Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ

Παρατηρήσαμε δύο πράγματα στην τελευταία σου ανακοίνωση ως παράταξη. Ότι σταμάτησες την αρχαϊζουσα γλώσσα που την είχαμε συνηθίσει και χρησιμοποιείς την καθ’ ομιλουμένη. Μας στενοχώρησες λίγο γι’ αυτό αλλά δικαίωμά σου είναι.
Τα δε γραφόμενά σου δεν διαφέρουν από τις ανακοινώσεις της παράταξης της Ανανεωτικής. Γράψε και κάτι διαφορετικό! Εκτός αν έχετε συμφωνήσει ότι στις επικείμενες εκλογές θα είστε σε μια ενιαία παράταξη.

Αναφέρεις ότι η λήξη της Επιχειρησιακής Σύμβασης είναι 13 Αυγούστου.  Ή δεν γνωρίζεις ή έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου. Σου παραθέτουμε το κείμενο όπου γράφει πότε λήγει. Επιχειρησιακή Σύμβαση 2012-2014 Παρ. 11 «Η ισχύς της παρούσας Επιχειρησιακής Σύμβασης αρχίζει από της δημοσιεύσεώς της, πλην των επιμέρους διατάξεων για τις οποίες ορίζεται διαφορετική ημερομηνία έναρξης και λύεται την 31-8-2014».

Καλό θα είναι να διαβάζεις λίγο. Αυτό κατ’ εμάς θεωρείται παραπλανητικό και όχι στα πλαίσια της σωστής συνδικαλιστικής δεοντολογίας.
Το προεδρείο με υπευθυνότητα χειρίζεται και το συγκεκριμένο θέμα. Και όποιες ενέργειες γίνονται και γίνουν θα έχουν αποτέλεσμα.

Ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι στο νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο ότι δεν νομιμοποιούμαστε να διαπραγματευόμαστε; Τι είμαστε παράνομοι; Και γιατί δεν νομιμοποιούμαστε; Επειδή έτσι θέλεις εσύ; Και αυτό κάτι μας θυμίζει. Τσίπρα και Σύριζα που λέει για την Κυβέρνηση ότι δεν νομιμοποιείται  να κάνει διαπραγματεύσεις!
Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οποιαδήποτε Επιχειρησιακή Σύμβαση υπογράφηκε τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε έγκριση μετά από απόφαση συνεδρίασης του Δ.Σ του Συλλόγου – αν δεν το γνωρίζεις μάθε το τώρα. Κάποιοι που συνυπογράφεις την ανοιχτή επιστολή δεν είχαν έρθει ποτέ σε Δ.Σ. για έγκριση Επιχειρησιακής Σύμβασης. Σε προκαλούμε να το καταγγείλεις. 
Καταρχάς ψεύδεσαι ότι το έχουμε αποσύρει από τον ιστότοπο. Η Ανανεωτική παλιότερα μας κατηγορούσε γιατί δεν το ανεβάσαμε. Τώρα εσύ μας λες ότι το αποσύραμε. Τι κάναμε τελικά; Συνεννοηθείτε  καλύτερα μεταξύ σας.

Όταν μας γράφεις περί μειώσεων, όλοι οι σύλλογοι έχουν υπογράψει μειώσεις, ακόμα και η ΟΤΟΕ. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ αιθεροβάμονες γιατί με τη στάση μας, όταν τόνοι καταγγελιών κατά την υπογραφή της Επιχειρησιακής του 2012 έλεγαν ότι δεν διασφαλίσαμε τους συναδέλφους, τους απαντάμε τώρα όπως και τότε, ότι όχι μόνο δεν υπήρξε καμία απόλυση αλλά μονιμοποιήθηκαν αρκετοί συνάδελφοι.
Για την Επιχειρησιακή Σύμβαση προτείνεις να γίνει δημοψήφισμα. Που έχει γίνει αυτό; Σε ποιο Σύλλογο; Σε ποια Τράπεζα;  Και εδώ μας θυμίζεις λίγο Τσίπρα και Σύριζα, όπου λέει να γίνουν για όλα δημοψηφίσματα. Δηλαδή οι εκλογές, τα εκλεγμένα συμβούλια και η αρχή της πλειοψηφίας για ποιο λόγο να υπάρχουν;  Δεν χρειάζονται κατά τη δικιά σου φιλοσοφία και θεωρία. Ξεχνάς ότι στη Δημοκρατία υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας; Η αρχή της πλειοψηφίας διοικεί και η αρχή της μειοψηφίας ελέγχει και κρίνει. Και στο τέλος της θητείας ψηφίζουν οι εργαζόμενοι. Αυτοί είναι οι κανόνες. Εκτός και αν δεν σου αρέσουν.  Μήπως έχεις να μας προτείνεις κάποιο άλλο θέμα να κάνουμε δημοψήφισμα;  Από την άλλη μας λες να πάμε για εκλογές. Μα ήδη είναι αποτυπωμένο το αποτέλεσμα μέχρι και τη λήξη της θητείας. Από τη μια λέτε ότι έχουμε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και από την άλλη προτείνετε να πάμε σε εκλογές όταν για να διεξαχθούν χρειάζονται σαράντα και πενήντα μέρες; να μείνει δηλαδή χωρίς προεδρείο ο Σύλλογος; Συμβιβάζονται αυτά τα δύο ; Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή εμείς να ασχολούμαστε με τις εκλογές και να αλωνίζει η εργοδοσία; Για ακόμα μια φορά το επαναλαμβάνουμε, μας λέτε να αφήσουμε το γάμο και να πάμε για πουρνάρια. Μπράβο σας!

Εάν νομίζεις κ. Γεωργούλη ότι κακώς κάναμε που προτείναμε και πήραμε απόφαση να δώσουμε τα 60 ευρώ στους συναδέλφους των Σπάτων, μέσα στα πλαίσια των εισφορών που δίνουν και της ανταποδοτικότητας, τότε γιατί τα ψήφισες; Έπρεπε να προβάλεις δικιά σου άποψη. Δικιά σου θέση. Από τη μια μεριά δηλαδή δεν μας αρέσει και από την άλλη τα ψηφίζουμε; Θα πρέπει να διαλέξεις. Ή με το χωροφύλακα ή με τον αστυφύλακα.
Συνεχίζετε να ομιλείτε περί ανικανότητας. Καλό θα είναι να προσέχετε το λεξιλόγιο σας. Και όπως έχουμε αναφέρει πάλι, σκληρή κριτική μπορείτε να κάνετε. Συκοφαντίες όμως από εδώ και πέρα δεν θα ανεχθούμε.

Συνάδελφε Γεωργούλη, δεν λες κάτι για τα ενοίκια και τα οδοιπορικά που καταβλήθηκαν στους συναδέλφους με δική μας πρόταση προς τη Διοίκηση. Αυτή είναι η δημοκρατία σου; Και αναφέρεσαι για την περικοπή των 120 ευρώ. Σε προτρέπουμε να διαβάσεις καλά την επιχειρησιακή σύμβαση. Ποιος το κατήργησε; Ήταν εφάπαξ παροχή, όπου αυτό σημαίνει ότι όταν λήγει η σύμβαση λήγει και αυτή η παροχή. Μάθε καλά το συνδικαλισμό.

Περί στεγάστρων το προσπερνάμε γιατί ξέρουν οι εργαζόμενοι τι αγώνα κάναμε όταν ο Δήμαρχος ήταν αντίθετος και ήταν στη δικαιοδοσία του.. Εσύ τι έκανες εκείνη την εποχή κ. Γεωργούλη; Σε ρωτάμε, γιατί δεν έκανες κατάληψη του Δημαρχείου; 

Αναφέρεις περί τήρησης ωραρίου. Εμείς για το ωράριο έχουμε δώσει αγώνα. Έχουμε στείλει επόπτη εργασίας, έχουμε πάει στην τριμερή και έχει πληρώσει αρκετά πρόστιμα η Τράπεζα. Και όταν έγινε το πρόγραμμα «Θησέας – profits» που έπρεπε να μας ενημερώσει κάποιο μέλος του Δ.Σ. που εργαζόταν σε κατάστημα, γιατί δεν μας ενημέρωσε; Μήπως άλλο άτομο που εργαζόταν στην κεντρική ομάδα στη Διοίκηση και είχε υποχρέωση να μας ενημερώσει, γιατί δεν το έπραξε; Και αλήθεια είχε καμία σχέση με έτερο μέλος του Δ.Σ.; Και μην μας προκαλούν γιατί θα ανακοινώσουμε τα ονόματα αυτών. Εμείς παρόλα αυτά, ενεργήσαμε μόνοι μας και  πήγαμε στον επόπτη εργασίας αναγκάζοντας την Τράπεζα να υπογράψει σύμβαση μαζί μας για να πληρωθούν με ένα ποσό και να δοθεί μια μέρα ρεπό. 
Αλήθεια, εκείνες τις μέρες, όταν γινόταν το πρόγραμμα «Θησέας» που ήταν και Σαββατοκύριακα, συνάδελφε Γεωργούλη, σε ρωτάμε ευθέως, έκανες υπερωρίες; Πληρώθηκες γι’ αυτές; Να το πεις στους εργαζόμενους. Και αν δεν πληρώθηκες, γιατί δεν το κατήγγειλες τότε στο Σύλλογο; Και αναφερόμαστε ειδικά σε εσένα. 

Σε προκαλούμε και σε προσκαλούμε. Αν έχεις στοιχεία όπου γίνονται παραβιάσεις του ωραρίου και δεν πληρώνονται,  να μας το αναφέρεις εσύ προσωπικά και να το καταγγείλεις. Και αν δεν επέμβουμε τότε έχεις όλο το δικαίωμα να μας καταγγείλεις. Και το έχουμε αναφέρει και σε Δ.Σ.  Να  βγεις και να τα πεις ανοιχτά. Τι φοβάσαι; Μέλος του Δ.Σ. είσαι.

Συνάδελφε Γεωργούλη, οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση, συγκρίνουν και αποφασίζουν.
Και κάτι τελευταίο. Ξέρεις τι λέει μια παροιμία; «Σιμά κοντά τα Γιάννενα».  Θα έρθει και η ώρα των εκλογών.

      Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

 Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος
 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα