Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

Προς
τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ

Αθήνα, 30 Μαϊου 2014

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμείς είχαμε διοριστεί με δικαστική απόφαση ως προσωρινά μέλη του Ταμείου και αυτό δεν το αρνούμαστε. Όμως επειδή υπήρξαν διάφορες θέσεις και απόψεις που δεν συμφωνούσαν με τις δικές μας, διότι είχαμε άλλη πρακτική ως προς την πληρωμή πχ. της Free Future Soft Ε.Π.Ε. , ως προς την πληρωμή των οδοιπορικών της υπαλλήλου όπου είχαμε ζητήσει αναστολή για να διερευνήσουμε το θέμα, ως προς την πληρωμή των κοινοχρήστων του ακινήτου του επιστημονικού συλλόγου επί της οδού Αριστοτέλους, ως προς την πληρωμή της συμβολαιογράφου (γιατί μας κίνησε την περιέργεια ότι τελευταία μέρα πριν της Γ.Σ. αρχές Ιουνίου, υπέγραψαν την μεταβίβαση του συγκεκριμένου ακινήτου όταν υπήρχε απόφαση για όλη αυτήν την διαδικασία το μήνα Φεβρουάριο) και άλλες περιπτώσεις ζητώντας διερεύνηση στοιχείων τα οποία ποτέ δεν μας δόθηκαν.
Ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε να συνηγορήσουμε σε αυτή την τακτική με τα υπόλοιπα μέλη. Και εξάλλου αναφέρονται στις επιστολές που καταθέσαμε με σαφήνεια οι λόγοι παραίτησής μας.
Δεν γνωρίζετε ή δεν θέλετε να γνωρίζετε ή δεν καταλαβαίνετε. Σας ρωτάμε ευθέως, εφόσον κατά την άποψή σας πάει καλά το Ταμείο γιατί δεν δεσμεύεστε ότι θα πάρουμε εφάπαξ; Και αυτοί που είναι στη σειρά αλλά και οι εν ενεργεία; Και τι ποσό θα πάρουν;
Έχει δυνατότητα να μας αποζημιώσει το Ταμείο ναι ή όχι; Απαντήστε επί της ουσίας. Και για το ερώτημά σας, αν εμείς είχαμε δεσμευτεί για το ίδιο θέμα στο παρελθόν,  να είστε σίγουροι ότι αν υπήρχαν ερωτήματα – τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά επί του συγκεκριμένου θέματος – ασφαλώς θα απαντούσαμε. Και θα λέγαμε την αλήθεια, όπως λέμε πάντοτε. Ότι δεν έχει ζωή το Ταμείο. Και μάλιστα το έχουμε αναφέρει σε όλες τις ανακοινώσεις της παράταξής μας με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία για τα οποία περιμένουμε ακόμα να μας απαντήσετε.
Αυτό που διαχέετε, ότι σας είπε ο κ. Καραμούζης ότι θα εγγράψει 500 μέλη, αληθεύει; Απαντήστε μας.
Αναφέρετε ότι προκηρύξατε Γ.Σ. και καλώς κάνατε αφού ήταν απόφαση του δικαστηρίου. Όμως δεν απαντάτε ούτε στο εξώδικό μας, ούτε τηρείτε την απόφαση του δικαστηρίου που απαγορεύει να προσλάβετε υπαλλήλους. Και αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι. Και σας γράφουμε ακριβώς την απόφαση του δικαστηρίου. Διαψεύστε μας.
Σας παραθέτουμε απόσπασμα της απόφασης:
Στις ανωτέρω αρμοδιότητες, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, η εκμίσθωση ακινήτων του Ταμείου , διορισμός υπαλλήλων, πρόσληψη 2ου δικηγόρου, ανανεώσεις συμβάσεων με προμηθευτές, συμβιβασμοί  με τρίτους, διότι δεν κρίνονται απαραίτητες δεδομένης της σύντομης διάρκειας της θητείας της διορισθείσης προσωρινής διοίκησης σε συνδυασμό με την σοβαρότητα και την ενδεχόμενη μεγάλη διάρκεια των εν λόγω μέτρων.
Ακόμα και για την τροποποίηση του καταστατικού οι προτάσεις σας ήταν ελλιπείς. Σας παραθέτουμε απόσπασμα:
 «το αίτημα για σύγκληση Γ.Σ. με σκοπό την τροποποίηση του Καταστατικού, έτσι όπως αναφέρεται στις αιτήσεις,  κρίνεται αόριστο και ως εκ τούτου απορριπτέο, διότι δεν αναφέρεται σε τι συνιστάται η τροποποίηση του καταστατικού, ποιες είναι οι προυποθέσεις  και η αναγκαιότητα της, ώστε να κριθεί αν πρέπει να παρασχεθεί στην διοριζόμενη διοίκηση η έκτακτη αυτή εξουσία προς σύγκληση της Γ.Σ. , μόνο για τροποποίηση του καταστατικού. Κατ’ ακολουθίαν πάντων των προαναφερθέντων θα πρέπει οι κρινόμενες αιτήσεις να γίνουν εν μέρει δεκτές ως κατ’ ουσίαν βάσιμες».
Πέραν των άλλων δεν μας έχετε δώσει καμία απάντηση όσον αφορά τα πρακτικά για να δούμε ποιες αποφάσεις πήρατε. Για όλα τα παραπάνω δεν μας προτρέπετε να πάμε στη δικαιοσύνη. Γιατί άραγε;

Για το Δ.Σ. του Συγτε

      Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας          Η Αντιπρόεδρος

    Χ. Τασσόπουλος            Β. Δεκούλος               Μ. Μπακατσούλα

 

Προς
τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ

Αθήνα, 30 Μαϊου 2014

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα διοικητικά συμβούλια έχουν συνέχεια. Και ανεξάρτητα αν είστε προσωρινή διοίκηση, τρεις φορές δεν παραβρεθήκατε για το συγκεκριμένο θέμα στις πραγματοποιηθείσες Γ.Σ. της πολυκατοικίας. Μπορείτε να μας πείτε το λόγο που δεν παραβρεθήκατε; Και γιατί αδιαφορήσατε; Και ασφαλώς ολιγωρήσατε και αδιαφορήσατε εφόσον δεν παραβρεθήκατε.
Σας ζήτησε κάποιος ευθύνες για αυτό το θέμα προσωπικά; Οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που είχαν τη διοίκηση του ταμείου τότε. Και επανερχόμαστε και ζητάμε άμεσα απάντηση. 
1. Πότε είχε το ταμείο τη διαχείριση; Ποιος ήταν έφορος εκείνη την εποχή; Δεν το γνωρίζετε; Υπάρχουν οι αρχαιρεσίες και οι ανακοινώσεις του Ταμείου ποια ήταν τα μέλη του Δ.Σ. και ποιοι ήταν στο προεδρείο.  Ποιος διαχειρίζονταν τα κοινόχρηστα εκείνη την εποχή; Υπήρχε απόφαση Δ.Σ. ή κατά εντολή του τότε εφόρου; Να μας απαντήσετε και αν πληρώνονταν γι αυτό. Και με ποια απόφαση; Γιατί δεν απαντάτε; Φοβάστε κάτι; Θέλετε κάτι να κρύψετε;  Δεν μπορείτε να απαντήσετε ή δεν θέλετε; Αλλά θα τα πάρουμε και αυτά με νόμιμο τρόπο.
Οι υποδείξεις να κατέβουμε στο Δ.Σ.  είναι άτοπες και άκυρες. Εσείς που ήσασταν μέλη του Δ.Σ.  να μας πείτε αν έχετε όλα τα προηγούμενα χρόνια ασχοληθεί ποτέ με το Ταμείο και αν ερχόσασταν ποτέ στις Γ.Σ. του Ταμείου; και αν είχατε βάλει υποψηφιότητα σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο και  αν ναι, πότε για τις εκλογές του Ταμείου. 
Ακόμη και όταν η παράταξη του ενωτικού συλλόγου και σημερινό προεδρείο, διά του τότε Προέδρου του συλλόγου, μέσα σε Γ.Σ. αλλά και με ανακοινώσεις στις προηγούμενες εκλογές είχαν ζητήσει να κατέβουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο όλες οι παρατάξεις αλλά και όποιος άλλος ήθελε μόνος του να συμμετέχει σε αυτό το ενωτικό ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς όμως δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον από εσάς που είστε σήμερα μέλη του Δ.Σ. εκείνη την εποχή να θέλετε να συμμετάσχετε. Και διερωτώμεθα δεν ενδιαφερόσασταν για τα τεκταινόμενα στο Ταμείο τότε;
Σίγουρα δεν θα πάρουμε και την άδειά σας αν θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.  Ή μήπως θέλετε να σας κάνουμε και δήλωση του νόμου 105;  Το τι θα κάνουμε να είστε σίγουροι ότι θα είναι σύμφωνο με το γράμμα του νόμου. Και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ενδιαφέρον μας για τους εν ενεργεία συναδέλφους κατά πρώτο λόγο είναι αμείωτο αλλά και για αυτούς που είναι στη σειρά υπό μια προϋπόθεση, ότι εμείς θα τους λέμε την αλήθεια. Και σας έχουμε προκαλέσει να μας απαντήσετε με στοιχεία σε αυτά τα οποία έχουμε ανακοινώσει. Έχει ή δεν έχει ζωή το Ταμείο; πόσα χρήματα χρειάζονται για να πάρουν εφάπαξ αυτοί που είναι στη σειρά και αυτοί που είναι εν ενεργεία; Μπορούν να ελπίζουν ότι θα πάρουν έστω κάτι; Δώστε μια απάντηση επιτέλους. Τουλάχιστον πείτε τις απόψεις σας με τεκμηριωμένα στοιχεία. Ειδάλλως αν δεν απαντάτε το αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων. 

                              Για το Δ.Σ. του Συγτε

                     Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας          Η Αντιπρόεδρος

                     Χ. Τασσόπουλος            Β. Δεκούλος               Μ. Μπακατσούλα
 

Προς
τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου


Αθήνα, 30 Μαϊου 2014

Όπως αναφέρατε σε ανακοίνωσή σας ο Δ/νων Σύμβουλος της ΓΤΕ κ. Ν. Καραμούζης, σας υποσχέθηκε ότι θα καλύψει την αναλογιστική μελέτη και αυτό ήταν κάτι πολύ θετικό εκ μέρους του. Εμείς έχουμε τα εξής ερωτήματα:
Έχετε προετοιμαστεί ώστε να παρουσιάσετε ένα σχέδιο τροποποίησης και να δοθεί στον αναλογιστή; Και με ποια στοιχεία; Διότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι  έχουν φύγει γύρω στα  400 άτομα.  Και πότε θα το παρουσιάσετε το προτεινόμενο σχέδιο; Γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η διαδικασία των εκλογών και τα αποτελέσματα και η συγκρότηση του προεδρείου θα γίνει το αργότερο μέχρι 10 Ιουλίου. Τότε θα αρχίσετε να κάνετε διαδικασίες τροποποίησης; Όταν είναι γνωστό ότι η Τράπεζά μας θα απορροφηθεί από τον Όμιλο Πειραιώς;  Αυτό το έχετε υπολογίσει ;
Όλα αυτά θα πρέπει να τα λάβετε υπόψη και να πείτε την πραγματικότητα στους εργαζόμενους.  Και ακόμα μια φορά σας απευθύνουμε το ερώτημα: Έχει ζωή το Ταμείο ή δεν έχει;

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

       Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος

 

Προς
τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ

Αθήνα, 30 Μαϊου 2014

Σε ανακοίνωση που κυκλοφορήσατε στις 23 Μαίου 2014, αναγράφετε ότι ως τώρα οι ενέργειές μας δείχνουν ότι κάποιων άλλων τα συμφέροντα προωθούμε.
Αυτό είναι άκρως συκοφαντικό και θίγει την τιμή και την υπόληψή μας.
Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε, να κατονομάσετε ποιων τα συμφέροντα εννοείτε ότι προασπιζόμαστε. Εντός τριών ημερών να καταγράψετε  τα ονόματά τους και τη διεύθυνση τους ειδάλλως αν δεν το πράξετε, λασπολογείτε εις βάρος μας και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Από εδώ και πέρα το λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

          Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

 Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα