Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΣ ΟΤΟΕ

Συνάδελφοι,
Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στον Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα της ΟΤΟΕ για την δραματική μείωση εισφορών του Ταμείου Αλληλοβοηθείας ενόψει του προγράμματος εθελουσίας εξόδου , ζητώντας την παρέμβασή τους.

Αθήνα, 24/7/2013
Α.Π. 38

Προς τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΟΤΟΕ

κ. Σταύρο Κούκο , κ. Αχιλλέα Μυλωνόπουλο

συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε ο Όμιλος Πειραιώς δημοσίευσε πρόσφατα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προς το προσωπικό. Επειδή με την πρόταση αυτή της Τράπεζας και την επικείμενη πρόωρη αποχώρηση συναδέλφων δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται ακόμα και με την ίδια τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω της δραματικής μείωσης των εισροών από εισφορές, ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου η Τράπεζα να αναλάβει τη δέσμευση για καταβολή των αναλογουσών εισφορών. Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Μετά από επισήμανση του Υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση όπου άνοιξε «παράθυρο» για ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό χάρτη της χώρας μας, προειδοποιούμε και εφιστούμε την προσοχή όλων , όπως πράξαμε και παλαιότερα με ανακοινώσεις μας ως προς το παίξιμο των χρημάτων στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας και δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα το Ταμείο να βιώνει τραγικές καταστάσεις, να σκεφτεί το μέλλον του  και το μέλλον των παιδιών του μη λαμβάνοντα βεβιασμένες αποφάσεις. 
Σας παραθέτουμε αυτούσια την επισήμανση του Υπουργού Εργασίας.
–Με την επισήμανση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο με τη σημερινή του μορφή» ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης άνοιξε «παράθυρο» για  ριζικές αλλαγές στον ασφαλιστικό χάρτη της χώρας μας, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Τα νέα ασφαλιστικά τοπία είναι πιθανό να περιλαμβάνει ακόμα και την ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα ταμείο το φθινόπωρο, μοντέλο που εφαρμόστηκε στα ταμεία επικουρικών συντάξεων με την δημιουργία του     Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) . Κατά την χθεσινή ακρόαση του νέου διοικητή του ΕΤΕΑ Αναστάσιου Παπανικολάου στη Βουλή , ο κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε μάλιστα της διαδικασίας ενοποίησης των επικουρικών ταμείων, σημειώνοντας πως έτσι «σώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις»
Στην περίπτωση των ταμείων κύριας ασφάλισης , το μοντέλο της ενοποίησης θα επιφυλάσσει κεντρική θέση στο ΙΚΑ , ενώ εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, των συντάξεων μέχρι και το 50% του μέσου εισοδήματος που λάμβανε ο δικαιούχος στην διάρκεια του εργασιακού βίου του–

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα