Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

 

ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ , ΜΕΤΟΧΕΣ κλπ) 120.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνάδελφοι,

Θέλω να καταγγείλω για ακόμη μια φορά την πολιτική αυτών που διοικούν το Ταμείο και ειδικά των εν ενεργεία μελών Δ.Σ. , ως προς την αγωγή, που είχαν καταθέσει δέκα συνταξιούχοι και δικαιώθηκαν για το θέμα της σύνταξης, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Σύλλογος ώστε κατά την εκδίκαση αυτής της αγωγής να βοηθήσει και με μάρτυρα και με τον νομικό σύμβουλο του ΣΥΓΤΕ.

Αλήθεια ποιος ήταν ο μάρτυρας κατά την εκδίκαση από πλευράς Ταμείου; Τι κατέθεσε στην εν λόγω εκδίκαση; Θέλουμε να το γνωρίζουμε και εμείς και οι εν ενεργεία συνάδελφοι.

Είχα αναφέρει σε Γενική Συνέλευση να καταβάλλουμε ένα έναντι ποσό σε συναδέλφους που είχαν παραιτηθεί μετά την απόφαση του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ να μην τους χορηγεί εφάπαξ εφόσον δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί ώστε να μην έχουν την δυνατότητα προσφυγής στα Δικαστήρια, και αν υπήρχε προσφυγή από αυτούς είχαν ελάχιστες πιθανότητες να δικαιωθούν. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Είχα επισημάνει δε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία εξωδικαστική συμφωνία, στην οποία εσείς προχωρήσατε, με τον συγκεκριμένο συνάδελφο Γ.Δ. ο οποίος άσκησε αγωγή και την κέρδισε , αλλά να προσχωρήσουμε σε έφεση.

Και αλήθεια διερωτώμαι πως η συγκεκριμένη απόφαση βρέθηκε στα χέρια του δικηγόρου των δέκα συνταξιούχων η οποία χρησιμοποιήθηκε εις βάρος του Ταμείου; Παράλληλα, στην επιστολή που απέστειλα στον Γενικό Γραμματέα του ΤΑΠΓΤΕ συνδ. Γιουρούκο Δ. την 21.5.2012 αρ. πρωτ. 22 είχα προτείνει να στραφούμε κατά του συγκεκριμένου δικαστή (για κακοδικία) ως προς την απόφαση αυτή, πέραν των όποιων άλλων ενεργειών που θα πρέπει να κινήσουμε ως προς το θέμα αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί για το ποιες νομικές ενέργειες έχουν γίνει από πλευράς Ταμείου.

Σας δηλώνουμε ότι εμείς από την πλευρά μας παραμένουμε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε στις όποιες ενέργειες του Ταμείου και με μάρτυρα , και με τον νομικό σύμβουλο του ΣΥΓΤΕ. Όλα αυτά δημιουργούν ερωτήματα για το πώς λειτουργεί το Ταμείο σε πολλά ζητήματα. Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο. Δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα. Ρωτώ για ακόμη μια φορά ατλακόλ έχουν οι καρέκλες τους και δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από αυτές; Εγώ θα συνεχίσω μαζί με το Προεδρείο να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των εν ενεργεία συναδέλφων πράττοντάς το με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Αυτή την πολιτική πληρώνουμε όλο αυτό το διάστημα. Οι χειρισμοί σας σε ουσιαστικά θέματα μας οδήγησαν και μας οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ


.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα