Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ

ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΜΑΛΙΑ», Αμαλίας 10 Σύνταγμα. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.

Συνάδελφοι,
Πραγματικά βρισκόμαστε σε μία πρωτοφανή και ανεξήγητη από την πλευρά του ταμείου «ενέργεια» που ακόμα και στο παρά πέντε δεν έχουν κυκλοφορήσει το προτεινόμενο σχέδιο  -όπως διατείνονταν- για την τροποποίηση του κλάδου εφάπαξ, αλλά και την αναλογιστική μελέτη, ώστε να μάθει ο ασφαλισμένος εργαζόμενος και να μπορέσει στη Γενική Συνέλευση να απευθύνει ερωτήματα και να ζητήσει διευκρινίσεις.
Ή μήπως αυτό είναι μέσα στο ευρύτερο σχέδιο του « ή παίρνουμε αυτό που θέλουμε ή φεύγουμε»;
Εσένα τον απλό υπάλληλο δεν σου κινεί την περιέργεια;
Γι’ αυτό κι εμείς απαντάμε πέραν όλων αυτών να είναι παρών ο αναλογιστής, αλλά και ο Νομικός Σύμβουλος.
Τώρα αποδεικνύεται ότι όλες οι διαδικασίες που γίνονταν για τροποποίηση του καταστατικού είχαν ένα στόχο. Όχι τη βιωσιμότητα του ταμείου, αλλά το πώς να χτυπήσουν το Προεδρείο.
Ακόμα επιμένετε για το δάνειο που θέλετε να συνάψετε με την Τράπεζα – αν το δώσει – υποθηκεύοντας τα πάντα και για ποιο σκοπό; Θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να τα δώσετε σε αυτούς που είναι στη σειρά;
Έχει λάβει υπόψη ο αναλογιστής ότι μπορεί να έχουμε και εθελούσιες εξόδους; Τι έχει λάβει υπόψη του ο αναλογιστής; Την αντικειμενική ή την εμπορική αξία των ακινήτων; Και αν ο αναλογιστής σας πει ότι έχει έξι μήνες, ένα χρόνο ή 2 χρόνια ζωή, τι θα κάνετε;
Να μας εξηγήσουν γιατί βγάζουν απόφαση λήψης μέτρων για τη βιωσιμότητα του ταμείου. Αν αποφασίσει η Γενική Συνέλευση ότι δεν υπάρχει βιωσιμότητα, τότε δεν θα προχωρήσουμε στην τροποποίηση του καταστατικού;
Τι γίνεται με τις αγωγές των συνταξιούχων; Σε κάποιες πηγαίνει ο Γεν. Γραμματέας και σε άλλες στέλνετε την υπάλληλο τη μηχανογράφο. Γιατί; Ποια είναι η απόφαση του Δ.Σ. σε αυτές τις περιπτώσεις; Πρέπει να τη μάθουν οι ασφαλισμένοι.
Συνάδελφοι, δεν σταματάνε να δίνουν εφάπαξ. Χρησιμοποιούν  τα δικά σας χρήματα και τα δίνουν στους συνταξιούχους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και να αφήσουν τις θεωρίες ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί σε νέες εκλογές. Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα.

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα