ελευθερία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει  και σήμερα ζωντανό ορόσημο των αρχών και  των αξιών του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή σε ένα ελεύθερο κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και ευημερία για όλους.
Η ημέρα αυτή δεν είναι απλά μια γιορτή είναι μια επετειακή μνήμη.

Είναι μνήμες ζωντανές , αναλλοίωτες μέσα στο βάρος του χρόνου, που καθημερινά γίνονται πιο επίκαιρες και πιο σημαντικές και καθοδηγούν τους αγώνες που δίνουμε για ένα καλύτερο αύριο ως άνθρωποι αλλά και ως εργαζόμενοι.
Ειδικότερα εμείς ως εργαζόμενοι στη Γενική Τράπεζα πρέπει όλοι να δώσουμε τον αγώνα μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ και να αποτελέσουμε ανάχωμα όταν τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές, εντείνοντας τις ανισότητες και τις αδικίες και να αποκρούσουμε την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων που έχει πάρει τη μορφή της χιονοστιβάδας.
Ο Σύλλογος με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου δίνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει αυτό τον αγώνα με αμείωτη ορμή και ένταση, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργαζομένων , αποτελώντας ισχυρό μοχλό πίεσης για να αποτρέπει τα οποιαδήποτε σχέδια της Διοίκησης σε βάρος των εργαζομένων και της ίδιας της Τράπεζας. Η Τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ώστε να βγει το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα, το νέο οργανόγραμμα, η νέα δομή της Τράπεζας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και πότε θα γίνει και για όλα αυτά πότε θα υπάρξει έγκριση από την Τράπεζα Ελλάδος. Επισημαίνοντας όμως στη νέα διοίκηση ότι θα πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία των υπαλλήλων της Γενικής. Και το εννοούμε. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα στις ικανότητες και στις δυνατότητες των υπαλλήλων της Γενικής. Δεν πρέπει να έρθουν από άλλες Τράπεζες όταν αντίστοιχα έχουμε το ίδιο ικανά στελέχη και μπορούν να καλύψουν θέσεις Δ/ντων και στελεχών σε αρκετούς τομείς.

Ασφαλώς όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από υπαλλήλους της Τράπεζάς μας για κάλυψη θέσεων σε συγκεκριμένες πόλεις, τότε δεν έχουμε καμία αντίρρηση να προσληφθεί κάποιος από τον Όμιλο Πειραιώς.

Αν χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό που δεν έχει η Τράπεζά μας να γίνουν προσλήψεις αλλά πάντα με μέτρο σε όλους τους τομείς, και το εννοούμε. Παράλληλα δε η Τράπεζα  θα πρέπει μέσα ένα εύλογο χρονικό διάστημα να λυθούν τα θέματα του προσωπικού όπως έχει προτείνει ο σύλλογός μας.

Τα μηνύματα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ , της ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ και του ΑΓΩΝΑ του Πολυτεχνείου είναι σήμερα στο δικό μας χώρο περισσότερο επίκαιρα από κάθε άλλη φορά και πρέπει να μας διέπουν όλους ώστε να έχει αυτός ο αγώνας τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

Δ. Καλόγηρος                          Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα