Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝ/ΣΕΣ Κ ΣΥΝΔ/ΦΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

 

Προς
Όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους της Γενικής

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2014

Συνάδελφοι,
Το προεδρείο με υπευθυνότητα σας καλεί όλους να παραβρεθείτε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του πρώην προέδρου του ΣΥΓΤΕ κ. Δημήτρη Καλόγηρου, τον οποίο όλοι εσείς τιμήσατε επί 30 χρόνια, εκ των οποίων τα 25 υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου της Γενικής Τράπεζας, όπου όπως γνωρίζετε έδωσε διαρκείς αγώνες, με 240 ημέρες απεργίας στην πλάτη του. Και τώρα, δυστυχώς έρχεται η παράταξη της Αναγέννησης συκοφαντώντας και δυσφημίζοντας  με απαράδεκτα σχόλια γράφοντας ότι τα χρήματα της εκδήλωσης είναι από τις εισφορές των εργαζομένων. Ο συνδ/φος Δ. Καλόγηρος δεν έδωσε ποτέ τέτοιο δικαίωμα στην 30ετή συνδικαλιστική του δράση για τέτοιου είδους γεγονότα που αναφέρετε. Έτσι θα υποτιμούσε και όσους τον ψήφιζαν.  Η υστεροφημία του κ. Καλόγηρου είναι καταγεγραμμένη με την ψήφο των συναδέλφων.
Για οποιαδήποτε εκδήλωση πρέπει να υπάρχει απόφαση Δ.Σ. και το γνωρίζετε πολύ καλά κ. Γεωργούλη που είστε και μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ. Θα έπρεπε να ξέρετε επίσης ότι κανένα προεδρείο δεν μπορεί να προβεί σε οποιοδήποτε έξοδο αν δεν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. Ήρθε το θέμα αυτό σε συνεδρίαση Δ.Σ.;  Και εκ των υστέρων δεν μπορεί να έρθει προς έγκριση. Και αν έχει γίνει κάποιο έξοδο, κάθε δίμηνο θα φανεί στα έξοδα που θα κατατεθούν στο Δ.Σ.
Αλλά σήμερα θέλεις να δημιουργήσεις προβλήματα και σε λίγο δεν θα έχεις μέρος να κρυφτείς για αυτές τις συκοφαντικές επιθέσεις.
Και απευθυνόμαστε ειδικά σε εσάς συναδέλφισσες όπου ο κ. Γεωργούλης και η παράταξή του «Αναγέννηση» σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «σπαταλήθηκαν χρήματα σε δημόσιες σχέσεις και φιέστες χωρίς ουσία για το πραγματικό νόημα της Γιορτής της Γυναίκας.  Γράφοντας επίσης ότι τους θυμίζει το όλο σκηνικό το γνωστό ρητό «άρτος και θεάματα» που προσφέρονται απλόχερα σε περιόδους σκοταδισμού για να ξεχνάει ο κόσμος τα πραγματικά του προβλήματα.
Με τα γραφόμενά τους προσβάλλουν εσάς συναδέλφισσες. Εμείς το αφήνουμε στην κρίση σας.
Φτάνει πια. Και αυτά τα γράφουμε από πλήρη αγανάκτηση. Ούτε έχουν αυτοί το ανάστημα να συγκριθούν με την συνδικαλιστική δράση και πορεία του κ. Καλόγηρου. το χώρο της Γενικής αλλά και στην ΟΤΟΕ, εκλεγμένος ως ο πιο παλιός Γενικός Σύμβουλος από το 1985. Και επί 11 χρόνια μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Προεδρείου της ΟΤΟΕ.
Και σύντομα θα μιλήσουμε και θα αποκαλύψουμε για το ποιοι έπαιρναν χιλιάδες ευρώ υπερωρίες επί Γαλλικής Διοίκησης και ειδικά επί Ναβαρρό, πότε έκαναν τις υπερωρίες, ποιες ημέρες και από πού.
Η αντοχή της ανοχής έχει όρια και θα ακολουθηθεί άλλος δρόμος.

Τα Μέλη του Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Β. Δεκούλος, Μ. Μπακατσούλα, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

 

 

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα