Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Επίσκεψη του Προεδρείου της ΟΤΟΕ στην Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ για το ζήτημα των απολυμένων σε συνεταιριστικές τράπεζες

Επίσκεψη του Προεδρείου της ΟΤΟΕ στην Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ για το ζήτημα των απολυμένων σε συνεταιριστικές τράπεζες, όπου παρέστη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Αν. Ταμίας του Προεδρείου της ΟΤΟΕ , Δημήτρης Καλόγηρος, στηρίζοντας την απόφαση της ΟΤΟΕ για την απορρόφηση των απολυμένων από άλλες Τράπεζες.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Να απορροφηθούν από τις άλλες τράπεζες

Για το ζήτημα των τριών συνεταιριστικών τραπεζών Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου και Αχαϊκής έγινε η συνάντηση χτες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το προεδρείο της ΟΤΟΕ και εκπροσώπους εργαζομένων στις συνεταιριστικές τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας αυτών των συνεταιριστικών τραπεζών, με το αιτιολογικό ότι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στους όρους κεφαλαιακής επάρκειας. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τράπεζες πέρασαν σε καθεστώς εκκαθάρισης και οι περίπου 180 εργαζόμενοι σε αυτές έχουν πεταχθεί στο δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις των τραπεζών αυτών, ύψους 369 εκατομμυρίων ευρώ (σύμφωνα με τους ισολογισμούς του 2010), πέρασαν στον Ομιλο της Εθνικής Τράπεζας μετά την προκήρυξη διαγωνισμού που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Εχουμε ήδη τοποθετηθεί για τον πολιτικό χαρακτήρα, την πολιτική επιλογή να κλείσουν οι συνεταιριστικές τράπεζες στην προοπτική συγχώνευσης και συγκεντροποίησης των τραπεζών. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε, και έχουμε κάνει και σχετική τροπολογία στη Βουλή, για να προσληφθούν, είτε από την Εθνική Τράπεζα είτε συνολικά στον τραπεζικό χώρο, οι 180 απολυμένοι, μέσα σε ένα βράδυ, εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές τράπεζες στη Λαμία, στην Αχαΐα και στη Λέσβο. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παρακολουθούμε όλη την πορεία και παίρνουμε υπόψη και την απειλή που έχει εκτοξευτεί ότι θα απολυθούν και χωρίς αποζημιώσεις. Βεβαίως, εμείς διεκδικούμε πάνω απ’ όλα να μη χάσουν τη δουλειά τους. Αλλά και αυτή η απειλή μάς κρατάει σε επαγρύπνηση».

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σ. Κούκος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ανοίγει ένας επικίνδυνος δρόμος που δυστυχώς θα οδηγήσει σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό απολύσεων. Θεωρούμε ότι η κατάθεση της τροπολογίας από πλευράς του ΚΚΕ, προκειμένου να απορροφηθούν οι 180 συνάδελφοί μας είναι προς στη σωστή κατεύθυνση».

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα