Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

“ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΟ” ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ!

 

 

 

«Επιτεύχθηκε συνοικέσιο και έπεται γάμος της Αναγέννησης (Διονυσίου Γεωργούλη) και Συνδικαλιστικής Παρέμβασης (Μιχαήλ Μάρκου)!

Εις σάρκαν μίαν και εις παράταξην μίαν ! Ησαϊα χόρευε!

Σας ευχόμαστε να ζήσετε, να μακροημερεύσετε και καλούς διαδόχους!

 

Επίκειται και άλλο συνδικαλιστικό συνοικέσιο άμεσα;

Με πολύφερνη νύφη δεσποινίς ετών 50 όπου το όνομά της αρχίζει από Α;»

Αναφέρεστε και γράφετε γιατί πραγματοποιούμε την Γ.Σ. στο Αμφιθέατρο με χίλιες δύο αναιτιολόγητες θεωρίες. Όταν όμως έγινε η Συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και τώρα και πιο παλιά δεν σας είδαμε να αντιδράτε για το πώς θα έρθουν οι συνάδελφοι. Και ειδικά εσύ κ. Γεωργούλη δεν ήσουν και μέλος του Ταμείου τότε. Άρα… Αλλά το πρόβλημά σας ήταν είναι και παραμένει πώς να καταγγείλουμε το προεδρείο. Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν.

Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει πάντα η ακαδημαϊκή μία ώρα παράτασης της Γενικής Συνέλευσης.
Αναφέρετε ότι έπρεπε να είχαμε προχωρήσει πιο νωρίς σε εκλογές. Αφού το πιστεύετε αυτό, γιατί δεν συγκεντρώσατε υπογραφές για να προχωρήσουμε σε εκλογές; Δεν τολμήσατε!

Αυτά που γράφετε περί συκοφαντιών ότι θα έμενε ακέφαλο το σωματείο είναι λόγια δικά σας. Εμείς ρωτήσαμε ποιο είναι το σκεπτικό σας και ποιες οι προθέσεις σας;

Ρωτάμε ακόμα μια φορά, θα παραμείνετε στο Σύλλογο, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών ή θα το κάνετε «μπραφ» σε άλλο Σύλλογο και θα αφήσετε τους συναδέλφους στα κρύα του λουτρού; Μήπως στο Σύλλογο της πρώην Αγροτικής;

Τα δε αναφερόμενά σας περί εργοδοτικού σωματείου είναι μόνο για γέλια. Πάντως σωματείο κομματικό και αντιεξουσιαστικό δεν θα γίνουμε ποτέ!
Ούτε καν γνωρίζετε ότι σε καμία επιχειρησιακή δεν μπορεί να υπογραφεί ότι μετά την λήξη της άμεσα θα επιστρέψουν οι οποιεσδήποτε μειώσεις. Πουθενά δεν έχει γίνει. Αυτό σημαίνει ασχετοσύνη εις την νιοστή!


Εμείς θα βαδίσουμε αυτόνομα ως Σύλλογος για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα μέλη μας προ και μετά την αφομοίωση από τον Όμιλο Πειραιώς. και πάνω σε αυτό είναι η αγωνία μας και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε. Και αν και όποτε χρειαστεί προς όφελος των εργαζομένων θα έχουμε συνεργασία μόνο με τον αντιπροσωπευτικό του Ομίλου Πειραιώς. Εμείς με σωματεία που έχουν κομματικό χαρακτήρα και οι παρατάξεις τους ανήκουν στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργαστήκαμε ούτε θα συνεργαστούμε ποτέ.

Και επειδή αναφέρεσαι περί προσφυγής του Συλλόγου της Αγροτικής, σε ρωτάμε όταν προσέφυγε ο Σύλλογος της Αγροτικής τι έκανε; Και με τον νέο νόμο τον οποίο εμείς καταγγείλαμε και έτσι όπως έχει γίνει, είναι υπέρ της εργοδοσίας. Το ερώτημα είναι τι απόφαση θα βγάλει ο ΟΜΕΔ και για ποιο πράγμα; Γιατί εάν  βγάλει ο ΟΜΕΔ απόφαση -που είναι δύσκολο- άντε να βγάλει για ένα επίδομα. Όμως εδώ έρχεται η εργοδοσία και μπορεί να προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια και οπουδήποτε αλλού. Γι αυτό εμείς ακόμα μια φορά καταγγέλλουμε την σημερινή Κυβέρνηση για την τροπολογία που κατέθεσε εις βάρος της απόφασης του ΣΤΕ. Αλλά εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργείτε καταστάσεις ανεβαίνοντας στα κάγκελα, ανεξάρτητα από το τι θα πάθουν οι εργαζόμενοι, μόνο και μόνο για να έχετε λόγω ύπαρξης και να επιβιώνετε.
Εμείς είμαστε η μόνη φερέγγυα παράταξη όπου αποτελεί και το προεδρείο του Συλλόγου.

Και αφήστε τα περί διαβουλεύσεων και νόμων. μην νομίζετε ότι μπορείτε να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους. διότι οι συνάδελφοι σας γνωρίζουν και από την καλή και από την ανάποδη.

Να σταματήσετε να συκοφαντείτε γιατί αυτή τη φορά συγχωροχάρτι και άφεση αμαρτιών δεν θα δοθεί. Ο νοών νοείτω.

Ποια είναι τα σωματεία που έχουν κάνει διαπαραταξιακές επιτροπές;

Τα πρακτικά των τελευταίων δύο ετών τα έχεις πάρει κ. Γεωργούλη. Δημοσίευσέ τα εσύ. Τα πρακτικά του ΤΑΠΓΤΕ για τις παράτυπες ενέργειες των μελών του Δ.Σ. όμως δεν τα ζητάς.

Αλλά το πρόβλημά σας είναι το προεδρείο. Ό,τι και να κάνετε δεν μπορείτε να το διαβάλλετε.

Στο χωριό μας λένε “σιμά κοντά τα Γιάννενα”.

Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι άντε και καλό ταξίδι!

Και αλήθεια μπορείς να μας πεις κ. Γεωργούλη η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξήςσας το 2012 έχει καμία σχέση με τα γραφόμενα του κ. Μάρκου;
Γι αυτό να απολογηθείτε σε όλους τους συναδέλφους και ειδικά σε αυτούς που σας ψήφισαν.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                     Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα