Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για την ένταξη του κάδου υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ στο Ταμείο – τέρας που δημιούργησαν στα πρότυπα και τις δομές του προβληματικού ΙΚΑ τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας από 1/2/2012.

Στόχος τους είναι και τα εναπομείναντα 250 εκ ευρώ από τα 500 εκ ευρώ που υπήρχαν , (τα 250 έχουν χαθεί από τον αυθαίρετο τρόπο όπου τα αποθεματικά του Ταμείου τα έκαναν ομόλογα και με το κούρεμα αυτών κατά 50% έχουμε αυτό το αποτέλεσμα ), να καλύψουν την ζημιά της δικής τους κακοδιαχείρισης στα άλλα Ταμεία, με στόχο να ξεγελάσουν την Τρόικα, υποστηρίζοντας ότι μειώνουν τάχα τα ελλείμματα.

Έφθασαν δε σε σημείο , ενώ γνώριζαν ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΤΕΚΩ έληγε, να μην προχωρήσουν σε νέο διορισμό μελών Δ.Σ. προκειμένου να οδηγήσουν, το Ταμείο σε στάση πληρωμών αφού δεν υπάρχει νομιμοποίηση λογαριασμών και υπογραφών.

Συνάδελφοι,

Η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να προχωρήσει στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, εξαντλείται κάθε φορά (ενόψει της έλευσης των ελεγκτών της Τρόικας) στο γνωστό πλέον πλιάτσικο κάθε αποταμίευσης είτε των συνεπών πολιτών, είτε των υγειών ασφαλιστικών οργανισμών είτε των μη ελεγχόμενων από το κράτος σοβαρών επιχειρήσεων.

Σε αυτή την ισοπέδωση πρέπει και επιβάλλεται να αντιδράσουμε όλοι οι Τραπεζοϋπάλληλοι.

Είναι καθήκον και υποχρέωση των Συλλόγων που ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ αλλά και της ΟΤΟΕ, να αντισταθεί σε αυτές τις πολιτικές οι οποίες ισοπεδώνουν ακόμη και την προστασία της υγείας μας , για την οποία καταβάλλουμε τις εισφορές μας και παράλληλα να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και στα πολιτικά κόμματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα