Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΠΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΠΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Ο όμιλος της Πειραιώς  προχωρά στην  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσα από  μια ισοπεδωτική οικονομική συγκυρία που μαίνεται . Ο όμιλος εξακολουθεί να αντέχει  και να προσπαθεί , περνώντας μέσα από εγκληματικές πολιτικές πάσης φύσεως πολιτικών και οικονομικών παραγόντων ακολουθώντας νηφάλια και σταθερά βήματα.
οι εργαζόμενοι της Γενικής Τράπεζας στηρίζουν και επικροτούν την προσπάθεια αυτή με όλες τις δυνάμεις τους  σε ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο οργανισμό , και επιβάλλεται να ανταποκριθούμε στην στήριξη αυτής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ειδικά τώρα που η επιτυχία αυτής έχει ως σκοπό την σταθεροποίηση της εργασίας μας και την εξασφάλιση για ένα καλύτερο μέλλον.
Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην  Γενική Τράπεζα έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε την προσπάθεια κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίησή της για να μην περάσει άμεσα και πλήρως η Διοίκησή της στο ΤΧΣ και στην Τρόικα.
Είμαστε βέβαιοι ότι η επίτευξη αυτού του σκοπού θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας και θα σταθεροποιήσει το εργασιακό μας καθεστώς. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια αυτή της τράπεζας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς ειδικά κατά την παρούσα χρονική συγκυρία η επίτευξη του σκοπού αυτού συνδέεται στενά και άρρηκτα και με το δικό μας εργασιακό καθεστώς.
Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Για να μπορέσουν οι ενέργειες και πράξεις της Τράπεζας Πειραιώς  να οδηγήσουν στην υπερκάλυψη του 10% της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης, που είναι και η ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή τους ιδιωτικού τομέα για την διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Τράπεζας.
Στόχος του ομίλου Πειραιώς θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχή  του ιδιωτικού τομέα στην κομβικής σημασίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου . 
Υπάρχουν βέβαια μέχρι και σήμερα εργασιακά ζητήματα που η νέα Διοίκηση της Τράπεζας οφείλει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα ώστε να βρεθεί λύση προς όφελος τόσο των εργαζομένων, όσο και της Τράπεζας . Προς την κατεύθυνση αυτή, από την πλευρά μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με σθένος και επιμονή, όμως στηρίζουμε τον αγώνα του ομίλου Πειραιώς για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στηρίζουμε την εργασία μας και το μέλλον μας.  

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος , Ι. Νικολαίδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα