Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΠΟΥ ΕΞΗΛΘΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 500.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 3 ΔΙΣ.

Εμείς χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης που δόθηκε στην Πειραιώς. Πάνω από 3 δις οι προσφορές στο ομολογιακό δάνειο των  500.000.000 όπου η απόδοση είναι 5 – 5,25%. Το ποσοστό ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε ρεκόρ και έτσι με αυτόν τον τρόπο η Τράπεζα Πειραιώς είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Πειραιώς με την κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι επιστρέφει στις αγορές, εκδίδοντας κοινό ομολογιακό χωρίς εξασφαλίσεις, στηριζόμενη αποκλειστικά και μόνο στη φερεγγυότητά της. Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα εξόδου στις αγορές από την μεγαλύτερη ελληνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς. Η σημειολογία της επιτυχίας του εγχειρήματος θα είναι τεράστιας σημασίας. Αυτό είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί. Αποδεικνύεται ότι η Τράπεζά μας, με ένα τέτοιο ισχυρό Όμιλο και με τις ενέργειες του Δ/ντος Συμβούλου κ. Ν. Καραμούζη,  θα ενδυναμωθεί με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δεν θα είναι υπό την επήρεια του Τ.Χ.Σ. Θα είναι αυτόνομη, αυτοτελής, ανεξάρτητη, δυναμική.
Επίσης, ενημερωθήκαμε από τον Δ/ντα Σύμβουλο, ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον επενδυτών και εξελίσσεται πολύ θετικά.
Εμείς θα είμαστε μπροστά και ξεκάθαροι και θα επικροτούμε τέτοιες ενέργειες, γιατί αφορά το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Πάντοτε όμως με θέσεις, απόψεις και προτάσεις για τους εργαζόμενους που είναι και πάγιο αίτημά μας να συμβαδίζουμε με τον Όμιλο και παράλληλα να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι της Γενικής σε πνεύμα ισότητας σε όλους τους τομείς, θεσμικούς και οικονομικούς. Στηρίζουμε και επικροτούμε την απόφαση του Ομίλου Πειραιώς να προχωρήσει σε γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1.700.000.000 ευρώ.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Χ. Τασσόπουλος, Β. Δεκούλος, Μ. Μπακατσούλα, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα