Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΔΗΛΩΣΕΩΝ

  
ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΔΗΛΩΣΕΩΝ


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πληρώσετε λιγότερα τον λογιστή σας φέτος.
Η κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος, μαζί με την επιβολή αυτοτελούς φόρου σε κάθε πηγή εισοδήματος , είναι οι πιο γνωστές αλλαγές που ισχύουν φέτος.
Το εκκαθαριστικό σημείωμα με το οποίο ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για τις οφειλές του που προκύπτουν από την υποβολή της αρχικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ονομάζεται πλέον επισήμως «πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου»

Περισσότεροι από 8,3 εκατομμύρια πολίτες θα ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά φέτος, συμπληρώνοντας τις δυσκολότερες φορολογικές δηλώσεις στην ιστορία της χώρας , με τις λιγότερες φοροαπαλλαγές και τις περισσότερες φοροπαγίδες. Ο  γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ανακοινώσει ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», αλλά οι διαδικασίες ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για χιούμορ.
Τα φορολογικά γραφεία εν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν τους χιλιάδες αλαφιασμένους πολίτες που ακόμη πληρώνουν (ή ρυθμίζουν απεγνωσμένα) τους φόρους της περασμένης χρονιάς. Ο οδηγός που προσφέρει σήμερα η «Β» διευκολύνει όλους , φορολογούμενους και φοροτεχνικούς να συνεννοηθούν και να αλληλοβοηθηθούν.
Οι φορολογούμενοι δεν έχουν κίνητρο να καθυστερήσουν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης αφού οι 3 διμηνιαίες δόσεις πληρωμής του φόρου που τους αναλογεί είναι πλέον  συγκεκριμένες.
Α) η προθεσμία εξόφλησης της πρώτης δόσης του φόρου λήγει την 31η Ιουλίου 2014
Β) η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και
Γ) η τρίτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2014-03-31
Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%
Η κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος μαζί με την επιβολή αυτοτελούς φόρου σε κάθε πηγή εισοδήματος , είναι οι πιο γνωστές αλλαγές που ισχύουν φέτος.
Μόνο από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ κάθε φορολογούμενος φέτος για τα εισοδήματα του 2013 οι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι προσυμπληρωμένες από το Υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό σημαίνει ότι στα ηλεκτρονικά έντυπα των δηλώσεων είναι ήδη συμπληρωμένα από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα στοιχεία για τα φορολογητέα ποσά των μισθών και των συντάξεων , τους αναλογούντες και τους παρακρατιθέντες φόρους εισοδήματος.
Προσυμπληρωμένα θα είναι εξάλλου, στις δηλώσεις όλων των φυσικών προσώπων τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες , τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες.
Φέτος ισχύουν για πρώτη φορά οι διατάξεις του ν. 4110/2013 οι οποίες προβλέπουν
Α) κατάργηση  του βασικού αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των 5.500 ευρώ , των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα τέκνα και των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος ποσοστών μέχρι 10% από τις ετήσιες δαπάνες για ενοίκια , δίδακτρα, φροντιστηρίων , ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις. Μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου ίσης με το 10% του ποσού της δαπάνης για νοσήλια , ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις το οποίο υπερβαίνει το 5% του συνολικού ετήσιου φορολογούμενου εισοδήματός τους από μισθούς ή συντάξεις.
Β) επιβολή  αυτοτελούς φόρου στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα , το οποίο απέκτησε κατά την διάρκεια του 2013 κάθε φορολογούμενος ο οποίος άσκησε ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα. Ο φόρος θα υπολογίζεται με 26% από το πρώτο ευρώ μέχρι τις 50.000 ευρώ και με 33% πάνω από τις 50.000 ευρώ.
Γ) επιβολή αυτοτελούς φόρου στα εισοδήματα από ακίνητα (μισθώματα κλπ) υπολογιζόμενου με 10% μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ και με 33% πάνω από τις 12.000 ευρώ.
Δ) αλλαγή της φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις με την επιβολή συντελεστή φόρου 22% σε ετήσιες αποδοχές μέχρι 25.000 ευρώ, 32% στο τμήμα των ετήσιων αποδοχών πάνω από τις 25.000 και μέχρι τις 42.000 ευρώ , και 42% στο τμήμα των ετήσιων αποδοχών πάνω από τις 42.000 ευρώ. Ο φόρος που προκύπτει με την κλίμακα αυτή θα μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.500 ευρώ . Για εισοδήματα πάνω από 21.500 και μέχρι 41.500 ευρώ η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος που προστίθενται. Πάνω από το επίπεδο των 14.500 ευρώ δεν προβλέπεται καμία έκπτωση φόρου.
Ε) επιβολή  αυτοτελούς φόρου στα γεωργικά εισοδήματα με βάση τη νέα κλίμακα φόρου των μισθωτών και των συνταξιούχων. Σημαντικές εξάλλου θα είναι φέτος οι αλλαγές στις διαδικασίες υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων, καθώς και στην καταβολή των φόρων που θα προκύψουν.
Συγκεκριμένα:
 Κατά το χρονικό διάστημα έως τις 30 Ιουνίου 2014, όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί , συνταξιούχοι, εμποροβιοτέχνες , ελεύθεροι επαγγελματίες , αγρότες και εισοδηματίες) θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISNET τις δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013 (το έντυπο Ε1) δηλαδή η καταληκτική προθεσμία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι η 30η Ιουνίου.
 Οι φόροι για τα εισοδήματα του 2013 θα υπολογίζονται αυτόματα καθώς την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στο σύστημα TAXISNET τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εκδίδονται και θα αναρτώνται άμεσα σε ηλεκτρονική μορφή , στους λογαριασμούς των φορολογουμένων.

Η ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ

Για όσους φορολογούμενους προκύπτει μετά την εκκαθάριση της δήλωσης ποσό φόρου για καταβολή, στην ειδοποίηση πληρωμής που θα είναι ενσωματωμένη στο εκκαθαριστικό θα περιλαμβάνεται η «ταυτότητα οφειλής» ( Τ.Ο.)
Εάν το οφειλόμενο ποσό πρέπει να καταβληθεί σε δόσεις, στο εκκαθαριστικό θα ενσωματώνονται τόσο η ειδοποίηση για την ολικής εξόφληση όσο και η ειδοποίηση για την τμηματική εξόφλησή του, με ανάλυση των δόσεων , ποσό κάθε δόσης , ημερομηνία πληρωμής κάθε δόσης) επιπλέον σε κάθε ειδοποίηση θα υπάρχει και η ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.)
Η έκδοση των ειδοποιήσεων πληρωμών θα γίνεται αυτόματα με την κεντρική εκκαθάριση των δηλώσεων, με τη συμπλήρωση όλων των απαραιτήτων για την είσπραξη στοιχείων ή ενδείξεων.
Σε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση της δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου, στο εκκαθαριστικό θα ενσωματώνεται η ειδοποίηση επιστροφής και το ποσό θα επιστρέφεται μέσω Τραπεζών.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώνουν από το TAXISNET εκκαθαριστικά τους , δηλαδή τις πράξεις διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν επίσης να εκτυπώνουν από την εφαρμογή «προσωποποιημένη πληροφόρηση» την ταυτότητα οφειλής για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα. Στην ταυτότητα οφειλής θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις.
Η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και να χρησιμοποιηθεί στα πιστωτικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.
Ένα ποσοστό από τις αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, θα παραπεμθούν στις ΔΟΥ για την διενέργεια ελέγχων στα δικαιολογητικά. Στις περιπτώσεις αυτές, τα εκκαθαριστικά θα εκτυπώνονται και θα αποστέλλονται στους φορολογούμενους από τις  ΔΟΥ.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Οποιεσδήποτε όμως και αν υποβληθούν και εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2013 , οι περίπου 8.3000.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να εξοφλήσουν το ποσό των φόρων που θα αναγράφουν τα εκκαθαριστικά τους , σε 3 δόσεις., οι προθεσμίες των οποίων θα λήγουν στις 31 Ιουλίου, στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 30 Νοεμβρίου 2014.
Τα έντυπα Ε2 για τα μισθώματα που εισπράχθηκαν εντός του 2013 και τα κενά κτίσματα) και Ε3 (για τα αναλυτικά  οικονομικά  στοιχεία  των επιχειρήσεων) οι υπόχρεοι θα μπορούν να τα υποβάλουν από έως τις 30 Ιουνίου 2014 , σε κάθε περίπτωση πριν την υποβολή του βασικού εντύπου Ε1 . Το εκκαθαριστικό σημείωμα με το οποίο ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για τις οφειλές του που προκύπτουν από την υποβολή της αρχικής η εμπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ονομάζεται πλέον επισήμως «πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου»
Φέτος με την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος θα καταλογίζονται ταυτόχρονα στο φορολογούμενο έως και τέσσερις διαφορετικοί φόροι.

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1% – 4% για όσους θα έχουν δηλώσει για το έτος 2013 ετήσια ατομικά εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Το τέλος επιτιδεύματος, για όσους κατά την διάρκεια του 2013 άσκησαν ατομικά εμπορική επιχείρηση , επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατά την διάρκεια του 2013 κατείχαν ΙΧ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών , πισίνες και αεροσκάφη.

Το έντυπο Ε1
Στην περίπτωση των προστατευμένων μελών η αναγραφή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ τα προστατευόμενα τέκνα κατοίκων εξωτερικού και τα προστατευόμενα τέκνα αλλοδαπών υπηκόων που εργάζονται στην χώρα μας και είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας , οι οποίοι απαλλάσσονται από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεδομένου ότι ασφαλίζονται σε αλλοδαπό φορέα κοινωνικής ασφάλισης βάσει διμερούς ασφαλιστικής σύμβασης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η απόκτηση ΑΜΚΑ για του ίδιους και για τα προστατευόμενα τέκνα τους.

Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών , ενώ για τα προστατευόμενα τέκνα κάτω των 18 ετών είναι προαιρετική.
Τα τέκνα και τα λοιπά μέλη της οικογένειας του φορολογούμενου θεωρείται ότι τον βαρύνουν εφόσον συνοικούν με αυτόν, και το ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και απαλλασσόμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν τα πρόσωπα αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

Υποχρεωτική είναι η αναγραφή όλων των εισοδημάτων των υπόχρεων ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από το φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα θα πρέπει να αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος. Και αυτό , διότι το υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1% – 4% όχι μόνο επί του συνολικού ποσού όλων των εισοδημάτων του φορολογούμενου, αλλά και επί των φόρων εισοδήματος που παρακρατήθηκαν.

Τα εισοδήματα από τους τόκους καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες πρέπει να αναγραφούν στις δηλώσεις υποχρεωτικά , ανεξαρτήτως ύψους ποσού. Τα ποσά αυτά πρέπει να δηλωθούν στους ξεχωριστούς κωδικούς 667 – 668 του πίνακα 6 της φορολογικής δήλωσης.
Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους, οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει σε κάθε περίπτωση, την διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά .Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας Ε1
Α) Όταν θα συμπληρώνονται οι κωδικοί  019 – 020  από όσους εργάστηκαν κατά την διάρκεια του 2013 με «μπλόκ» θα απαιτείται η αναγραφή των ΑΦΜ όλων των εργοδοτών. Σε περίπτωση που οι εργοδότες υπερβαίνουν τους τρεις θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε ο ΑΦΜ του εργοδότη από τον οποίο εισπράχθηκε τουλάχιστον το 75% των αμοιβών (των ακαθάριστων εσόδων)
Β) όταν δηλώνονται εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις (στον Πίνακα 4 Α ) πρέπει να καταχωρούνται οι ΑΦΜ των εργοδοτών ή των ασφαλιστικών φορέων και τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών.
Γ) επίσης , όταν συμπληρώνονται στους κωδικούς 507 – 508 ποσά εισοδημάτων που δεν εντάσσονται σε άλλες περιπτώσεις του πίνακα 4 θα πρέπει να αναγράφεται και ο ΑΦΜ του φορέα ή εργοδότη που κατέβαλε το κάθε ποσό μαζί με το αντίστοιχο ποσό.
Δ) επιπλέον στους κωδικούς 657 – 658 όπου δηλώνονται τα εισοδήματα τα οποία εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (το εφάπαξ , οι αποζημιώσεις απολύσεων κλπ) στους κωδικούς 659 – 660, όπου δηλώνονται όλα τα αυτοτελώς φορολογούμενα και φοροαπαλλασσόμενα εισοδήματα, τα οποία όμως υπόκεινται σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στους κωδικούς 781 – 782 όπου αναγράφονται τα ποσά των πάσης φύσεως εσόδων ( εισπράξεις από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ληφθέντα ποσά δανείων, δωρεών ή γονικών παροχών , κέρδη από λαχεία κλπ) τα οποία χρησιμεύουν για την κάλυψη τεκμηρίων θα εμφανίζεται πίνακας στον οποίο θα πρέπει  να αναλύονται  τα συνολικά  δηλωθέντα αθροίσματα, ανάλογα με την προέλευσή τους εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί ήδη από τη Φορολογική Διοίκηση.
Ε) στον κωδικό 049 του πίνακα 7 οφείλουν να αναγράψουν το συνολικό ποσό των αποδείξεων που μάζεψαν για δαπάνες  του έτους 2013, μόνο όσοι δηλώνουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες καθώς και όσοι δηλώνουν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση.

Το Έντυπο Ε2
Το έντυπο της αναλυτικής κατάστασης για τα μισθώματα ακινήτων Ε2 του μηχανογραφικού δελτίου οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματών Ε3 της βεβαίωσης αποδοχών και συντάξεων, καθώς και της δήλωσης κατοχής μηχανημάτων έργων Ε16 συνυποβάλλονται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ανάλογα με την κατηγορία των δηλούμενων εισοδημάτων αποτελούν αδιαίρετη ενότητα με αυτήν και πρέπει να συμπληρώνονται σε όλες τις ενδείξεις τους.
Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος πρέπει να καταχωρούνται τα έντυπα Ε2 και Ε3 όταν απαιτούνται, και κατόπιν το βασικό έντυπο της δήλωση , το Ε1. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε2.
 Για να δηλωθεί στην στήλη 4 η χρήση του ακινήτου θα γίνεται επιλογή της κατηγορίας του δηλούμενου ακινήτου σύμφωνα με την ακόλουθη κατηγοριοποίηση των ακινήτων , που ισχύει για την συμπλήρωση του εντύπου Ε9
Κατοικία, μονοκατοικία, επαγγελματική στέγη, οικόπεδο, αποθήκη, θέση στάθμευσης , σταθμός αυτοκινήτων ΔΧ, βιομηχανικό κτήριο, ξενοδοχείο, νοσηλευτήριο, εκπαιδευτήριο, αθλητική εγκατάσταση, άλλο κτίριο (θέατρο, κινηματογράφος, μουσείο κλπ) αγροτεμάχια άλλη χρήση αντίστοιχη επιλογή θα γίνεται σε περίπτωση χειρόγραφης υποβολής της δήλωσης.
Ωστόσο  να συμπληρωθούν οι στήλες 13, 14, 15 ,16 και 17  του Ε2 με τα ποσά των ακαθαρίστων εισοδημάτων των ακινήτων που αναλογούν στον υπόχρεο , θα εφαρμόζεται η ακόλουθη κατηγοριοποίηση των ακινήτων.
Α) κατοικία , οικοτροφείο, σχολείο, φροντιστήριο , αίθουσα κινηματογράφου ή θεάτρου, ξενοδοχείο, νοσοκομείο ή κλινική
Β) κατάστημα , γραφείο, αποθήκη, χώρος στάθμευσης , γήπεδο, χώρος τοποθέτησης επιγραφών, βιομηχανοστάσιο, εμπορικό κέντρο και
Γ) αγρός / γαία , ανέγερση οικοδομής σε έδαφος του εκμισθωτή κλπ
 Στην στήλη 18 «Αριθμός παροχής ρεύματος» θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο εννεαψήφιος αριθμός παροχής ρεύματος όλων των ακινήτων, εφόσον υπάρχει παροχή, ανεξάρτητα από τη λειτουργία της ή μη, από την εταιρία που το παρέχει (ΔΕΗ) ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση) ανεξάρτητα από το είδος του παρεχόμενου ρεύματος (συμβατικό, εργοταξιακό κλπ) και ανεξάρτητα αν από την ίδια παροχή ηλεκτροδοτούνται περισσότερα ακίνητα ( γραφεία ,καταστήματα , αποθήκες, χώροι στάθμευσης κλπ) 
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει παροχή ρεύματος (μετρητής) ή πρόκειται για αποθήκη ή χώρο στάθμευσης που ηλεκτροδοτείται από τη κοινόχρηστη παροχή ρεύματος , η στήλη αυτή συμπληρώνεται με τον αριθμό «999999999»
Κατά την υποβολή των αρχικών δηλώσεων οικον. έτους 2014 δεν θα συμπληρώνονται οι κωδικοί 655 – 656. οι κωδικοί αυτοί θα συμπληρώνονται μόνο με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης στον προϊστάμενο της ΔΟΥ εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης,. 

 

 

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα