Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

 

 

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ E-MAIL ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ Geniki Intranet  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΣΕ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΣΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΥ.

ΤΟ 2013 Η Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ  ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ; ΟΛΙΓΩΡΗΣΑΝ; Ή ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ κ. Λ. ΛΑΧΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ                 Β. ΔΕΚΟΥΛΟΣ

Προς
την Δ/ντρια Άνθρ. Δυναμικού
κ. Λ. Λάχανου

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Α.Π. 273

Από ότι διαπιστώσαμε, στην κεντρική σελίδα της Geniki Intranet αναρτήθηκε  εγκύκλιος που αφορά την αλλαγή της διαδικασίας παρακράτησης των δόσεων για τα καταναλωτικά και τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί μέσω καταστημάτων, καθώς και τα στεγαστικά δάνεια ΣΣΕ.
Θέλουμε να πιστεύουμε, διότι μας δημιουργεί ερωτηματικά η συγκεκριμένη εγκύκλιος,  ότι δεν θα επαναλάβετε το ίδιο λάθος όπως πέρυσι τον Αύγουστο που προβήκατε μονομερώς και αυθαίρετα στην παρακράτηση δόσεων από την μισθοδοσία υπαλλήλων και διαφόρων ποσών που αντιστοιχούσαν σε υπόλοιπο δόσεων παρελθόντων ετών ή στις δύο τελευταίες χρήσεις.
Θα πρέπει να γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 982 παρ. 2 του ΚΟΛ και του άρθρου 664 ΚΑ, ότι ο μισθός είναι ακατάσχετος και ο εργοδότης δεν μπορεί να συμψηφίσει οφειλόμενο ποσό δόσεων δανείου με τυχόν απαίτησή του κατά του εργαζόμενου από το μισθό του καθώς αποτελεί το μέσον για την διαβίωση του μισθωτού και της οικογένειάς του.
Υπήρξε απάντησή σας στον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου ότι δεν θα συμβούν τέτοια φαινόμενα και ότι είχε δοθεί εντολή στην Δ/όση της Πληροφορικής να προχωρήσει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα όπου θα γίνεται η αυτόματη παρακράτηση της δόσης.
Αν η Διοίκηση δώσει εντολή για κάποια τέτοια ενέργεια, θα έχουν την ευθύνη αυτοί οι οποίοι κωλυσιέργησαν και δεν έφτιαξαν το πρόγραμμα και αυτοί που έπρεπε να παρακολουθήσουν αυτήν την διαδικασία. Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα αφήσουμε αυτό το θέμα έτσι. .
Αν παρακρατήσετε δόσεις οι οποίες δεν έχουν παρακρατηθεί χωρίς ευθύνη των υπαλλήλων και είναι πέραν της μίας δόσης, είναι κατάφορα παράνομη η συμπεριφορά σας.
Σας καλούμε όπως συμμορφωθείτε στο νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε πάσα νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας.

        Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                                Β. Δεκούλος

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα