Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στον κ. Α. Γκέγκιο και τον επικεφαλή διανομής & εξυπηρέτησης κ. Κ. Χριστοδούλου για το θέμα της ασφάλειας των συναδέλφων μας γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι πρώτιστο μέλημά μας.                                                                                                        

Αθήνα, 29/7/2013
Προς τον κ. Α. Γκέγκιο
Προς τον Επικεφαλή δικτύων διανομής& εξυπηρέτησης κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου
Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι το Προεδρείο πάνω από όλα βάζει την ανθρώπινη ζωή των συναδέλφων μας αλλά και την ασφάλειά του.
Επειδή κατά το παρελθόν έχουμε θρηνήσει θύματα στην Γενική Τράπεζα επιμένουμε ότι τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής είναι πρώτιστο μέλημά μας . Εξάλλου στο ζήτημα αυτό υπάρχουν θέσεις και προτάσεις από την ΟΤΟΕ αλλά και από εμάς τις οποίες και έχουμε αποστείλει.
Θέλουμε να σας επισημάνουμε για τις  άστοχες ενέργειες που έγιναν   μη γνωρίζοντας από ποιους,   όπως αυτές του καταστήματος Καλαμαριάς, και Αμαρουσίου Β, με αποτέλεσμα την  έκθεση σε σοβαρό κίνδυνο των Διευθυντριών  , από εδώ και στο εξής δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν. Διερωτώμεθα η εταιρεία security με την οποία είχε  συνάψει σύμβαση  η προηγούμενη Διοίκηση των Γάλλων δεν μπορούσε να πάει;    Γιατί; και εδώ ετεροβαρή σύμβαση.
Το Προεδρείο σε τέτοια θέματα ούτε ήταν αλλά ούτε και  είναι διατεθειμένο να παίξει η να ρισκάρει με την ζωή των συναδέλφων μας. Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε ότι όπως και παλαιότερα είχαμε αποστείλει επιστολές στην αρμόδια Διεύθυνση Δικτύου , οι οποίοι  ανταποκρίθηκαν άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος της ασφάλειας των υπαλλήλων, όπου εφήρμοσαν το κλείσιμο  των καταστημάτων σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων η συγκεντρώσεων που είναι στο πέρασμα αυτών. 
Δείχνοντας την απαραίτητη ευαισθησία από πλευρά σας  έτσι και τώρα έχουμε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση και ότι θα ακολουθηθεί ή ίδια τακτική.
Ως εκ τούτου ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε επικαιροποίηση των θεμάτων ασφαλείας των εργαζομένων, όσο και των πελατών μας, ώστε να αποφευχθούν τραγικές περιπτώσεις, όπως αυτή της  Marfin όπου χάθηκαν άδικα τόσες ζωές.  Ο καθένας αναλαμβάνει από εδώ και πέρα τις ευθύνες του.

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα