Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΣΤΙΣ 22/4/2013 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ  ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 23/4/2013  ΤΡΙΑ  ΜΕΛΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ.

Στις 22/4/2013 το Ταμείο δια των υπογραφών του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα κυκλοφόρησε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι έχουν όλα τα απαιτούμενα  στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού με  βάση το απορριφθέν προτεινόμενο σχέδιο και με οριζόντιες περικοπές για όλους.
Μας κάλεσαν  να συζητήσουμε ακόμη και τις προτάσεις του Ενωτικού Συλλόγου – Προεδρείου. Εμείς πραγματικά παρευρεθήκαμε στην εν λόγω συνάντηση όπου και καταθέσαμε τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας  για ακόμα μια φορά ζητώντας τους να καταθέσουν και εκείνοι τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή και την Δευτέρα να συνεδριάζαμε  με κατεύθυνση κοινού βηματισμού.
Στην συνέχεια με ανακοίνωσή τους μας καλούσαν  πάλι  σε  επιτροπή τροποποίησης για κοινή  απόφαση με υπογραφές επί των σεναρίων. 
Εκείνοι όμως την επόμενη ημέρα πραγματοποίησαν από ότι πληροφορούμαστε έκτακτο Δ.Σ. και υπέβαλαν παραιτήσεις τρία μέλη του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ και αν αληθεύει είναι οι  Μαραγκουδάκης Ιωάννης, Τράφαλη Όλγα, Μαστρολέων Άννα οι οποίοι συμμετείχαν  για πρώτη φορά στο Δ.Σ.
Ο συνάδελφος Γιουρούκος Δημήτρης σε ανακοίνωση της παράταξής του ανέφερε ότι αυτοί οι απλοί συνάδελφοι προσφέρθηκαν ανιδιοτελώς ώστε να βοηθήσουν το Ταμείο.
Δηλαδή τι θέλει να πει ότι οι υπόλοιποι συμμετείχαν με ιδιοτέλεια;
Γιατί ακόμη δεν ενημερώνουν τους εργαζόμενους και να κυκλοφορήσουν την ταυτόχρονη παραίτηση  των τριών μελών για να διαπιστώσουμε  τα ακριβή αιτία των παραιτήσεων;
Μετά  τις τελευταίες ενέργειές τους και την σοβαρή κατάσταση που βρίσκεται το Ταμείο  θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του.
Επιτέλους για να λάμψει η αλήθεια   τους προσκαλούμε και τους προκαλούμε εδώ και τώρα να κυκλοφορήσουν  σε όλα  εγγεγραμμένα  μέλη του Ταμείου τα πρακτικά της μεταξύ μας συνεδρίασης στις 18/4/2013  και να κρίνουν εκείνοι τις θέσεις και τις απόψεις  όλων των μελών της επιτροπής.
Ειδικά ο συνάδελφος Γιουρούκος θα πρέπει να γνωρίζει ότι άλλο το τιμόνι και άλλο το μπαλκόνι, άλλο η πράξη και άλλο η θεωρία, άλλο τα λόγια και άλλο τα έργα.
Είναι σαφές ότι η Ανανεωτική η οποία είναι μέλος του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)  επιζητεί την  αντιπολίτευση για να ασκεί αντιπολίτευση. Αυτές είναι οι αρχές τους.
Εμείς από την πλευρά μας δεν είμαστε θιασώτες του  καπιταλισμού ούτε του νεοφιλελευθερισμού αλλά ούτε και του υπαρκτού σοσιαλισμού.  Είμαστε υπηρέτες των συμφερόντων όλων των εργαζομένων.
Συνάδελφοι, εάν δεν πραγματοποιήσουν τα ως άνω άμεσα από την πλευρά μας θα κυκλοφορήσουμε ανακοίνωση η οποία θα καταγράφει όλα τα στοιχεία και σύντομα θα καταθέσουμε για ακόμα μια φορά τις απόψεις και τις θέσεις μας για το Ταμείο, κάτι που δεν έχει γίνει από τους Διοικούντες του Ταμείου.
Όσο για τα γραφόμενα του συνδ. Γιουρούκου στην ανακοίνωσή του περί συμβιβασμένου  συνδικαλισμού –  και επανέρχονται στην πρώην ΔΑΚΕ ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε Ενωτικός Σύλλογος μόνο γέλωτα προκαλεί λες και αυτό είναι των εργαζομένων το πρόβλημα.
Οι συνάδελφοι που  ψήφισαν τον Ενωτικό Σύλλογο και αποτελούσαν το 53% είναι συμβιβασμένοι;  Το αφήνουμε στην κρίση σας συνάδελφοι.
Εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις είτε το ποσοστό είναι 32% 42% 52%. Όλοι οι  συνάδελφοι για εμάς είναι ίσοι,  έχουν τις ίδιες αγωνίες,  έχουν τα  ίδια προβλήματα  και πολύ δε περισσότερο με την σημερινή κατάσταση του Ταμείου.
Είχαμε προτείνει την κάθοδο στις εκλογές να πάμε σε  Ενωτικό ψηφοδέλτιο. Καμία εκ των παρατάξεων δεν το δέχθηκε και  στις δε εκλογές του Ταμείου το 2012  η Ανανεωτική δεν δέχθηκε για ακόμα μια φορά όπως  και η παράταξη της Αναγέννησης, αλλά επειδή θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και πραγματιστές η παράταξη Ενωμένοι Εργαζόμενοι τελευταία συμφώνησαν μαζί μας για ενωτικό ψηφοδέλτιο.
Ως προς την ασφαλιστική εταιρεία που αναφέρεστε ο Πρόεδρο του Συλλόγου πρότεινε  εφόσον εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα ως προς την τροποποίηση   να καταφύγουμε σε αυτή την εναλλακτική λύση, πηγαίνοντας όλα τα μέλη ΣΥΓΤΕ – ΤΑΠΓΤΕ για συζήτηση του θέματος στον Σάλλα, στον Μάνο ή στο Λεκκάκο.  Δεν είναι κάτι το απόλυτο διότι η εργοδοσία μπορεί να το απορρίψει. Ας κυκλοφορήσουν τα πρακτικά για να φανεί η αλήθεια.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του ταμείου η διαδικασία που προωθείται ουσιαστικά συνεπάγεται τη διενέργεια αρχαιρεσιών εν μέσω καλοκαιριού, από τις παραλίες που θα βρίσκονται οι συνάδελφοι.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος , Ι. Νικολαίδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα