Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΟΜΙΛΙΕΣ κ. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ & κ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΓΤΕ κ. Ν. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ.Τ.Ε. & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ.Σ. κ. Γ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ.


Απόσπασμα ομιλίας του Δ/ντος Συμβούλου της Γ.Τ.Ε. κ. Ν. Καραμούζη

«Άρα, απευθυνόμενος στον κόσμο της εργασίας που είναι παρών εδώ και στους συναδέλφους που εκπροσωπούν τους εργαζομένους, εκτιμώ ότι γίνεται μια σημαντική προεργασία και προσπάθεια ν’ αξιοποιηθεί ο κόσμος της Γενικής και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια. Άρα δε χρειάζονται ούτε ανασφάλειες ούτε προβληματισμοί, διότι είναι σ’ εξέλιξη ένα πρόγραμμα λεπτομερέστατο, το πώς θα γίνει η ενσωμάτωση της Γενικής στον όμιλο της Τραπέζης Πειραιώς».

Απόσπασμα ομιλίας του Αντιπροέδρου της ΓΤΕ & Προέδρου της Γ.Σ. των Μετόχων κ. Γ. Λιακόπουλου

«Όπως είναι γνωστό, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας προβλέπεται και από την ελληνική και από την κοινοτική νομοθεσία, αλλά πέρα από αυτό, πέρα από το θεσμικό πλαίσιο και τη νομική υποχρέωσή, η ιστορία και η πορεία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει αποδείξει ότι η Τράπεζα έμπρακτα πια έχει στην πορεία της απορροφήσει σειρά τραπεζικών ιδρυμάτων ένα εκ των οποίων ήταν αυτό από το οποίο προέρχομαι εγώ και αυτό έγινε μ’ έναν τρόπο που είναι υποδειγματικός, χωρίς κλυδωνισμούς, χωρίς αγριότητες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι εργαζόμενοι.
Άρα χαίρομαι κ. Πρόεδρε του Συλλόγου που και το εργασιακό δυναμικό αυτής της Τράπεζας την οποία εμείς αγαπάμε και θα την αγκαλιάσουμε και την Τράπεζα και τα στελέχη της και τις πρωτοποριακές δομές και συστήματα που έχουν ήδη στηθεί εδώ και είναι σε φάση άμεσης απόδοσης και δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας φόβος.
Να πω και πάλι ότι απ’ ό,τι έχω δει στις συζητήσεις που γίνονται στα όργανα της μητρικής Τράπεζας δεν πρέπει να υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας.
 Όχι μόνο αυτό, ήδη υπάρχουν σ’ εξέλιξη διαδικασίες με κοινά μικτά όργανα, μάλιστα χθες με τον κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο και άλλα στελέχη από δω είχαμε μια συνεδρίαση, σε μια κοινή μικτή Επιτροπή η οποία θα διεξέλθει όλα τα θέματα και τα τεχνικά και τα θέματα προσωπικού και τα θέματα τα πελατειακά, για να γίνει μια βελούδινη μετάβαση στη νέα κατάσταση.
 Καταγράφουμε βεβαίως, να μην πω τις ανησυχίες, να πω τις θέσεις του Συλλόγου, απλώς να πω ότι αυτή η συνέλευση βεβαίως είναι μια ιστορική συνέλευση όπως είπε ο κ. Καραμούζης, είναι ίσως η τελευταία τακτική Γενική Συνέλευση, αλλά τα θέματα της συγχώνευσης θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξανασυζητήσουμε στην ειδική Γενική Συνέλευση που θα κάνει η Γενική Τράπεζα για να εγκρίνει τη συγχώνευση με τους όρους, τις σχέσεις ανταλλαγής που θα προκύψουν από μια διαδικασία που είναι ακόμα σ’ εξέλιξη».

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα