Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

 

 

 

 

Συνάδελφοι,
Εμείς ουδέποτε αναφέραμε ποσοστά εκπροσώπησης των εργαζομένων. Εσείς, θέλετε να μας πείτε, ότι ενδιαφέρεστε μόνο για το 48% των εργαζομένων που σας ψήφισε;;;

Δηλαδή εμείς που εκπροσωπούμε το 52%  θα ενδιαφερθούμε μόνο για τους συγκεκριμένους συναδέλφους;  Το 48 και το 52 λήγει όταν τελειώνουν οι εκλογές. Από εκεί και πέρα εμείς αγωνιζόμαστε για το 100% των συναδέλφων. Αυτό επιτάσσει και το καθήκον μας. Και δεν τους χωρίζουμε σε Ενετούς και πράσινους. Γιατί το ψωμί δεν έχει χρώμα.

 Κάποτε όλοι θα πρέπει να πούμε τις αλήθειες. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις, διά των εκπροσώπων τους,  όταν μας εξαγόρασε ο Όμιλος Πειραιώς, αναφέρονταν σε ανακοινώσεις τους αλλά και σε συνεδριάσεις Δ.Σ., ότι θα έχουμε απολύσεις, διαχέοντας με αυτόν τον τρόπο άγχος και αβεβαιότητα στους συναδέλφους. Μήπως ξεχνούν, όταν υπογράψαμε το 2012 την Επιχειρησιακή Σύμβαση που έλεγαν ότι θα απολυθεί κόσμος; Τους ρωτάμε έγινε κάτι; Απολύθηκε κανείς; Εξάλλου η θέση η δική μας ήταν ότι δεν θα δημιουργήσουμε θύματα για να έχουμε λόγο ύπαρξης. Ούτε θα δημιουργήσουμε καταστάσεις χαλυβουργίας. Μήπως είναι ασθενής η μνήμη τους;

Όπως διαπιστώσατε τα τελευταία δύο χρόνια, με την πολιτική και στρατηγική του προεδρείου, με σύνεση και με αποτελεσματικές ενέργειες, δεν απολύθηκε κανείς. Αντιθέτως μονιμοποιήθηκαν υπάλληλοικαι αρκετοί συνάδελφοι επέστρεψαν στον τόπο τους. Τα μέλη του προεδρείου επιλήφθηκαν αρκετά προβλήματα για τα οποία σύντομα θα σας ενημερώσουμε.

Αλλά μήπως κάποιοι, όταν επιλύονται προβλήματα, στενοχωριούνται;
Και ας σταματήσουν  ορισμένοι να διαδίδουν ότι θα αλλάξουν οι συμβάσεις. Κινδυνολογία τέλος.

Θα επαναλάβουμε ακόμα μια φορά ότι οι ομιλίες του Αντιπροέδρου της Γ.Σ. των Μετόχων της Τράπεζας κ. Κ. Λιακόπουλου, του Δ/ντος Συμβούλου κ. Ν. Καραμούζη και του Γεν. Δ/ντή Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Πειραιώς κ. Κ. Γεωργίου, στη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΤΟΕ,  καθιστούν σαφές ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος απόλυσης. Αντιθέτως διαβεβαίωσαν ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι υπάλληλοι. 

Να είστε σίγουροι ότι ο στόχος ο δικός μας ήταν, είναι και παραμένει, η απορρόφηση από τον Όμιλο να γίνει χωρίς κραδασμούς και να υπάρξει αντικειμενική αντιμετώπιση για όλους τους συναδέλφους. Εμείς πιστεύουμε ότι από τα καταστήματα θα παραμείνει ένας μεγάλος αριθμός θα είναι το 50% και κάτι παραπάνω των σημερινών καταστημάτων.
Θεωρούμε ότι ο Όμιλος, σε όλες τις περιπτώσεις, θα λάβει υπόψη τις παραμέτρους (θέση, πόλη, αν πρόκειται περί ιδιόκτητου κτιρίου, οικονομικά κριτήρια κλπ) και θα τοποθετήσει άτομα από τον Όμιλο Πειραιώς ή και το αντίστοιχό για καταστήματα της Γενικής που θα κλείσουν, οι υπάλληλοι, κατόπιν αξιολόγησής τους, θα αξιοποιηθούν ανάλογα σε καταστήματα του Ομίλου. Ειδικότερα για την επαρχία, θα τοποθετηθούν υπάλληλοι, σε ανάλογες θέσεις, στον τόπο διαμονής τους και δεν θα  υποβαθμιστούν. Θα πάρουν αντίστοιχες και ανάλογες θέσεις.
Και πάνω από όλα όπως το είχαμε θέσει, δεν θα φύγουν από τον τόπο τους και τα περίχωρα. Αν κάποιος μεταφερθεί στην περιφέρεια  θα ζητήσουμε να εφαρμοστούν τα ισχύοντα στην Πειραιώς, ως προς τα οδοιπορικά.
Όταν θα απορροφηθούμε από τον Όμιλο, τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε όλα τα ευεργετήματα που έχουν και οι υπάλληλοι της Πειραιώς. 

Θέλουμε να αναφέρουμε και κάτι άλλο : Όταν κάποιοι είχαν το προεδρείο (Τυχάλας και τότε ΠΑΣΚΕ) κατηγορούσαν – και υπάρχουν καταγεγραμμένα στα πρακτικά – την Ανανεωτική που ζητούσε ραντεβού από τον τότε Πρόεδρο της Τράπεζας,  ότι με τον τρόπο αυτό κάνουν διασπαστικές κινήσεις. Τώρα άλλαξε κάτι; 

Εμείς τότε, ως αντιπολίτευση,  δεν ζητήσαμε κανένα ραντεβού από κανέναν Πρόεδρο, σεβόμασταν και σεβόμαστε τους θεσμούς του προεδρείου. Διότι αυτό είχε την εκτελεστική εξουσία και διοικούσε και εμείς θα κρίναμε τις ενέργειές του. Πότε, το τότε προεδρείο, μας είχε πάρει μαζί σε κάποια συνάντηση;
Ακόμα όταν γινόταν η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας  και το Ταμείο ήταν δεύτερος μέτοχος, πήγατε στον τότε Πρόεδρο της Τράπεζας χωρίς καν να μας πάρετε μαζί. Αλλά εμείς  έχουμε μάθει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Και όχι να πράττουμε ανάλογα με το τι μας συμφέρει .
Ποιες ήταν οι προτάσεις σας όλο αυτό το χρονικό διάστημα;  Καμία πρόταση. Ή έστω και τυπικά να είχατε ζητήσει κάποιο πρόβλημα να επιλυθεί. Μήπως η επιστολή σας στον κ. Καραμούζη είναι λόγος ύπαρξης;

Συνάδελφοι, για μας δεν υπάρχουν ποσοστά. Υπάρχει ο Σύλλογος που εκπροσωπεί όλους. Αυτή είναι η διαφορά μας.


Το προεδρείο είναι εδώ. Ενεργεί προς πάσα κατεύθυνση. Να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα είναι υπέρ των εργαζομένων της Γενικής. Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος μας. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να πυροβολούμε το στόχο και όχι όπως κάποιοι άλλοι, έχουν μάθει να πυροβολούν πριν βάλουν το στόχο.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Χ. Καραηλίδης, Χ. Ανδρακάκου

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα