Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ 2014

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ της ΟΤΟΕ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2014

Προς τους
Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ
Υπεύθυνους ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Τμήματος

Θέμα: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ 2014 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της από 24/3/2014 ανακοίνωσης της Γραμματείας Αθλητισμού της ΟΤΟΕ για τη διεξαγωγή ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ για το έτος 2014, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Πόρτο Ράφτη, σας ενημερώνουμε ότι λόγω των Δημοτικών Εκλογών/Ευρωεκλογών του Μαΐου 2014, το πρωτάθλημα του τένις θα ξεκινήσει νωρίτερα.
Η προγραμματισμένη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, με τα παιχνίδια και τις ημερομηνίες των αγώνων να διαμορφώνονται ανάλογα με τις συμμετοχές.
Καλούμε, όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο  άθλημα να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο Σύλλογό τους.
Παρακαλούμε τους Συλλόγους των εργαζομένων να γνωστοποιήσουν την παρούσα προκήρυξη στα μέλη τους, να συγκροτήσουν τους καταλόγους των συναδέλφων που επιθυμούν να αγωνιστούν και να τους αποστείλουν έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Απριλίου 2014, στο email: kelepourie@piraeusbank.gr (υπεύθυνη του αθλήματος & συνάδελφο Εύη Κελεπούρη, τηλ. 210-9294521).
Με την λήξη του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση και θα απονεμηθούν έπαθλα στους νικητές και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Κώστας Γιακουμής
Γραμματέας Αθλητισμού ΟΤΟΕ

Απρίλιος 2014
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
«ΟΤΟΕ TENNIS OPEN 2014»
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ TENNIS CLUB
2 – 31 ΜΑΪΟΥ 2014

Χώρος και οργάνωση

Έδρα
ΔΗΜ. ΑΘΛ. ΕΓΚ. ΑΥΛΑΚΙΟΥ (ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ), Τ.Κ. 19003

Τηλέφωνα
22990-78200 (τηλέφωνο εγκαταστάσεων τένις / γραμματεία συλλόγου)

Επιφάνεια γηπέδων: 4 φωτιζόμενα γήπεδα (hard/quick courts),
διεθνών προδιαγραφών

Ημερομηνίες Αγώνων

Μονά / Διπλά
Έναρξη : Παρασκευή 2 Μαΐου
Λήξη :  Σάββατο 31 Μαΐου

Ώρες έναρξης / λήξης
Καθημερινές:  18:00 – 21:30
Σαββατοκύριακα:  09:00 – 21:30
Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών δύναται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην ώρα έναρξης και στο πρόγραμμα των αγώνων.

Επιδιαιτητής Αγώνων
Κα ΤΕΡΕΖΑ ΤΑΜΠΟΣΗ
Γραμματεία Αγώνων
Κος ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ,  Υπεύθυνος Γραμματείας Συλλόγου Πόρτο Ράφτη

Υπεύθυνη Αθλήματος 
Κα ΕΥΗ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ,  Τράπεζα Πειραιώς

Στις δηλώσεις συμμετοχής του τουρνουά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εφόσον συμπληρωθεί ο  μέγιστος αριθμός δηλώσεων ο οποίος καθορίζεται από τον αριθμό των γηπέδων και τη διάρκεια του τουρνουά, οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται ως αναπληρωματικοί (alternate on site).

Κατηγορίες
1. Μονά
 Α 1 (Άνδρες)
από 20 έως και 45 ετών (έτος γέννησης από 1994 έως και 1969)
 Α 2
από 46 ετών και άνω (έτος γέννησης από 1968)
 Γ 1 (Γυναίκες)
από 20 έως και 45 ετών (έτος γέννησης από 1994 έως και 1969)
 Γ 2
από 46 ετών και άνω (έτος γέννησης από 1968)

2. Διπλά / Διπλά μικτά
 Δ Α 1 (Διπλό αντρών)
από 20 έως και 45 ετών και οι δύο αγωνιζόμενοι
(έτος γέννησης από 1994 έως και 1969)
 Δ Α 2
από 46 ετών και άνω και οι δυο αγωνιζόμενοι
(έτος γέννησης από 1968)
 Δ Γ (Διπλό γυναικών, ως άνω Δ Α 1 & 2)
 ΔΑ – Γ (Διπλό αντρών – γυναικών, ως άνω Διπλό ανδρών 1 & 2, Διπλό γυναικών)

Οι διοργανωτές διατηρούν τη δυνατότητα πιθανής σύμπτυξης των κατηγοριών, εάν δεν συμπληρώνεται ικανός αριθμός συμμετεχόντων (Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, 8)

Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος
Μονά
 2 νικηφόρα set των 6 games (6-6 tie – break των 7 πόντων)
σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 set θα διεξάγεται match tie – break των 10 πόντων.
Επίσης, στα τελικά παιχνίδια υπάρχει δυνατότητα και 3ου set, που έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του επιδιαιτητή.

Διπλά / Διπλά μικτά
 2 νικηφόρα set των 6 games (6-6 tie-break των 7 πόντων) με το σύστημα NO-AD
σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 set θα διεξάγεται match tie – break των 10 πόντων.
Επίσης, στα τελικά παιχνίδια υπάρχει δυνατότητα και 3ου set, που έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του επιδιαιτητή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διεξαγωγή όλων ανεξαιρέτως των διπλών με το σύστημα NO AD είναι υποχρεωτική. Αγώνας που δεν θα διεξαχθεί με αυτό το σύστημα θα ακυρώνεται και οι συμμετέχοντες θα αποκλείονται από τη συνέχεια του τουρνουά.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Ημερομηνίες
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και την 25/4/2014 και ώρα 15:00 μ.μ.
Απαραίτητη προϋπόθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι το «δελτίο αθλητή».

Τρόπος δήλωσης συμμετοχής
μέσω e-mail στην ηλεκτρονική δ/νση:
kelepouriE@piraeusbank.gr
Φόρμες δήλωσης συμμετοχής θα αποσταλούν μέσω της προκήρυξης των αγώνων.

Διευκρινίσεις δήλωσης συμμετοχής
Στη δήλωση συμμετοχής, οι αθλητές/-τριες πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφουν, εκτός από το όνομα και το επίθετό τους, το κινητό τους τηλέφωνο, το email τους και την ημερομηνία γέννησής τους.
Η Γραμματεία των αγώνων έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για τον ορισμό ώρας, ημέρας και γηπέδου κάθε αγώνα. 
Οι αγωνιζόμενοι/-ες έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τον παρτενέρ τους στα Διπλά (σε περίπτωση αδυναμίας του συμπαίκτη να συμμετάσχει) αρκεί να μην έχουν παίξει κάποιο αγώνα στο ταμπλό.


Υποχρεώσεις αγωνιζόμενων

 Οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να προσέρχονται 10 λεπτά πριν τον αγώνα τους στην γραμματεία. Αθλητής/-τρια που δεν θα παρουσιαστεί εντός 20 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα της συνάντησης θα χάνει τον αγώνα.
 Οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων και κάθε σχετική πληροφορία θα αποστέλλεται από τον υπεύθυνο του αθλήματος σε όλους τους συναδέλφους που έχουν δηλώσει συμμετοχή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καθώς επίσης και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΟΤΟΕ.
 Αθλητής που δεν έχει δηλωθεί στο πρωτάθλημα μπορεί να υπογράψει στην λίστα των αναπληρωματικών παρόντων (alternate on site) όπως περιγράφεται στον κανονισμό πρωταθλήματος.
 Κάθε αθλητής/-τρια έχει δικαίωμα να συμμετάσχει έως και σε δύο (2) κατηγορίες.
 Σε περίπτωση που αθλητής/-τρια δηλώσει σε δύο (2) κατηγορίες ενδέχεται να αγωνισθεί σε τρεις (3) αγώνες ημερησίως καθώς και σε διαιτησία αν τους ζητηθεί.
 Η ώρα έναρξης του τελευταίου παιχνιδιού δεν θα είναι αργότερα από τις 21:30. 
 Αθλητής ο οποίος θα κληθεί να αγωνιστεί και δεν θα είναι παρών, μετά από 15 λεπτά θα χαρακτηρίζεται DNS (did not show, ως μη προσελθών) και ο αντίπαλος του θα προκρίνεται στον επόμενο γύρο με walkover (w.o.).
 Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα αθλητές να ενημερώνουν έγκαιρα την γραμματεία των αγώνων, σε περίπτωση αδυναμίας τους να προσέλθουν σε προγραμματισμένο αγώνα, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των συναθλητών και συναδέλφων τους.
 Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια και να φέρουν ανάλογο αθλητικό ένδυμα και τα επιτρεπόμενα υποδήματα.

Ενημέρωση αγωνιζόμενων

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτώνται σε πίνακα από τους υπεύθυνους του αθλήματος.

Οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να ενημερώνονται έγκαιρα με δική τους ευθύνη για την ημέρα και ώρα τέλεσης του αγώνα τους.

Τελικοί Αγώνες – Ειδική εορταστική διοργάνωση – Απονομή Επάθλων

Οι τελικοί Αγώνες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το Σάββατο 31 Μαΐου 2014.

Την ίδια ημέρα (31/05/2014), θα πραγματοποιηθεί εορταστική διοργάνωση της ΟΤΟΕ, όπου θα απονεμηθούν έπαθλα στους τέσσερις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, αλλά και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στους αγώνες σημαίνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ αποδοχή όλων των όρων της παρούσης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΤΟΕ
ΑΘΛΗΜΑ: ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Κανόνες & Κανονισμοί
ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
2014

Εισαγωγικό σημείωμα

Στόχος της Γραμματείας Αθλητισμού της ΟΤΟΕ είναι η περαιτέρω αύξηση της αγωνιστικής δραστηριότητας, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των Συλλόγων της, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους επιθυμούν να αθληθούν σε κάποιο από τα υποστηριζόμενα κάθε χρόνο αθλήματα.
  
O παρών κανονισμός τίθεται σε ισχύ από την αγωνιστική χρονιά του 2014 και θα ισχύει μέχρι να ανακοινωθεί νεότερος.
Η Γραμματεία Αθλητισμού της ΟΤΟΕ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τον κανονισμό αυτόν, αν κριθεί απαραίτητο κατά την διάρκεια της ισχύος του.
Όπου αναφέρονται οι όροι «παίκτης, αθλητής, κλπ» συμπεριλαμβάνονται και οι όροι «παίκτρια, αθλήτρια κλπ». Όπου γίνεται αναφορά στο «Site (ιστοσελίδα) της ΟΤΟΕ» θα σημαίνει το  www.otoe.gr.
Παρόλο που έγινε προσπάθεια ο Αγωνιστικός Σχεδιασμός να είναι πλήρης και ουσιαστικός, με ικανοποίηση θα δεχθούμε εισηγήσεις-προτάσεις που θα τον βελτιώσουν.

1. Κατηγορίες Αγώνων

Για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των αγώνων, οι ηλικιακές κατηγορίες των αθλητών «Ανδρών» και «Γυναικών», σε Μονά & Διπλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα του 2014 διαμορφώνονται ως εξής:
• α) από Α-Γ 20 ετών έως Α-Γ 45 ετών
• β) από Α-Γ 46 ετών +
Προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα περισσοτέρων αγώνων για τους αθλητές, από αυτήν την αγωνιστική χρονιά, εκτός από τους αγώνες των ΜΟΝΩΝ παιχνιδιών, παρέχεται η δυνατότητα πρόσθετης κατηγορίας με την δημιουργία ΔΙΠΛΩΝ παιχνιδιών (Α-Γ) ή ΔΙΠΛΩΝ ΜΙΚΤΩΝ σε χωριστά εννοείται ταμπλό.

Ο υπεύθυνος του αθλήματος της ΟΤΟΕ, ο Διευθυντής Αγώνων (ο εκάστοτε εκπρόσωπος του Συλλόγου που μας φιλοξενεί) καθώς και ο Επιδιαιτητής των Αγώνων αποτελούν την Επιτροπή Αγώνων καθ’ όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος και η οποία θα αποστέλλει στην Γραμματεία Αθλητισμού της ΟΤΟΕ τις όποιες παρατηρήσεις έχουν σημειωθεί κατά την διάρκεια των αγώνων, όπως, παρατηρήσεις συμπεριφοράς αθλητών, ενημέρωση επί των ποινών που ενδεχομένως έχουν επιβληθεί σε αθλητές, καθώς επίσης, παρατηρήσεις που αφορούν γενικότερα θέματα του αθλήματος.

2. Συμμετοχή στους Αγώνες Πρωταθλήματος ΟΤΟΕ

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης της ΟΤΟΕ έχουν όλοι οι Τραπεζοϋπάλληλοι. Όλα τα εργασιακά Πρωταθλήματα που προκηρύσσει κάθε χρόνο η Γραμματεία Αθλητισμού της ΟΤΟΕ, αφορούν στον εργασιακό ερασιτεχνικό αθλητισμό και απευθύνονται στους Συλλόγους μέλη της και καλό είναι οι εργαζόμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στον Σύλλογό τους. Αυτό σημαίνει ότι, ο Σύλλογος τους πρέπει να έχει όλα τα βασικά στοιχεία του αθλητή: Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία γέννησης, Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail.

Α. Δικαίωμα Συμμετοχής στους Αγώνες

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι ανεξαρτήτως οι εργαζόμενοι, εγγεγραμμένοι στην δύναμη των Συλλόγων μελών της ΟΤΟΕ από το εικοστό (20ο) έτος της ηλικίας τους.
• Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο εργασιακό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης της ΟΤΟΕ, έχουν όσοι έχουν φροντίσει και έχουν εκδώσει το «Δελτίο Αθλητή», το οποίο εκδίδεται από τον Σύλλογο του κάθε αθλητή.
• Στο Πρωτάθλημα οι αθλητές αγωνίζονται στην κατηγορία στην οποία ανήκουν / έχουν δηλώσει συμμετοχή.
• Σε περίπτωση καταγγελίας για συμμετοχή αθλητή σε διαφορετική κατηγορία από αυτήν που επιτρέπεται, η Γραμματεία Αθλητισμού θα το επαληθεύει και θα επιβάλλεται ποινή μηδενισμού του αθλητή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και αποκλεισμός από τους αγώνες που υπολείπονται.

Β. Προϋποθέσεις Συμμετοχής στους Αγώνες

«Η Φροντίδα της υγείας κάθε παίκτη και η ευθύνη συμμετοχής του στους αγώνες, βαρύνουν αποκλειστικά τον ίδιο»

Πέραν όμως αυτού:
Για την συμμετοχή των αθλητών και στις δύο (2) ως άνω κατηγορίες είναι υποχρεωτικά τα παρακάτω:

1. Έκδοση δελτίου Αθλητή από την ΟΤΟΕ ισχύος ενός έτους.
2. Θεωρημένο ή ανανεωμένο δελτίο αθλητή από την ΟΤΟΕ, ενός έτους με την προσκόμιση (κατά την θεώρηση πρόσφατης ιατρικής βεβαίωσης από ιατρό).
3. Σε περιπτώσεις που το δελτίο αθλητή δεν είναι θεωρημένο ή ανανεωμένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τότε απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στο πρωτάθλημα είναι η προσκόμιση πρόσφατης  ιατρικής βεβαίωσης από Παθολόγο ή Καρδιολόγο.
4. Η έγγραφη δήλωση συμμετοχής του Αθλητή απευθείας στον Υπεύθυνο του αθλήματος με κοινοποίηση στον Σύλλογό του. Η δήλωση συμμετοχής θα περιγράφεται / επισυνάπτεται στην εκάστοτε «προκήρυξη αγώνων». Το Πρωτάθλημα θα ανακοινώνεται έγκαιρα και οι Δηλώσεις Συμμετοχής των αθλητών/τριών, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων.
5. Την επόμενη ημέρα από την λήξη της προθεσμίας συμμετοχής θα αναρτάται σχετική «Λίστα Συμμετεχόντων» στον διαδικτυακό χώρο της ΟΤΟΕ.

3. Αγώνες

Προκειμένου να υπάρχει αρκετή ουσιαστική αγωνιστική δραστηριότητα, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με 64αρι ταμπλό ανοικτής συμμετοχής.
Σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ (8) αθλητές/τριες, τότε η κατηγορία αυτή ΔΕΝ θα διεξάγεται.

α) Τρόπος Διεξαγωγής Πρωταθλήματος

• ΜΟΝΑ
Δύο (2) νικηφόρα sets των έξι (6) games, με tie-break των 7 νικηφόρων πόντων σε όλα τα sets, με τελικό set match tie-break των 10 πόντων (σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 set). Εναλλακτικά, ο τελικός μπορεί να διεξάγεται και με 3ο set, δυνατότητα η οποία έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του επιδιαιτητή.
Η επιλογή των διακριτών θέσεων (seeds) και λίστα αποδοχής για την κατάρτιση των ταμπλό, θα γίνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με το ταμπλό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

• ΔΙΠΛΑ / ΔΙΠΛΑ ΜΙΚΤΑ
Δύο (2) νικηφόρα sets (6 games) με tie-break των 7 νικηφόρων πόντων σε κάθε set και χωρίς πλεονέκτημα (no-ad scoring system), με 3ο set match tie-break 10 πόντων σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1set). Εναλλακτικά, ο τελικός μπορεί να διεξάγεται και με 3ο set, δυνατότητα η οποία έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του επιδιαιτητή.

β) Δήλωση Συμμετοχής στους Αγώνες
Η δήλωση συμμετοχής για την κάθε αγωνιστική περίοδο γίνεται από τον αθλητή με την συμπλήρωση και αποστολή ειδικού εντύπου (δήλωση συμμετοχής), το οποίο θα επισυνάπτεται με την προκήρυξη αγώνων είτε μέσω:
• σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση/εις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποχρεωτικά θα αναγράφεται/νται στην προκήρυξη έναρξης του πρωταθλήματος, ή
• σχετικού Fax στον αριθμό που υποχρεωτικά επίσης θα αναφέρεται στην ίδια προκήρυξη έναρξης του πρωταθλήματος.

γ) Απόσυρση Συμμετοχής από τους Αγώνες
Κάθε αθλητής έχει την δυνατότητα να αποσύρει τη συμμετοχή του από την αθλητική διοργάνωση ως εξής:
• το αργότερο δύο (2) ημέρες πριν την κλήρωση, που η ημερομηνία της θα αναγράφεται στην προκήρυξη έναρξης του Πρωταθλήματος.
• Σε περίπτωση μη έγκαιρης απόσυρσης για ιατρικούς λόγους, επιτρέπεται μέχρι δύο πρωταθλήματα χωρίς ποινή (αποκλεισμού). Ο αθλητής οφείλει να αποστείλει στην γραμματεία αθλητισμού της ΟΤΟΕ με fax πριν τον προγραμματισμένο αγώνα την επίσημη ιατρική βεβαίωση.
• Αθλητής που δεν θα παρουσιαστεί να αγωνιστεί μετά την κλήρωση, χωρίς να προσκομίσει Ιατρική Βεβαίωση, τιμωρείται με αποκλεισμό από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.
•  Απόσυρση μετά την έναρξη των αγώνων για ιατρικούς λόγους γίνεται με βεβαίωση μόνο από το γιατρό των αγώνων. Σε περίπτωση ιατρικού κωλύματος εκτός του χώρου διεξαγωγής των αγώνων, αποστέλλεται η ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, άμεσα, στον γιατρό των αγώνων. Ο ιατρός των αγώνων έχει το δικαίωμα να μην την κάνει αποδεκτή σύμφωνα με την κρίση του.

δ) Επιτόπου Αναπληρωματικός (alternate on site)
Αθλητής που δεν έχει δηλωθεί στο υπό έναρξη Τουρνουά, μπορεί να δηλωθεί στην λίστα των αναπληρωματικών παρόντων, που ανοίγει μετά την κλήρωση και κλείνει με την έναρξη του πρώτου αγώνα της κατηγορίας. Έτσι, αν δεν παρουσιασθεί κάποιος αθλητής να αγωνιστεί στον πρώτο του αγώνα, ο alternate θα πάρει την θέση του. Σε περίπτωση πολλών αναπληρωματικών, προηγείται όποιος δήλωσε πρώτος και ακολουθεί η σειρά.

Όσοι δεν δήλωσαν συμμετοχή στην προκαθορισμένη ημερομηνία έχουν το δικαίωμα να γράφονται στην Λίστα Αναπληρωματικών. Έτσι θα έχουν την δυνατότητα να μπουν στο ταμπλό, με σειρά προτεραιότητας, εφόσον κάποιος αγωνιζόμενος/-η ενημερώσει είτε τηλεφωνικά ότι δεν θα παρουσιαστεί είτε δεν εμφανιστεί στον προγραμματισμένο του/της αγώνα. Η Λίστα Αναπληρωματικών θα κλείνει με την έναρξη των αγώνων της κατηγορίας του.
Οι αγωνιζόμενοι/-ες έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τον παρτενέρ τους στα Διπλά (σε περίπτωση αδυναμίας του συμπαίκτη να συμμετάσχει) αρκεί να μην έχουν παίξει κάποιο αγώνα στο ταμπλό.

Τα ίδια ισχύουν στα Διπλά – Διπλά Μικτά, με την διαφορά ότι ως Alternate θεωρείται ένα ζευγάρι αθλητών. Σε Ταμπλό Διπλού – Διπλού Μικτού, παίκτης ζευγαριού που τραυματίζεται και αποσύρεται, μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο παίκτη, εφόσον δεν έχει γίνει κανένας αγώνας στην κατηγορία.

4. Υποχρεώσεις Αθλητών

• Οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων και κάθε σχετική πληροφορία θα αποστέλλεται από τον υπεύθυνο του αθλήματος σε όλους τους συναδέλφους που έχουν δηλώσει συμμετοχή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καθώς επίσης και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΟΤΟΕ.
• Αθλητής που δεν έχει δηλωθεί στο πρωτάθλημα μπορεί να υπογράψει στην λίστα των αναπληρωματικών παρόντων (alternate on site) όπως περιγράφεται παραπάνω.
 Κάθε αθλητής/-τρια έχει δικαίωμα να συμμετάσχει έως και σε δυο (2) κατηγορίες.
 Σε περίπτωση που αθλητής/-τρια δηλώσει σε δύο (2) κατηγορίες ενδέχεται να αγωνισθεί σε τρεις (3) αγώνες ημερησίως καθώς και σε διαιτησία αν τους ζητηθεί.
• Η ώρα έναρξης του τελευταίου παιχνιδιού δεν θα είναι αργότερα από τις 21:30. 
• Αθλητής ο οποίος θα κληθεί να αγωνιστεί και δεν θα είναι παρών, μετά από 15 λεπτά θα χαρακτηρίζεται DNS (did not show, ως μη προσελθών) και ο αντίπαλος του θα προκρίνεται στον επόμενο γύρο με walkover (w.o.).
• Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα αθλητές να ενημερώνουν έγκαιρα την γραμματεία των αγώνων, σε περίπτωση αδυναμίας τους να προσέλθουν σε προγραμματισμένο αγώνα, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των συναθλητών και συναδέλφων τους.
• Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια και να φέρουν ανάλογο αθλητικό ένδυμα και τα επιτρεπόμενα υποδήματα.

5. Διαιτησία

Η Γραμματεία Αθλητισμού της ΟΤΟΕ είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει δίκαια, ευχάριστα και αξιοπρεπή Πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα που υποστηρίζει, έχοντας σε όλες τις διοργανώσεις της επίσημες διαιτητικές ομάδες .

Ο Υπεύθυνος του Αθλήματος Αντισφαίρισης έχει την υποχρέωση να παρέχει έναν (1) επιδιαιτητή επιπέδου ή SILVER BADGE, ή WHITE BADGE, ή LEVEL 1 και αν κρίνει απαραίτητο λόγω της συμμετοχής αριθμό βοηθών επιδιαιτητή, επιπέδου τουλάχιστον National school-LEVEL 1, τέτοιο που θα καλύπτουν επαρκών τις ανάγκες της «on site» διαιτησίας, σε κάθε Πρωτάθλημα.

Οι νικητές είναι θα πρέπει «υποχρεωτικά» να παραμείνουν στην έδρα των αγώνων μια (1) ώρα μετά την λήξη του αγώνα τους για διαιτησία (σε περίπτωση που τους ζητηθεί).

Ενθαρρύνουμε τους αθλητές να κάνουν με ευχαρίστηση διαιτησίες, όποτε τους ζητείται, αφού έτσι θα βοηθούν να ολοκληρώνεται με μεγαλύτερη επιτυχία η διοργάνωση. Σε περίπτωση άρνησης θα επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού από την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

6. Έδρες Διεξαγωγής Αγώνων
Η έδρα των αγώνων που θα ανακοινώνεται από τον υπεύθυνο του αθλήματος και θα αποτελεί προϊόν ειδικής συμφωνίας της Γραμματείας Αθλητισμού της ΟΤΟΕ με τον υπεύθυνο των γηπέδων, θα πρέπει να περιλαμβάνει τις παρακάτω προδιαγραφές:

• Τουλάχιστον τέσσερα (4) φωτιζόμενα γήπεδα διεθνών προδιαγραφών, ίδιας επιφανείας, εκ των οποίων ένα θα χρησιμοποιείται και ως γήπεδο προετοιμασίας (ζέσταμα των αθλητών πριν την έναρξη των αγώνων).
• Δυνατότητα δωρεάν χρήσης δύο (2) φωτιζόμενων γηπέδων για ένα δεκαήμερο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και για δύο απογευματινές ώρες τις καθημερινές και έξη ώρες τα Σαββατοκύριακα ύστερα από συνεννόηση τουλάχιστον δύο μέρες νωρίτερα ώστε να γίνεται έγκαιρα κράτηση γηπέδου, με τον υπεύθυνο του αθλήματος.
• Χώρους διαμονής και υγιεινής αθλητών.
• Γραμματεία αγώνων, διευθυντή αγώνων.
• Επιδιαιτητή ο οποίος υποχρεούται να αποστείλει στην Γραμματεία Αθλητισμού της ΟΤΟΕ εντός δύο (2) ημερών τα αποτελέσματα των αγώνων μαζί με την σχετική αναφορά του.
• Ιατρό Αγώνων καθόλη την διάρκεια των αγώνων.
• Μηχανογράφηση για την συμπλήρωση κάθε σχετικού εντύπου, που θα διαθέτει η Γραμματεία Αθλητισμού της ΟΤΟΕ για τον έλεγχο των αθλητών από την βάση δεδομένων.

7. Υποχρεώσεις Διοργανωτή Ομίλου
Η Γραμματεία Αθλητισμού της ΟΤΟΕ κάθε χρόνο θα προσπαθεί ώστε το πρωτάθλημα της Αντισφαίρισης να διεξάγεται σε κάποιον από τους ενεργούς Ομίλους της Αθήνας. Η επιλογή του Ομίλου θα γίνεται σύμφωνα με κριτήρια.

Η σωστά οργανωμένη και σύμφωνη με τα ισχύοντα στο τένις, διοργάνωση του Πρωταθλήματος όλων των κατηγοριών και επιπέδων, είναι πολύ σημαντική και αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΟΤΟΕ.

Λάθη των Επιδιαιτητών και πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους θα λαμβάνονται υπόψη για επόμενες διοργανώσεις και θα μπορούν να επιφέρουν και ποινή από την ΟΤΟΕ. Σε περίπτωση καταγγελίας πλαστού ταμπλό, την ευθύνη έχει ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος και ο επιδιαιτητής οι οποίοι κα τιμωρούνται από την ΟΤΟΕ με αποκλεισμό.

Η ΟΤΟΕ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους παρόντες κανόνες και κανονισμός, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, κατά τη διάρκεια του 2014.

 

Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης ΟΤΟΕ 2014

Δήλωση Συμμετοχής*

Επίθετο:
 
Όνομα:
 
Πατρώνυμο:
 
Μητρώνυμο:
 
Σύλλογος:
 
Αριθμός Μητρώου Τράπεζας:
 
Ημερομηνία Γέννησης:
 
Τηλέφωνα:

Γραφείου:

Κινητό: 

e-Mail:
 

Ημερομηνία:

Υπογραφή:

*Αποστέλλεται στο e-mail: KelepouriE@piraeusbank.gr

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα