Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΟΕ

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ


Συνέχισαν με επιμονή να απαιτούν μειώσεις των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων και ανατροπές σε θεσμικά θέματα οι εκπρόσωποι των Τραπεζών στην τρίτη συνάντηση που έγινε σήμερα με την ΟΤΟΕ.

Παρά τις λεκτικές καλές προθέσεις και τη διάθεση που διατύπωσαν να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, η πρόοδος που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις ήταν πολύ μικρή δεδομένου, ότι, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά τους για το κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ, και αφορά στην προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Γίνεται φανερό ότι οι εκπρόσωποι των Τραπεζών με πρόσχημα την οικονομική συγκυρία των τελευταίων ημερών, σκληραίνουν τη στάση τους.

Η απάντηση της ΟΤΟΕ σε ότι αφορά στη στάση των τραπεζιτών ήταν ξεκάθαρη. 

Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων δεν πρόκειται να αποδεχθεί την περαιτέρω υποβάθμιση των αποδοχών, δεδομένου ότι, το εισόδημά τους έχει ήδη υποστεί μεγάλες μειώσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο από τις Τράπεζες.  Μειώσεις που σωρευτικά λόγω των επιχειρησιακών συμβάσεων θα αγγίξουν το 30% μέσα στο 2013.  Επίσης, η ΟΤΟΕ δήλωσε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη λεηλασία των θέσεων εργασίας, με την οποία οι Τράπεζες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Παρά τη δύσκολη προσέγγιση των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια με στόχο να αποτραπεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Η νέα συνάντηση ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ ορίστηκε για την Τρίτη 9/4/2013 .

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΤΟΕ προετοιμάζεται και θα αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις στις επιθέσεις που σχεδιάζονται από τις Τράπεζες, με στόχο την υπεράσπιση των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.

Για το σκοπό αυτό θα συγκληθεί την Τετάρτη 3/4 η Εκτελεστική Γραμματεία για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και να καθορίσει την προετοιμασία που απαιτείται σε αγωνιστικό επίπεδο.

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα