Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ» «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» & «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ»


ΤΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΟΦΕΙΛΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΜΕΧΡΙ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Δ.Σ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. 


Γράφετε στην επιστολή σας ότι εμείς λειτουργούμε υπέρ της εργοδοσίας προσπαθώντας να καταργηθεί η εργοδοτική εισφορά του 5% προτρέποντας τους συναδέλφους να διαγραφούν από το ταμείο διακηρύσσοντας ότι το ταμείο δεν έχει ζωή. Τέρμα οι συκοφαντίες, τέρμα οι λασπολογίες. Όλα έχουν ένα όριο. Λίγη ντροπή δεν περισσεύει; Εμείς αναφέρουμε με στοιχεία ότι πράγματι δεν έχει ζωή το Ταμείο, γιατί αυτό επιτάσσει το καθήκον μας απέναντι στους εν ενεργεία συναδέλφους και δεν είπαμε σε κανέναν να διαγραφεί. Και να το αποδείξετε. Ειδάλλως μας συκοφαντείτε, μας προσβάλλετε και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος. Επισημαίνουμε ακόμα μια φορά ότι πολλές φορές η στάμνα πάει στη βρύση αλλά μια φορά θα σπάσει. Ο νοών νοείτω. Περιμένουμε να μας απαντήσετε. Εδώ και τώρα να το αποδείξετε, ειδάλλως μας συκοφαντείτε, μας προσβάλλετε και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος.
Ρωτάμε, δεν σας αρέσει η αλήθεια; Και απευθυνόμαστε ειδικά στις τότε παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ νυν ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και στην ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, όλα αυτά τα χρόνια, όταν εμείς ευθέως είχαμε πει ότι δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές του Ταμείου γιατί δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους εργαζόμενους, τότε εσείς μας καταγγέλλατε και μας κατηγορούσατε για τη στάση μας γιατί με τις ανακοινώσεις σας δίνατε το στίγμα ότι υπάρχει ζωή στο Ταμείο. Μήπως πρέπει να σας θυμίσουμε τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ όπου έγινε ανάλυση της αναλογιστικής μελέτης με στοιχεία 31.12.2011 και όταν τέθηκαν από τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Δ. Καλόγηρο τρία βασικά ερωτήματα, για πόσο καιρό έχει ζωή το Ταμείο, απάντησε για 2-3 χρόνια –  ερώτημα το οποίο είχαν θέσει και άλλοι συνάδελφοι. Ποια ήταν η αντίδρασή σας τότε; Όταν ρωτήθηκε αν έχει υπολογίσει αντικειμενική ή εμπορική αξία των ακινήτων ο αναλογιστής απάντησε ότι υπολόγισε την αντικειμενική, όπως του είχε πει το τότε Δ.Σ. του Ταμείου. Η εκτίμηση είχε ζητηθεί να γίνει από τον τότε Πρόεδρο Δ. Καλόγηρο το 2007. Επίσης ρωτήθηκε αν είχε συμπεριλάβει πιθανή εθελουσία 150 ατόμων και είπε ότι δεν του είχαν δώσει τέτοιο στοιχείο. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις συμφώνησαν στην πρώτη τροποποίηση του καταστατικού να υπάρξει μείωση του εφάπαξ κατά 18% και στη δεύτερη τροποποίηση του καταστατικού να υπάρξει μείωση  52%. Πότε είναι το σωστό; Το 18% ή το 52%. Και όχι μόνο αυτό. Το άφησαν αόριστο χωρίς να επεξηγούν. Έστω και τώρα ζητάμε να απαντήσετε. Αν βάλουμε ένα μέσο όρο 50.000 εφάπαξ αφαιρουμένου του 52% που προτείνατε είναι 24.000. Οι τόκοι και οι προκαταβολές που πήραν δεν θα αφαιρούνταν, που θα είναι τουλάχιστον 20.000 ευρώ; Άρα τι θα έμενε; 3.000-4.000 ευρώ! Μπράβο σας.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Βεβαίως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν και δεν υιοθέτησαν τις προτάσεις σας. Αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.
Όταν αναλάβατε εσείς «Ενωμένοι Εργαζόμενοι» και «Ανανεωτική» τη διοίκηση του Ταμείου,  ποιες προτάσεις κάνατε για την τροποποίηση του καταστατικού;  Μπορείτε να μας πείτε αν τις κοινοποιήσατε ποτέ; Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε. Καμία πρόταση δεν κάνατε. 
Τώρα σας ρωτάμε, εφόσον έχει ζωή το Ταμείο, γιατί δεν κατεβήκατε στις εκλογές ή αν έχετε προτείνει τροποποιήσεις που να δίνουν λύσεις στο αδιέξοδο του Ταμείου; έχετε προτάσεις; Γιατί δεν προτείνατε θέσεις και προτάσεις για νέα τροποποίηση στο καταστατικό που να δίνει ελπίδα και λύση στα αδιέξοδα του Ταμείου; Έχετε λύσεις; Εδώ και τώρα να τις καταθέσετε στους εργαζόμενους. Και τις περιμένουμε εντός μια εβδομάδας.
Να διαβεβαιώσετε και να υποσχεθείτε ότι δεσμεύεστε στους συναδέλφους ότι θα πάρουν εφάπαξ και οι εν αναμονή και οι εν ενεργεία που δίνουν, δίνουν και δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα. Δεσμευτείτε. 
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό συνάδελφοι, ότι εμείς έχουμε μια άλλη γραμμή πλεύσης.  Την γραμμή πλεύσης της αλήθειας, της υπευθυνότητας όπου ακολουθούσαμε πάντοτε και αυτήν ακολουθούμε και τώρα.
Συνάδελφοι, εσείς είστε αυτοί που θα κρίνετε, θα συγκρίνετε και θα αποφασίσετε. Η τακτική των παρατάξεων που καταγγέλλουν για να καταγγέλλουν χωρίς να προτείνουν καμία εναλλακτική πρόταση, έχει άλλες σκοπιμότητες και δεν οδηγεί πουθενά. Θέλουμε απαντήσεις και λύσεις. Η εποχή των καταγγελιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Αναμένουμε τις προτάσεις των παρατάξεων για το Ταμείο.
Και κάτι ακόμη για να μην ξεχνιόμαστε,
συνάδελφε Γεωργούλη της Αναγέννησης
Όταν πρωτοδιορίστηκες στην Τράπεζα, είχες εγγραφεί στο Ταμείο. Μετά από πόσο χρονικό διάστημα διαγράφηκες; Μήπως μετά από 2 χρόνια; Και γιατί δεν συνέχισες;  Να δώσεις πειστικές εξηγήσεις γιατί θα ζητήσεις ψήφο από τους εν ενεργεία. Τι σε οδήγησε στην διαγραφή από το Ταμείο; Είδες κάτι; Τι; Αληθεύει ότι έχεις κάνει αίτηση για να επανεγγραφείς στο Ταμείο τώρα ; Και αν έκανες, για ποιο λόγο την έκανες; Ψήφισες στις τελευταίες εκλογές; Σου είχαν παρακρατηθεί οι εισφορές για το Ταμείο; Εμείς θα το εξετάσουμε, διότι αν δεν παρακρατήθηκαν και αν ψήφισες, τότε είναι παράτυπο και παράνομο 100% και έχει ευθύνη η Εφορευτική Επιτροπή. Τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής σου εγγράφηκαν; Και αν όχι γιατί;
Απευθυνόμαστε και στο Δ.Σ. του Ταμείου γιατί δεν στέλνατε μαζί όλοι επιστολή να εγγραφούν όλοι αυτοί οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι, εξηγώντας τους ότι έχει ζωή το Ταμείο; Εμπρός τολμήστε το.
Και καλούμε τις τρεις παρατάξεις μαζί να βγάλουν μια ανακοίνωση που να απευθύνονται σε αυτούς που δεν είναι γραμμένοι ή που ξεγράφτηκαν εξηγώντας ότι έχει ζωή το Ταμείο, ότι θα πάρουν και αυτοί έστω και το ελάχιστο. Εμπρός λοιπόν.
Και σας κάνουμε μια τελευταία επισήμανση. Κριτική μπορείτε να ασκείτε και σκληρή κριτική, με επιχειρήματα.  Για εμάς θα είναι καλοδεχούμενη. Αλλά δεν θα ανεχθούμε ανυπόστατες συκοφαντίες και προσβολή της τιμής και της υπόληψής μας. Αν οποιαδήποτε άλλη φορά  γράψετε και μας συκοφαντείτε θα επιφυλαχθούμε παντός νομίμου δικαιώματός μας.
Και μην μας προκαλείτε, γιατί κάποιος από τους υπογράφοντες συκοφάντησε τον κ. Καλόγηρο, ακολούθησε αγωγή του κ. Καλόγηρου και προτού εκδικαστεί εγγράφως το συγκεκριμένο πρόσωπο, είπε ότι δεν είχε σκοπό να τον θίξει. Και μην μας προκαλεί. Οι επαναστατικές γυμναστικές τελείωσαν και το συγκεκριμένο έγγραφο σύντομα θα το κοινοποιήσουμε και γνωστοποιηθεί ποιος είναι. 
 

      Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

 Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος
 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα