Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

 

 

Συνάδελφοι,


Εκτός των άλλων, μια από τις παρεμβάσεις της ΟΤΟΕ προς τις διοικήσεις, ήταν και η εφαρμογή των βαρδιών σε συγκεκριμένα τμήματα της Διοίκησης. Εμείς παρακολουθήσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα την σωστή εφαρμογή των βαρδιών, όπως και εφαρμόζονται στο σύνολο των Δ/νσεων, εκτός από τον Τομέα της Πληροφορικής.


Για το λόγο αυτό αποστείλαμε συγκεκριμένη επιστολή στον κ. Παρθενιάδη, ως επικεφαλής της εν λόγω Δ/νσης, την οποία και σας παραθέτουμε.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος


 

 

 

Προς
τον Επικεφαλής της Δ/νσης Πληροφορικής
κ.  E. Παρθενιάδη

Αθήνα,  23 Ιουλίου 2014
Α.Π. 231


κύριε Διευθυντά,  
Απευθυνόμαστε σε εσάς ως επικεφαλής της Δ/νσης Πληροφορικής, ζητώντας να έχουμε άμεση ενημέρωση για το αν υπάρχει συμμόρφωση των σχετικών βαρδιών, σύμφωνα με την Κλαδική Σύμβαση και αν έχει ενημερωθεί η Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού.
Σε περίπτωση που έχει δοθεί κάποια εντολή από μέρους σας προφορικά στους υπαλλήλους του Τμήματός σας ως προς τις βάρδιες, δεν ισχύει σύμφωνα με τους όρους που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αν καταπατάται το ωράριο εργασίας ο Σύλλογος έχει καθήκον και υποχρέωση να διασφαλίσει τα δικαιωμάτων των εργαζομένων και να προσφύγει σε κάθε Νόμιμη Αρχή.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος

Είναι η μόνη Δ/νση όπου δεν έχει αποσταλεί συγκεκριμένη επιστολή στους υπαλλήλους, βάσει Συλλογικής Σύμβασης, για το θέμα των βαρδιών. Και ρωτάμε τον κ. Παρθενιάδη, ως επικεφαλής της συγκεκριμένης Δ/νσης, που οφείλεται αυτό; Γιατί δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία των βαρδιών; Είχατε δώσει εντολή σε προφορικό επίπεδο, το οποίο είναι παράτυπο.
Γιατί υπάρχει αυτή η ανοχή από πλευράς Διοίκησης;

συνάδελφε Γεωργούλη,
ποια είναι η θέση η δική σου για το συγκεκριμένο θέμα, όπου εργάζεσαι στον συγκεκριμένο τομέα και είσαι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου; Γιατί δεν το  κατήγγειλες στο Σύλλογο; Δεν είσαι υπέρ της εφαρμογής των νόμων και των Κλαδικών Συμβάσεων; Υπήρξαν υπερωρίες που δεν έχουν πληρωθεί, εφόσον δεν εφαρμόζονται οι βάρδιες; Γιατί δεν το κατήγγειλες; Και σε ρωτάμε ευθέως η όλη αυτή κατάσταση ακόμα μια φορά, ποιον εξυπηρετούσε; Δεν το είχες αντιληφθεί; Και μας κατηγορείς για το θέμα των υπερωριών; Εκτός αν με τη σιωπή σου θέλεις να ισχύσει άλλο καθεστώς στον Τομέα που εργάζεσαι.
Συνάδελφοι, αυτοί θα ζητήσουν την ψήφο σας. Μπορείτε να τους εμπιστευτείτε;

Συνάδελφοι,
Αποκαλύπτουμε όλα αυτά για να αποδειχθεί ποιος ενδιαφέρεται για όλους τους συναδέλφους σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Γιατί εμείς κ. Γεωργούλη δεν φοβόμαστε καμία Διοίκηση.

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι το προεδρείο δεν χαρίζει ούτε χαρίζεται σε κανέναν. Επισημαίνουμε και προειδοποιούμε ότι αν εντός μιας εβδομάδος δεν υπάρξει επιστολή για τις βάρδιες, όπως ορίζει ο Νόμος και οι Κλαδικές Συμβάσεις, στην εν λόγω Δ/νση, τότε για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα στείλουμε επόπτη εργασίας.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                    Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα