Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ

 

 

 

  

Συνάδελφοι, προκειμένου για την πλήρη ενημέρωσή σας αναφορικά με συγκεκριμένα ζητήματα που σας αφορούν, σας αναφέρουμε ότι:

1) Ο Σύλλογος μας, μέσω του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, υπέβαλλε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου για τη διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και της ποινικής ευθύνης παντός υπαιτίου, όσον αφορά στις αποφάσεις και τις ενέργειες της Προσωρινής Διοίκησης του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΤΑΠΓΤΕ). Από την πλευρά μας θέσαμε υπόψη της Εισαγγελικής Αρχής κάθε στοιχείο που είχαμε στη διάθεσή μας και κατέτεινε στην παραβίαση της δικαστικής απόφασης διορισμού της Προσωρινής Διοίκησης και προσδιορισμού των περιοριστικών καθηκόντων της και πλέον αναμένουμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης για το ζήτημα αυτό.

2) Ο Σύλλογός μας απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση στο ανωτέρω Ταμείο, αναφορικά με το ζήτημα της καταβολής ποσών έναντι μεγαλύτερων χρηματικών αξιώσεων των μελών (συνταξιούχων και εν ενεργεία για εφάπαξ και βοηθήματα). Με το ανωτέρω έγγραφό μας ταχθήκαμε υπέρ της τήρησης διαφανών διαδικασιών και καλέσαμε τη Διοίκηση του Ταμείου να απέχει από ενέργειες που στερούνται νομικής βασιμότητας και προκαλούν ζημία στην περιουσία του Ταμείου.

Συνάδελφοι, θέλουμε για μία ακόμα φορά να τονίσουμε, ότι από την πλευρά μας τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντί σας για τα ανωτέρω ζητήματα, όπως άλλωστε πράττουμε για κάθε ζήτημα που ανακύπτει και αφορά στα συμφέροντά σας. Δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και να προβαίνουμε σε άμεση και έγκυρη ενημέρωσή σας για κάθε εξέλιξη επί των ζητημάτων που αφορούν όλους μας.

         O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

   Χ. Τασσόπουλος                         Β. Δεκούλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα