Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΤΕ κ. Ν. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΥΝΟΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟ.

Προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΓΤΕ
κ. Ν. Καραμούζη

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2013
Α.Π. 123

κύριε Δ/ντα,
Πρόσφατα υλοποιήθηκαν προγράμματα ρυθμίσεων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, με στόχο να ελαφρύνουν την επιβάρυνση του προσωπικού ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά συνθήκες.
Τι γίνεται όμως στην πράξη παίρνοντας σαν παράδειγμα ένα στεγαστικό δάνειο:
Αφού συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα με το νέο επιτόκιο θα πρέπει να γίνει ένταξη του παλαιού δανείου στο νέο πρόγραμμα
Η ένταξη αυτή δημιουργεί και νέο πρόγραμμα αποπληρωμής δόσεων με συνολικό ποσό (κεφάλαιο και τόκοι) χαμηλότερο από την προηγούμενη π.χ. (ενδεικτικό παράδειγμα):
Έστω Προηγούμενη δόση 850 ευρώ
Νέα δόση 760 ευρώ
Όμως ζητείται από τον υπάλληλο να προκαταβάλει ένα ποσό που καλύπτει ποσό δόσης για περίπου ενάμιση μήνα, δηλ. ποσό 1.000 ευρώ. Η αιτιολογία είναι ότι λόγω αδυναμίας του συστήματος και για να μη θεωρηθεί το δάνειο υπερήμερο θα πρέπει να προκαταβληθεί αυτό το ποσό, το οποίο θα τακτοποιηθεί / συμφηφιστεί σε επόμενη περίοδο.
Γίνεται κατανοητό ότι με τον τρόπο αυτό υπάρχει μια σημαντική απρόβλεπτη επιβάρυνση που δυσκολεύει τον εργαζόμενο.
Ευελπιστώ και πιστεύω ότι η παρέμβασή σας για αυτό το δίκαιο αίτημα θα είναι ουσιαστική και αποφασιστική.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα