Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

 

 

 

ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ , ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΟΤΙ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση στα λεγόμενα της Ανανεωτικής στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε.
Αναφέρονται στο πάγωμα της ωρίμανσης στα κλιμάκια όταν είναι γνωστό ότι πρόκειται για την εφαρμογή του μνημονίου που ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση και επικυρώθηκε από τον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος είναι δυσβάστακτος για όλους τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ή δεν γνωρίζουν το θέμα ή ρωτάμε μήπως κρύβουν άλλες σκοπιμότητες;
Όμως ο παρανομαστής είναι ένας. Επικινδυνότητα.
Εμείς έχουμε καταδικάσει κατ’ επανάληψη και έχουμε καταγγείλει ως Προεδρείο την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. οι οποίοι συνυπέγραψαν το μνημόνιο στο οποίο ρητά αναφέρεται το πάγωμα των μειώσεων και σας παραθέτουμε αυτούσια τη διάταξη η οποία είναι απάντηση στα ψεύδη της Ανανεωτικής.

Άρθρο 4 της Π.Υ.Σ 6/2012 κατ’ εφαρμογή του ν. 4046/12
Από 14-2-2012 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%, αναστέλλεται η ισχύς διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, Συλλογικών Συμβάσεων ή Διαιτητικών Αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, περιλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως ενδεικτικά το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσο όρος του εθνικού ποσοστό ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Δηλαδή να απεργήσουμε για ένα νόμο που έχει ψηφιστεί και είναι σε ισχύ;
Αυτό είναι παράλογο και τρελό.
Το ίδιο συνέβη και σε όλες τις άλλες τράπεζες. Υπήρξε καμία αντίδραση για το θέμα αυτό από τους Συλλόγους των εργαζομένων;
Συνάδελφοι, Γιουρούκο και Αδαμόπουλε σας ρωτάμε, ο Σύλλογος μπορεί να αλλάξει το νόμο όσες απεργίες και αν γίνουν; Οι νόμοι αλλάζουν όταν αλλάζουν οι Κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν την βούληση να το κάνουν
Σας προκαλούμε να διαψεύσετε αν το πάγωμα της ωρίμανσης δεν εφαρμόστηκε και σε άλλες Τράπεζες, και να μας πείτε τι έκαναν οι άλλοι Σύλλογοι.

Τέτοιες πρακτικές και πολιτικές να ξέρετε, τις έχουν απορρίψει οι εργαζόμενοι της Γενικής.
Μας κατηγορούν ότι μείναμε άπραγοι και καλούν τον κόσμο για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό. Υπενθυμίζουμε ότι πρώτοι εμείς προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της συγκεκριμένης αντισυνταγματικής Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων απαράδεκτων προβλέψεων και η συγκεκριμένη. Και εσείς δεν τολμήσατε καν να ψηφίσετε την απόφασή του Δ.Σ για προσφυγή κατά της ΠΥΣ.
Επιτέλους συμμορφωθείτε εκπρόσωποι της Ανανεωτικής και ασκήστε πραγματική αντιπολίτευση, με κατάθεση προτάσεων καταγγέλλοντας την Διοίκηση όπως έχουμε πράξει εμείς. Δεν τολμάτε όμως.
Απευθυνόμαστε σε εσάς συνάδελφοι,
Ποιους θα εμπιστευθείτε για τη Διοίκηση του Συλλόγου;
Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας σε όλα τα μέτωπα για την διασφάλιση των συμφερόντων σας.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υπογραφή μιας ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Σύμβασης όπου θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων χωρίς βέβαια να αποκλείουμε οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων όταν κριθούν αναγκαίες και απαραίτητες.
Αυτή είναι η διαφορά μας. Ακολουθούμε τις γραμμές που μας δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, και όχι το κόμμα, γιατί εμείς εκπροσωπούμε τον αδέσμευτο ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο συνδικαλισμό.
Μας κινεί την περιέργεια η Ανανεωτική γιατί δεν καταγγέλλει τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν καταγγείλει την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους απαράδεκτους Υπουργούς Βενιζέλο , Κουτρουμάνη, και Λοβέρδο για τα μνημόνια, την αρπαγή των αποθεματικών μας από το Ταμείο Υγείας, μειώσεις μισθών και τα χαράτσια ;
Ρωτάμε τους εκπροσώπους της Ανανεωτικής ποια η πρότασή τους για την Επιχειρησιακή Σύμβαση, ζητάνε αύξηση; Επιτέλους να βγουν με καθαρή πρόταση και φωνή για το θέμα αυτό και όχι αοριστολογίες με την γραμμή του υπερκείμενου συνδικαλιστικού του φορέα το ΠΑΜΕ για συνεχείς απεργίες. Να βγουν να το πουν στους εργαζόμενους, να μας πουν τις απόψεις σας.

Αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατηγορούν τον Πρόεδρο και το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ;
Πολιτική σημαίνει να αντιπαραθέτεις τα επιχειρήματά σου. Δεν το κάνατε ποτέ όμως.
Αλλοίμονο εάν δεν επισημαίνουμε ενέργειες και πράξεις του παρελθόντος, ενέργειες που μας έβλαψαν σοβαρά, και συνδικαλιστικά αλλά και διαχειριστικά για το Ταμείο.
Αποτελεί πυξίδα για το πώς θα ενεργήσουμε. Αν ξεχάσουμε το παρελθόν μας δεν μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον.
Τελειώνοντας θέλουμε να αναφέρουμε κάτι για να γνωρίζουμε όλοι μας αυτό που έγραψε ο αείμνηστος καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος στα υστερόγραφα του από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, που εκδόθηκα μετά το θάνατό του «η πολιτική βλακεία δεν είναι πταίσμα είναι ατύχημα, αλλά η ανοχή της από τους πολίτες είναι κακούργημα »
Και σε ένα άλλο σημείο αναφέρει ο καθηγητής «η ποιότητα της ανθρώπινης σχέσης αναδεικνύεται όχι την ώρα της συμφωνίας, αλλά την ώρα της διαφωνίας»
Εκεί κρίνεται ο βαθμός του πολιτισμού.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ


.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα