Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Διαμαρτυρόμαστε  έντονα για την παραβίαση της Επιχειρησιακής Σύμβασης όπου δεν αναφέρει την προσκόμιση παραστατικών για συγκεκριμένο επίμαχο επίδομα.

Συνάδελφοι, το εξωπραγματικό του θέματος   είναι ότι ζητούν από τους συναδέλφους  για πρώτη φορά και μάλιστα αναδρομικά να προσκομίσουν παραστατικά για τα έξοδα παράστασης που πραγματοποίησαν από 1.1.2013 και θα πραγματοποιούν στο μέλλον. Έλεος.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποστέλλουν  ατομικές επιστολές σε συναδέλφους  ζητώντας  τους να συνοδεύουν τα έξοδα παράστασης που πραγματοποιούν με πρωτότυπα φορολογικά παραστατικά. Βέβαια την ευθύνη δεν την έχουν αυτοί που υπογράφουν την επιστολή, αλλά εκείνοι που εισηγήθηκαν τις συγκεκριμένες προτάσεις και  εκείνοι που τις αποφάσισαν. Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η απόφαση αυτή αντίκειται στις οικείες προβλέψεις των επιχειρησιακών ΣΣΕ, στις οποίες ουδόλως συνδέεται το επίμαχο επίδομα με προσκόμιση παραστατικών. 
Όσο δε για την αναδρομική ισχύ της πρόβλεψης αυτής από 1.1.2013, είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατό να ζητούν  να προσκομίσουν οι συνάδελφοι παραστατικά με έξοδα που έχουν πραγματοποιήσει εδώ και μήνες, παραστατικά που δεν είχαν καμία υποχρέωση να συγκεντρώνουν και να φυλάσσουν. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα το αφήσουμε το θέμα έτσι.  Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απαράδεκτη και επικίνδυνη αλλά και οδηγεί  στην περαιτέρω μείωση αποδοχών των συναδέλφων.
Ως εκ τούτου ζητούμε να ανακαλέσουν  την ως άνω εντολή και ας μην πρωτοτυπήσουν σε αυτό.
Ρωτούμε , στα στελέχη που δεν λάμβαναν το σχετικό επίδομα θα το εφαρμόσουν  ή θα τους αφήσουν  απ έξω; Για ποια ισοτιμία και για ποια ανταγωνιστικότητα ομιλούμε;
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στη  Διοίκηση ότι σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη καμπή, το Προεδρείο  στηρίζει την Τράπεζα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες, αλλά  με τον τρόπο αυτό να διασφαλιστούν  οι εργαζόμενοι. Άρα τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν.
Αυτοί που επικυρώνουν βέβαια τέτοιες αποφάσεις καλά θα κάνουν να σκεφτούν καλύτερα τις πράξεις και τις αποφάσεις τους και να σταματήσουν να λειτουργούν κατά παράβαση των προβλέψεων των επιχειρησιακών ΣΣΕ και όσων επί σειρά ετών ισχύουν στην Τράπεζα.
Θα πρέπει να ρίξουν  το βάρος των ευθυνών τους  σε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τα οποία  έχει θέσει υπόψη τους  ο Σύλλογος κατ’ επανάληψη  ( ρύθμιση υπερχρεωμένων , δάνεια προσωπικού, ενοίκια – οδοιπορικά, κάρτες ΟΑΣΑ , μεταθέσεις επιστροφή στον τόπο κατοικίας, προαγωγές, κλπ) όπου και αναμένουμε λύσεις προς όφελος τόσο των εργαζομένων όσο και της Τράπεζας.
Ως εκ τούτου ζητούμε  να ανακαλέσουν  άμεσα την ως άνω απόφαση, επιφυλασσόμενοι την προσφυγή μας σε πάσα νόμιμη κατεύθυνση  για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας».
Παρά την αντίθεσή μας για την εν λόγω απόφαση ,  εάν τελικά  η Τράπεζα επιμείνει στις εν λόγω προσκομίσεις  τουλάχιστον θα πρέπει να δώσει την δυνατότητα περισσότερων επιλογών σε είδη από τους συναδέλφους.
Συνάδελφοι, θα παρακολουθήσουμε από κοντά το θέμα αυτό και θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια σε περίπτωση που η Τράπεζα εμμείνει στην απόφαση αυτή.
Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.
Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε εσείς την γνωρίζατε αυτή την διαδικασία;

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Δ. Καλόγηρος, Ι. Νικολαίδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα