Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Συνάδελφοι

Πραγματικά η αντοχή της ανοχής τελείωσε  για αυτούς που διοικούν τώρα το Ταμείο.

1. Τους καταγγέλλω καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας πέραν της πρόσληψης που έκαναν στην αποσπασμένη από την Τράπεζα υπάλληλο που έφυγε με εθελουσία στο τέλος Νοεμβρίου – νόμιμο δικαίωμά της – και παίρνει μισθό 1200-1400 ευρώ. Ήταν τόσο απαραίτητη; Δεν μπορούσατε οι ίδιοι να καταγράφετε τα πρωτόκολλα; Και γιατί δεν σκεφτήκατε την εναλλακτική πρόταση να απασχολείτε τη μια από τις δύο κοπέλες του συλλόγου κάποιες μέρες την εβδομάδα και κάποιες ώρες τουλάχιστον για ενάμιση έως δύο μήνες, όπου το προεδρείο δεν θα είχε καμία αντίρρηση;
2. Προχώρησαν άκουσον – άκουσον σε νέα πρόσληψη, δεν γνωρίζουμε τη σύμβαση ή τον τρόπο και παρίσταντο, τουλάχιστον από όσο εμείς γνωρίζουμε, σε δύο αγωγές πρώην συναδέλφων από Καβάλα και Βέροια και όχι ο νομικός σύμβουλος που είναι υπάλληλος και πληρώνεται από τις εισφορές μας. Και πόσο θα μας κοστίσει. Αληθεύει ότι είναι συνεργάτης του νομικού συμβούλου στο ιδιωτικό του γραφείο; Δηλαδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο νομικός σύμβουλος; Εμείς πιστεύουμε ότι έχει δυνατότητες και ικανότητες. Υπάλληλος στο Ταμείο είναι. Τι τον πληρώνουν. Και ακόμα περιμένω να μου δοθεί η σύμβασή του. Έρχεται καθημερινά στα γραφεία του Ταμείου; Έχετε πάρει απόφαση για να μην έρχεται; και πάλι παρατυπείτε διότι παραβιάζεται η σύμβασή του. Ενεργεί από μόνος του; Διότι αν ενεργεί από μόνος του έχει παράβαση καθήκοντος και είστε κι εσείς συνυπεύθυνοι. Δηλαδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο σημερινός νομικός σύμβουλος; Αν δεν μπορεί να μας το πει εγγράφως. Οι άνθρωποι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς ενεργούν. Λες και το Ταμείο έχει λεφτά να μοιράζει. Έχει το ταμείο σε αυτήν την τραγική κατάσταση να πληρώνει κι άλλα χρήματα; Έλεος. Για να γνωρίζουν οι ενεργεία συνάδελφοι. . Σας ζητήσαμε τη σύμβαση και τα πρακτικά. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ανταποκριθήκατε στα αιτήματά μας. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να τα αποκτήσουμε.
Και εν τη αύτη περιπτώσει ποιοι είστε εσείς που αποφασίζετε με τα λεφτά των εν ενεργεία; Εσείς που τώρα δεν καταβάλλετε ούτε ένα ευρώ γιατί είστε συνταξιούχοι. Ας βγουν να πουν ότι έχει ζωή το Ταμείο. Με τεκμηριωμένα στοιχεία. Πληρώνεις εσύ συνάδελφε που δεν πήρες ούτε μία φορά προκαταβολή;

Επιτέλους συνάδελφοι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να πάρετε αποφάσεις. Δεν μπορεί να πληρώνετε χωρίς καμία προοπτική να πάρετε ούτε ένα ευρώ.
Εκπρόσωποι την Ενωμένων εργαζομένων
Πάρτε θέση αν συμφωνείτε με αυτές τις προσλήψεις σε αυτή την τόσο δυσχερή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ταμείο. Πρέπει να δώσετε απαντήσεις στους εν ενεργεία συναδέλφους. Και μην μου πείτε για απόφαση δικαστηρίου. Ποιος την έκανε την αίτηση στο δικαστήριο; Το Δ.Σ. την έκανε. Την πράξη αυτή την καταγγέλλετε; Την καταδικάζετε; Εδώ και τώρα να μας πείτε ποια είναι η θέση σας. και αν δεν υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου και έγιναν αυτές οι προσλήψεις, τι έχετε να πείτε;
Εκπρόσωποι της Ανανεωτικής
Καταγγέλλετε και καταδικάζετε αυτές τις ενέργειες του Δ.Σ. του Ταμείου; Συμφωνείτε με τις δύο προσλήψεις της υπαλλήλου και του νομικού συμβούλου; Δηλαδή δεν μας φτάνει ο νομικός σύμβουλος που είναι υπάλληλος και τον πληρώνουμε; Εδώ σας θέλω να πάρετε  θέση. Και μου κινεί την περιέργεια. Δεν είδαμε στο blog να ανεβάζετε, να καταδικάζετε αυτά τα δύο γεγονότα. Εδώ δεν είναι λεφτά των εν ενεργεία συναδέλφων; Δεν σας ενδιαφέρει; Αλλού έχετε άλλη ευαισθησία να γράφετε; και καλά κάνετε και την έχετε. Όταν πράγματι είναι χρήματα των συναδέλφων. Το συνυπογράφω κι εγώ. Εδώ όμως; Χάσατε τη φωνή σας και τη γραφή σας; Για να δείτε συνάδελφοι πώς ενεργούν αυτοί που ζητάνε την ψήφο σας. αυτή την απόφαση. Γιατί άραγε…; Εδώ είναι αυτό που λέει η λαϊκή έκφραση: μούγκα, μούγκα, μούγκα. Την προηγούμενη φορά αναρτήσατε στο blog την απόφαση, και μας επιτιμήσατε τώρα δεν μπορείτε να τη βρείτε; Χάσατε το δρόμο;
Συνάδελφε Γεωργούλη, εκπρόσωπε της Αναγέννησης
Καταγγέλλεις; Καταδικάζεις αυτές τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου; Θέλουμε απαντήσεις. Εξάλλου θα πρέπει να θυμίσουμε στους εργαζόμενους ότι δεν είσαι εγγεγραμμένος στο Ταμείο. Ενώ ο προηγούμενος Δ/νων Σύμβουλος κ. Μάνος είχε βγάλει εγκύκλιο που ήταν ξεκάθαρο ότι ο καθένας μπορεί να γραφτεί στο Ταμείο αρκεί να το θέλει.
Και σε ρωτάμε γιατί δεν έχεις εγγραφεί ακόμα στο Ταμείο;  περιμένουμε να μας απαντήσεις να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου.
Επισημαίνουμε και προειδοποιούμε το Δ.Σ. του Ταμείου, εάν έχετε προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις υπαλλήλου και δικηγόρου χωρίς να έχετε απόφαση δικαστηρίου, τότε αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη.
Συνάδελφοι σας δηλώνω ότι δεν θα το αφήσω έτσι το θέμα αυτό. Παρόλο που αποχωρώ σε λίγο καιρό  και δεν θα είμαι εν ενεργεία, με πονάει  για εσάς που πληρώνετε και ξαναπληρώνετε χωρίς καμιά προοπτική να πάρετε έστω και κάτι.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ
Δ. Καλόγηρος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα