Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΓΤΕ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

 Την Πέμπτη 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του πρώην Προέδρου και νυν συμβούλου επί των εργασιακών θεμάτων του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ Δημήτρη Καλόγηρου, με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση, όπου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κι αυτό είναι μια απόδειξη για το πόσο οι εργαζόμενοι της Γενικής τιμούν το πρόσωπο του Δ. Καλόγηρου. Παραβρέθηκαν ο αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος κ. Λ. Παπακωνσταντίνου, Δ/ντες Διοίκησης και καταστημάτων, Κομβάρχες και πλήθος εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χ. Τασσόπουλος, όπου αναφέρθηκε στην συνδικαλιστική δράση και πορεία του Δ. Καλόγηρου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μοναδική περίπτωση, όντας εκλεγμένος επί 30 χρόνια συνδικαλιστής, εκ των οποίων τα 25 χρόνια με το αξίωμα του Προέδρου του Συλλόγου, 29 χρόνια – ο παλαιότερος – Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και 11 χρόνια μέλος του Προεδρείου της ΟΤΟΕ, δίνοντας αγώνες προς το συμφέρον των εργαζομένων, οι οποίοι ανελλιπώς τον τιμούσαν με την ψήφο τους. Συνεχίζοντας είπε ότι για τον ίδιο και τα μέλη του προεδρείου παραμένει ο ιδρυτής της παράταξης του Ενωτικού Συλλόγου και αρχηγός τους.

Έπειτα το λόγο έλαβε ο Δ/νων Σϋμβουλος της ΓΤΕ κ. Ν. Καραμούζης ο οποίος αναφέρθηκε στην παραγωγική συνεργασία του με τον Δ. Καλόγηρο, παρά τις αντιθέσεις που μπορεί να προέκυπταν, καθότι πάντα φρόντιζε το συμφέρον των εργαζομένων και της Τράπεζας. Αναφέρθηκε επίσης στη μη επιτυχή παρουσία των Γάλλων, που αυτό σημαίνει την δικαίωση του Δ. Καλόγηρου απέναντι στους Γάλλους, όταν κάποιοι  τότε με την σιωπή τους έφεραν τους Γάλλους και όχι το ένα άτομο που αναφέρουν, στο οποίο επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες.

Κατόπιν, το λόγο πήρε η Δ/ντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Λ. Λαχάνου η οποία με τη σειρά της αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Δ. Καλόγηρου, δίνοντας το στίγμα μιας σωστής και άριστης συνεργασίας, παρά τις όποιες διαφωνίες, τονίζοντας ότι παρόλο που κατέχει τη θέση της Δ/ντριας επί 25 χρόνια και σε άλλες Τράπεζες, ο κ. Καλόγηρος ξεχώρισε για τον προοδευτικό συνδικαλισμό του, ακολουθώντας τις εξελίξεις και θέτοντας πάντα τα θέματα με επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση. 

Συνέχισε ο Δ/ντής Δικτύων και Εξυπηρέτησης κ. Κ. Χριστοδούλου όπου κι αυτός αναφέρθηκε στον Δ. Καλόγηρο, λέγοντας ότι παρά τις διαφωνίες που μπορεί να υπήρχαν, μέσα από έναν ευρύτατο διάλογο, βρισκόταν η χρυσή τομή η οποία ωφελούσε και τους εργαζόμενους αλλά και την Τράπεζα.

Έπειτα το λόγο έλαβε η συνδ/σα Μ. Μπακατσούλα η οποία προσέφερε ένα δώρο « αγάπης» από τους  Χ. Τασσόπουλο, Β. Δεκούλο, Μ. Μπακατσούλα, Χ. Καραηλίδη, Χ. Ανδρακάκου, ως Μέλη του προεδρείου του Ενωτικού Συλλόγου.

Τέλος, το λόγο έλαβε ο Δ. Καλόγηρος ο οποίος επιγραμματικά αναφέρθηκε στους βασικότερους σταθμούς της συνδικαλιστικής του δράσης, λέγοντας ότι για αυτόν ο συνδικαλισμός ήταν λειτούργημα και ότι θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για να βοηθάει το προεδρείο, τους εργαζόμενους και την Τράπεζα.  Ευχαρίστησε όλους τους στενούς συνεργάτες του προεδρείου, την προηγούμενη και τη σημερινή υπάλληλο για την άριστη συνεργασία, ευχαρίστησε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους οι οποίοι τον τιμούσαν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους αλλά και αυτούς που μπορεί να μην τον ψήφιζαν αλλά τον εμπιστεύονταν. Και αυτό είναι η καλύτερη προίκα που αποκομίζει. Ευχαρίστησε αυτούς  που τον τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή την εκδήλωση, όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν για διαφόρους λόγους και τον ενημέρωσαν, έδωσε στίγμα ότι τα προβλήματα και οι λύσεις δεν είναι ούτε δεξιές, ούτε αριστερές ούτε πασοκικές ούτε κεντρόες. Είναι προβλήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και για αυτό πρέπει να υπάρχει ενότητα και μόνο ενότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς του τη μητέρα του – που είναι εν ζωή – και τον πατέρα του – που δεν είναι στη ζωή – για τις αρχές και τις αξίες που του μεταλαμπάδευσαν και τους χρωστάει ευγνωμοσύνη, γιατί κινήθηκε πάντοτε στο πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, μη διαχωρίζοντας τους συναδέλφους.

Εμείς του προεδρείου, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στις αρχές και στις αξίες του ανεξάρτητου, αδέσμευτου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, γιατί αυτό επιτάσσει το καθήκον μας και γιατί αυτό είναι το συμφέρον των εργαζομένων.

 
Τα Μέλη του προεδρείου
Χ. Τασσόπουλος, Β. Δεκούλος, Μ. Μπακατσούλα, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα