Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ

Συνάδελφοι,
Σας  παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΤΕ για το σοβαρό θέμα που προκύπτει στο Ταμείου Αλληλοβοηθείας μετά την ανακοίνωση για εθελούσια έξοδο , με κοινοποίηση στους Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου Πειραιώς κ. Κ. Γεωργίου και Ε. Κασελάκη.
Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να δουν το θέμα με σύνεση και υπευθυνότητα και όχι πρόσχαιρα γιατί αφορά το μέλλον σας.
Το Προεδρείο είναι στην διάθεσή σας για ενημέρωση , διευκρίνιση , να εκφράσει την άποψή του αλλά την τελική απόφαση θα την λάβετε εσείς.

Αθήνα, 22/7/2013
Α.Π. 36

Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΤΕ
κ. Α. Μάνο

κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

στις 19/7/2013 ανακοινώθηκε μέσω διαδικτύου ανακοίνωση για πρόγραμμα αποχώρησης όλων των υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούν σε διάφορες Τράπεζες οι οποίες ανήκουν στον Όμιλο Πειραιώς.
Δεν γνωρίζουμε τα ασφαλιστικά ταμεία των Τραπεζών αλλά αυτό που γνωρίζουμε απόλυτα είναι ότι το δικό μας ασφαλιστικό ταμείο – κλάδο εφάπαξ,  ζημιώνεται κατάφορα και εν όψει όλης της δύσκολης σημερινής κατάστασης , μπαίνει ταφόπλακα και γράφεται ο επίλογος (οικονομικός θάνατος) για αυτό με ληξιαρχική πράξη.
Δεν θα μπούμε στην ουσία του θέματος εθελουσίας ούτε θα κρίνουμε αν είναι σωστό ή λάθος , θα κριθεί από τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά. Ζητούμε όμως να ενημερωθεί η Διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς για το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα ώστε να βρεθεί άμεση λύση για κάλυψη εισφορών εργοδότη – εργαζομένου για όσους αποχωρήσουν με εθελουσία.
Πρέπει και επιβάλλεται για ένα τόσο σπουδαίο και μείζον θέμα το οποίο προκύπτει για το ταμείο μετά την απόφαση αυτή για εθελουσία να υπάρξει λύση.
Ως Προεδρείο ασκώντας την  εκτελεστική εξουσία του Συλλόγου  και εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής διοίκηση στο Ταμείο λόγω αναμονής δικαστικής απόφασης για προσωρινή διοίκησή του, έχοντας καθήκον και υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους σας θέτουμε το πρόβλημα με την παρούσα επιστολή, θεωρώντας δίκαιο  πέρα για πέρα το ως άνω αίτημά μας.
Ζητάμε δε από εσάς να μεταφέρετε το αίτημά μας στην Διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς ώστε και εκείνη με την σειρά της να προσπαθήσει για την λύση του θέματος που προέκυψε από την ανακοίνωση εθελουσίας εξόδου για το ταμείο μας.

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα